Ruhsal Acının Önüne Geçebilecekler
-
her ne olduysa kabullenmeye çalıs yoluna devam et.
-
kendine bi evcil hayvan al hocam.(köpek uygundur).Kulağa saçma gelebilir ama işe yarar bi yöntem.Test edildi onaylandı :)
-
2 tane kedim var psikiyatrist psikolog ne varsa alayına gittim hala ilaç kullanıyorum ve hiçbirşey canımın yanmasını geçiremiyor
Uykularımdan ağlayarak uyanıyorum
ve bittim artık
kaldıramıyorum
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
2 tane kedim var psikiyatrist psikolog ne varsa alayına gittim hala ilaç kullanıyorum ve hiçbirşey canımın yanmasını geçiremiyor
ve bittim artık
kaldıramıyorum
-----------------------------Önce şükretmesini bileceksin.Takribi 1 ay sonra düğünüm var cepte-yastık altında kuruş para yok.Maaş aldığım bankadan kredi talebinde bulundum reddedildi.Kız tarafı bastırıyor 'halletmediniz mi?' diye.İşyerinde hergün işten çıkarılma korkusuyla çalışıyorum.Validem rahmetli oldu evin işi bana kaldı.
Çık dışarı bi temiz hava al.sakin kafayla sorunlarını düşün.Çözülebiliyorsa çözmeye çalış ama kendini kasma.Çözemiyorsan hiç uğraşma olacağı yere varır.O olmazsa şu olur diyerek bakış açını değiştir.
-
kendi adıma konuşursam çok büyük bir bunalım zamanında önce içtim içtim we içtim ilk zamanlar uyuşmanın tedawi etkisi war sandım sonra yanıldığımı gördüm içerek tek yaptığım kaçmaktı sonra bu şekilde dewam edemeyeceğini anladım we yüzleşmeye başladım yüzleşmeleri hafifletmek içinde klasik müzik sessizlik we mumla dolu 7 ay geçirdim we başardım çok daha iiyim tawsiye ederm
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
ve bittim artık
kaldıramıyorum
-----------------------------Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, Taki ayakları olmayan adamı görene dek...
Seninki çok spontane birşey, İnsan'ın sonra Genc'in ve en son Türk'ün içinde bolca arabesk kültürü vardır, Sende insan bir Türk genci olduğun için sende birleşmiş hepsi ve 3 böbreğimi aldırdım diye triplere girmişsin, halbuki 2 tane var amk. Bir şeyin çözümü varsa ders etme elbet birgün çözülür, yoksa yine dert etme çünkü dert etsende çözülmeyecek, bu kadar acı sadece yanına kar kalır, ağlayana meme yok, s.k var bu devirde.
-
Lsd tek çözüm,
-
öncelikler ilk diyeceğim ruh sağlığı uzmanına gitmen..ilaç kullanman acılarını dindirecek anlamına gelmez düzenli aralıklarla hem ilaç hem de gidip konuşmalısın..
ha şu da var acılar anlatıldığında geçer mi? Acılar anlatılınca daha da acıtır bence...Acı veren duygulara yer olmayan bir dünya yok malesef..Cevabı olmayan herhangi bir şeyin sorusu da olmaz..böyle bir durumda oturup adam gibi acını çekiceksin sonra bir bakmışssın pofff...unutma kaçabilirsin ama asla saklanamazssın..
-
ensest ilişkiye maruz kalmak.
-
alkolle dezenfekte etmek sadece fiziksel acılarda işe yarar. alkole verme kendini. mümkünse uzak dur.ü
herşeyi denedim. deliler gibi film izledim, deliler gibi tiyatroya gittim. çantamı alıp dışarı çıkıp sokaklarda sabahladım fotoğraf çektim günlerce durmadan gitar çalmaya çalıştım. herşeyi denedim dizginlemek için kendimi.
ve en faydalı şeyin, beni en çok dizginleyen şeyin "kitap" oluşuna karar verdim.
elbette tüm saydığım şeyleri yapmanın ayrı zevki var, ancak problemini anladığımı, az buçuk yaşadığımı düşündüğümden yazıyorum. zevk dediğimiz meseleyi irdelemek zorunda kalıyorsun. tanrıdan girip mutlak doğrudan çıkıp paralel evrenle ilişkiye girip budizme göz kırpıp mazoşizmle el ele tutuşup takıntılarla sonu buluyorsun. hiçbirşeyi tam düşünemiyorsun. dünyada o kadar çok sorun var ve senin her konuda o kadar fazla düşüncen var ki (düşünmeden edemiyorsun) herşeyi çözebileceğine inanıyorsun bazen, bazen de dünyada bir hiç oluşuna inanıyorsun. elinden hiçbirşey gelmiyor. dolayısıyla hiçbirşeyden tam zevk alamıyorsun.
ve zevk, haz, çözebildiğim kadarıyla dünyada yaşanması gereken tek şey.
dikkatini çekerim, mutluluk değil, zevk. acıdan zevk alıyorsan acı, mutluluktan zevk alıyorsan mutluluk. ama önemli olan "zevk".
ve bu zevkin her türlüsünü kitap dünyasında bulacaksın. yanlış yazarlarla başlayacaksın elbet ama doğruya doğru gittiğinin farkına varıp her dünyada "vay be" diyeceksin. beni anlayan birileri var. anlayabileceğim birileri var.
dostoyevski'nin "yeraltından notlar"ını okuduğunda zevkten öleceksin, diyeceksin ki ben bu adamın reankarnasyonu olmalıyım.
kitap okumayı dene. inan biliyorum, zor ve sabır gerektiren bir iş. kendini bırakmayı dene.
herşey çözülecek demiyorum. yani rahatlayacaksın diyemem. sadece dizginleyeceksin azcık da olsa kendini. daha az antidepresan kullanıyorum artık. daha az rüya görüyorum. daha fazla düşünüyorum ama tüm bunlar çok daha geniş vizyonda.
ben kitapta açtım gözümü biraz.
senin zevk alacağın şey elbette farklıdır. bu yüzden bunu keşfet. sana "zevk" veren şeyi "keşfetmenin" zevkini yaşa.