Red Alert 3 Trailer
-
arkadaşlar konuyu çok çarpıtmışsınız ya
-
Razorback bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar kıllarım tüylerim diken diken oldu bunu izlerken gaza geldim bi an marşlar eşliğinde amerika işgal ediliyo yıkılıyo.Özlediğim mücadelelerin bi özetini yapmışlar sanki.
http://www.youtube.com/watch?v=bpGkQMwVVFs&feature=related
-----------------------------Aslı budur. Oyunu yeni kurup ilk girdiğinde oyuna çıkıyo. Asıl bunu izlerken diken diken olar :DSonuna kadar izle
http://www.youtube.com/watch?v=fnd0qg4I_MM
-
Yoldaş seni starcraft 2 nin videolarını incelemeye davet ediyorum o zaman,
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Razorback,tartışma kelimesi kavga ile eş anlamlı kullanmılmaz bir çok yerde.
Senin yahut bir başkasının bir düşünceyi benimseyişini yahut o düşüncenin amlemidir,flamasıdır vb seyleri üzerinden fazla durmam.Keza biri sovyet rusyanın devlet yapısını sever diğeri nazi almanyasının.Sevmek,hoşlanmak yada ilgi duymak ayrı şeylerdir.Ben lenin ve tayfasından haz etmem ancak örgütlenmeleri,birlik olmaları bir düşünce etrafında toplanıp onu gerçekleştirmelerni her zaman takdir etmişimdir.Bununla beraber nazi almanyasından,hitlerin örgütlenme,birlik olma konusunda sevdiğim saygı duyduğum bir şahıstır ancak,hiç bir zaman almanyanın eski gücünü toplayıp kurtarıcı olucaktır gözü ile bakmam inan çevrende gördügün ki bu site için konuşuyom pek çok kişide böyle düşünmekte.Ama sen diyorsun ki rusya,gücünü hala muhafaza etmekte.Yani onların bir kurtarıcı olabilcegini sanıyor,buna bel bağlıyorsun.İşte anlaşmazlıgın çıktıgı noktada burası.
Yakın geçmişe kadar bürokratik komunizm kılıflı faşizm uygulayan bir rusyadan bahsediyoruz.Yaptıkları ortada,elleri kanlı ve sen bunu inkar etmiyorsun.Aynı rusya lenin büstlerini yıkan rusya degilmiydi ?.Şimdi ne değişti.Putin,rus milliyetciligini ateşlemiyor mu ?.Bu adam %70 e yakın bir oyla iktidar olmuş bir adam.Şuanda rusyada yere göge sıgdırılamıyor.Resmen kendisini çar ilan etme noktasında,uygulamarıda bunu destekler nitelikte ancak rus halkı putine degil karşı olmak onun yerine yakın bir alternatif bile düşünmüyor.Bu yüzden buna hülyalı düşler dersek yanlış olmaz.
Şimdi,ben tabi ki ilk önce kendi halkımdan,soyadaşımdan aynı kültürden olana el uzatma,yardım etme,öncelik tanıma zorunlulugundayım.Bu benim ile birlikte degil neredeyse insanlık tarihi kadar eski ve köklü bir düşünce.Çünkü soydaş olmak,kültürel ortak bir notada olmak seni onunla büyük bir aile kılar.Ve ailen olmadan savaşamaz düşmanına muzaffer olamazsın.Bu yüzden kırımda,hocalıda,k.ırakta,uygurda zulme ugrayan soydaşıma destek çıkmaz,onun yerine başka bir milletin insanı için gözyaşı dökersem,yarın omuz omuza savasabilcegim birini bulamam.Bunuda geçtik,bir birliktelik öncelikle kardeşlik bagı ile insanları birbirne baglar ve kardeşin kardeşe yardım etmesi kardeşine öncelik tanıması kadar insani başka bir davranış varmıdır ?.Herşeyden önce bu,zorunluluktur.Ve hiçbir zaman bu düşünce bir kişiyi diger masumlardan banane demeyi dogurmaz.Bu bir ön yargıdır.
Bir başka konu ise,emperyalizm karşıtlıgıdır.Yakın geçmişe dek emperyalizmin karşısında mücadele edecek halkların güçlü sosyalist bir devletin önderliginde olabailcagi kanısı hakimdi.Kuşkusuz bu devlet içinde herkes sovyetleri işeret etmekteydi.Ancak tarih,zaman bizlere bunun başka bir emperyalizmi dogurdugunu gösterdi.Şimdi ise rusya da neredyese çarlık ilan edilmek üzere.Yani dedigin gibi rusya gücünü muhafaza etsede,senin dilegin gibi bir dünyanın kapılarını açıcak doktorinde yeri yok.Artık kabul edilen bir şey var oda,emperyalizme karşı savaş günüzümde ulus-devlet lerce verildigidir.Emperyalizmin önünde ki tek duruşa sahip devlet anlayısıdır.Benim görüşüme görede emperyalizmin karşısında verilicek olan savaş,ulus devletlerin verlıgını sürdürmesi ile yakalacakları istikrar dogru orantıda gittigi müddetce her devlet bireysel savasını vericek tabiri caizse herkes kapısının önünü süpürecek ortalık temizlenicektir.Bu yüzden herkes kendi içinde soydaşları ile birlikte olup güçlü ulus devletler yaratma mecmuriyetindedir.Hem soyca hem kültürce büyük saglam bir devlet anlayısı.Ve bu yakın geçmişe kadar yürütülen,Türkçülük akımı ile sağlanmak zorundadır.Çünkü Türkçülük akımı bizlerin yarattıgı yegane siyasal doktorindir.Ve kökleri eskilye dayanmakta şuan bu topraklarda ki en entellektüel birikime sahip olmuş olan akımdır.Mirsait sultan galiyev de zaten bu yüzden öldürülmiştür.Stalin kaynaklı sovyet faşizminin kurbanlarındadır.Ben buna troçkinin ortaya koydugu teorinin,21.yy da uygulanıs biçimi olarak görüyorum.Zaten bizim gibi bir devlet,kültür anlayısı olan toplumlarda hiç bir zaman salt troçkizm yahut stalinizm uygulanamaz.Bu nedenle bazı düşüncelerine,hayal mahsülü diyorum.Anlamışsındır umarım.
Hocam yazını dikkatle okudum.Ama kafamı kurcalayan şey bir postunda ırktan bahsetmişsin.Önce onların korunmasından bahsetmişsin.Zaten milli ve düşünsel kaos "Önce insan,dili dini ırkı farketmez" şeklinde yaklaşımlarının zihniyetinin gelişim gösterememesinden kaynaklandığı ileri gelmekte.Yani şimdi üstüne alınma söylüyceğim şey devletle ilgili olarak senin zihniyetinin azınlıklarının asimilizasyonu şeklinde cereyan ettiği zaman şiddet ve baskıyla uygulandığı zaman seninde başka milletlerin aynı şeyi yapmasını eleştirme hakkı doğurmuyo.Ben yaşanan vahşeti inkar etmiyorum ayrıca doğruluyorum.Ve fevkalade yanlış olduğunu biliyorum.Stalinin "Leninizmin Sorunları" kitabını okursan eğer ekim devriminin amacına doktrinlerine ne kadar ihanet edildiğini göreceksin.Zaten marxın temel savunduğu idea sosyalizmin sanayi merkezli gelişimiydi.Hedef başta ingiltere ve almanyayla beraber batı avrupa proleteryasının monerşiye burjuvaziye ve aristokrasiye karşı bi mücadelesi öngörülüyor .Bkz Komünist Manifesto.Yani devrim kırsal merkezli değil metropol ve endüstri merkezli gelişmeliydi.Ama biryerden başlaması gerektiği ve enternasyolel devrimin kırdan kente şeklinde örgütlenmeyle gerçekleşmesi gerektiği işçi ve köylülerin iktidar olduğu Leninizmin temel fikri sayılır.Troçkiye gelince o biraz hayalperest biraz şairane global devrimin hayalini kurardı.Bütün dünyanın tek zamanda işçi iktidarına kavuşması gerektiğini savunurdu.Bu tabiki mümkün bişey değil.Yani troçkiye göre işçi amaç köylü araçtı.Yani kısacası herşeyi sabit kabul görürdü ki leninizmle oldukça çelişir..Staline gelince o tam bir o...cocuğu olmakla beraber ekim devriminin adını fikrini imajını lekeleyen bir numaralı hainin ta kendisidir.Stalin herşeyin savaşarak şiddetle çözülceğini iddia eden klasik bi nihilisttir ayrıca.Tabikide rusya çardan gümüş tepsiyle alınmadı kan döküldü ama o ideolojinin bir pratiğidir.Sonuçta abd toprağını verirmi vermez.Ancak çok kitlesel hareketle ölerek yahut öldürerek barış kazanılabilir şeklinde bir tepki sözkonusu.Ben kısmen katılıyorum.Linkte verdiğim videodaki kıytırık oyunu değil içinde barındırdığı fikrden gaza gelemem ibaret.Herneyse düşünceler görecelidir.Ama fikirlerine katılmıyorum.Teşekkür ederim.
-
Haci red alert 3 eskidi be :) bi de cok kolaydi haci ya :)
Uprising'de bambaskaydi tavsiye ederim.
-
vidyolar güzel insanı gaza getiriyo.baal ile razorbackin tartışmalarınıda okudum.hala soruyorum Nie türkiye osmanlı gibi atalarmıza sahip çıkmak yerine gider rusyayı seversiniz :S onuda geçtim nie atatük deilde stalin ya amk kusura bakma ama çok seviyosan razaor siktir git orda yaşa :S osmanlı sırf avrupaya özendiği için yıkıldı benim görüşümce bakıyorum o özentilikler hala mevcut.
-
VEXTA bunu yazdı:
vidyolar güzel insanı gaza getiriyo.baal ile razorbackin tartışmalarınıda okudum.hala soruyorum Nie türkiye osmanlı gibi atalarmıza sahip çıkmak yerine gider rusyayı seversiniz :S onuda geçtim nie atatük deilde stalin ya amk kusura bakma ama çok seviyosan razaor siktir git orda yaşa :S osmanlı sırf avrupaya özendiği için yıkıldı benim görüşümce bakıyorum o özentilikler hala mevcut.
yaw arkadasim konuyu niye baska yere surukluyon sanane adam rusyayi seviyosa yha. -
Burada herşeyden önce tartıştığımız konu,özgürlük,hak,eşitlik ve anti-sömürgeciliğe karşı başka bir ülkeye bel bağlanıp bağlanılmamasıdır.Benim karşı çıktığım nokta burasıdır.Yoksa kimsenin düşünce ve fikrine doğrudan müdahale edicek değilim.
Ekim devrimi gerçekleştirilip Sovyet Rusya kurulduğunda geride,onlarca katledilmiş halk,masum insan bırakmıştı.Bunada siyasal terminolojisinde halk otoroitesi demiş,uygulamaya çalıstığı düşüncenin baz aldığı fikirlere doğrudan balta vurmuştu.Kısaca Ekim devrimi ve ardında ki Sovyet Rusya siyasal anlayışı,ezilen halkın özgürlüğü için bir başka halkın imhasını meşru kılıyordu.Emperyalizme ve onun doğurduğu insan-emek sömürüsüne karşı vahşetin inşaası olarak duran bir ülke aslında tüm dünyaya Rejimin sürekliliğini daim kılmak,emek sömürülüşü karşıtlğını,halkın bilinç altında ki nefretinden doğan vahşet ile sağlanmaya çalıştı.Kısaca Lenin zamanında da Stalin zamanında da meşru bir vahşetin önü hep açıktı.Bunda da işci sınıfının kendiliginden bu bilince sahip olmayışı yatmaktadır.Lenin bunun için 500 yıl beklemek gerek diyerek kısaca tepeden inme bir rejim getirmiştir.Kendiliğinden bir bilince sahip olmayan proleterya hiç bir zaman dayatma öğretiler ile devrimi sürekli kılamıyacaktır ve bu tepedekileri yeni vahşetin tekrar tekrar önünü açmaya itecektir.Kısaca,kendiliginden bilinç sahibi olmayan proleterya,rejimi her zaman diktatörlüge götürmeye mahkumdur.Bunu yine incelersek,rus proleteryası şuanda çarlık rejimine sıcak bakmaktadır.Buda leninin degil marx ı haklı çıkarır keza dedigi gibi "Proleterya bu bilince kendi kendiliğinden sahip olmak zorundadır" gerekirse bunun için 500 yıl beklenmesi gerekir ki,hiçbir halk için başka bir halk ezilmesin.Yoksa bu başka halkın özgürlüğü için diğer halkın imhasını meşru kılan bir kısır döngüye döner.
Global bir hareketin müşterek düşman olarak Emperyalizm'i benimsemesi ile doğan doktorin sürecinde,yakın bir geçmişe kadar herkesin mutabık olduğu nokta Sovyet Rusya idi.Bir çokları tarafından şiar edinilen bu düşünce de Sovyet Rusya ekonomosi,devlet yönetimi ve gücü ile diğer halkların hamiliğini üstlenip önder devlet konumuna gelicek,ardından Emperyalizm'e karşı tüm ezilen,sömürülen halkların ortak menfaatine karşı mücadele edicekti.Bu doktorin İkinci Dünya Savaşı sonrası alevlenip harlanarak her kesimden destekcisi bulunan büyük bir akıma dönüştü.Kuşkusuz bu büyük akımın ateşleyicisi,Nazi Almanyasının yenilip Hitler rejimin ortadan kaldırılmasında Sovyet Rusyanın üstlendigi roldü.Bir dönemin kalesi,bir rejimin simgesi olan bir şehire Berline girip soykırıma uğrayan Yahudileri kurtarma piyesinde Sovyet Rusya,ardından gelecek doktorine görsel inanç malzemesi yaratmıştır.Dünya da o güne kadar komün yaşamın mumkünatı olmıyacagını bunun ön siyasal doktorin ve geçiş dönemini teşkil eden sosyalimzde kalıcagı kanısı hakimdi.Mevcut düşücenler bu mümkünatın gerçekleşmecegi konusunda ki fikirlerini Sovyet Rusya önderliginde ilerleyen milletlerce gerçekleştirebilcegi konusunda,gelişen siyasal sürecin etkisi ile kabul etmeye başladılar.Soğuk savaş sırasında gerçekleşen olaylar ki bunların başında küba devrimi,vietnam işgali,dünyada olusan iki kutuplaşmada avrupanın sahflarının batılı güçlerden olması ve batının dengesiz siyaseti,gelişen gençlik akımları ve bunları ateşleyen Sovyet Rusya.Şüphesiz ki bu kaos sürecinde batının,tehlikeye karşı uyguladıgı düşünsel amborga baskıda,Sovyet Rusya önderliginde ki dünya devrimi fikrinin çürük taraflarını görmeyi engelledi.Bu çürük taraf ise yukarıda belirtiğim kısır döngüdür.
Ve artık,rusya da bile insanlar putini başa getirerek ne derece sosyalist olduklarını göstermişlerdir.Bu yüzden günümüz siyasal konjoktüründe Rusya yahut başka bir ülkenin çıkıp diğler ülkere önderlik ederek,kapitalizme,emperyalizme karşı bir mücadele veriliceği düşünülemez bile.Artık günümüzde kapitalimze karşıt en somut savaşı ulus devletler vermekte.Gerçekci bir sosyalistin günümüz şartlarında ulus devletten yana olması bana şaşırtıcı gelmez.Aksine kendisnede gelmemeli.Amaç sömürüye karşıtlıksa,neden ulus devletin yanında olmayasanız ki ?.Soy ve kültürün birleştirdiği halkların olusturcağı hiçbir ülkede,birliktelik saglam ve daimi oldugu sürece başka milletlere karsı yahut kendi içinde ayrılıklara sebebiyet vermez.Kaldı ki bizim gibi kültürüne bağlı,devletcilik anlaysı gelişmiş bir toplumda gercekci olmak asıl amaca hizmet ederken,herşeyi bir kenara itip tepeden inme yöntemlere bel baglamak bu fikryat ile paralel anti-emparyalist anti-sömürgecilige karsı bir ihanettir.
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
VEXTA bunu yazdı:
yaw arkadasim konuyu niye baska yere surukluyon sanane adam rusyayi seviyosa yha.-----------------------------
dayı ben sevmesin demiyom isteyen istedini sever sayar.rus marşını bende severim dilime dolanır ama anlamadım nokta razorun baalın koydu linkleri hazmedememesi ? hayır okuyunca acaba baal pkk ile ilgili bi marşı mı koydu bu kadar tepki çekti die baktım deil :S
-
VEXTA bunu yazdı:
-----------------------------Dj_Lethal bunu yazdı:
VEXTA bunu yazdı:
yaw arkadasim konuyu niye baska yere surukluyon sanane adam rusyayi seviyosa yha.-----------------------------
dayı ben sevmesin demiyom isteyen istedini sever sayar.rus marşını bende severim dilime dolanır ama anlamadım nokta razorun baalın koydu linkleri hazmedememesi ? hayır okuyunca acaba baal pkk ile ilgili bi marşı mı koydu bu kadar tepki çekti die baktım deil :S
Hoca s.ktr git lafını azına sokarım küçük diline düğümlerim senin akıllı davran.Burda benim rus hayranlıymış bilmemneymiş ne saçmalıyon sen.La olm sen kimsin bana küfür ediyon.Hem Atatürkün bu konuyla ne alakası var ne geveliyon sen.Ben şerefli mücadelelere değerlere hep saygılı olmuşumdur ne diyon sen gavat gavat konuşuyon.Aldın konuyu kıçına benzettin resmen şurda adam gibi bişeyler konuşuyozda gece gece asabını kaçırıyon adamın.Sen bu kadarmı türkçeden yoksun konuşarak muhalefet edemeyen bi adamsın.Utan bilader BAALdan feyz al adap öğren biraz.Konuşamıyosan adabınla,hiçbişey yazma o zaman.Senden olmayan fikirlere saygı gösteremiceksen sen bu ortamdan DEFOL GİT.Admin arkadaşlar dikkate alırlar durumu heralde.