folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Rusya Kırım‘I İşgal Ediyor

Rusya Kırım‘I İşgal Ediyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    HolyReform bunu yazdı

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25936548.asp

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ukrayna’daki gelişmeler karşısında Rusya’ya yönelik sert ekonomik yaptırımlarla izolasyon süreci başlatılacağı açıklamasına Rusya’dan karşı açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi konular danışmanı Sergey Glaziyev, “ABD ilan ettiğini pratikte hayata geçirmeye kalkışırsa Rusya dolardan vazgeçerek başka döviz türlerine yönelecektir. Kendi ulusal hesap sistemimizi kurarız” dedi.

işte bunu yaparsa bütün dünya zarar görür. ki demişlerse emin olun yapabilecekleri için demişlerdir...

ruslar blöf yapmaz abi bunu unutmayın.

dipnot: bi anlamı var mıdır bilmiyorum ama 3 ay önce 1 dolar 32-33 ruble arasında gezinirken şuan neredeyse 37 ruble.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

İnşallah böyle bir savaş olmaz. Çünkü eğer rusya'ya karşı bir operasyon düşüncesi olursa döner yine bizim götümüze girer.

Karadenize gemilerle açılmak için sonuçta bizim boğazlarımızı kullanmak durumunda ülkeler, her türlü iki taraf arasında göt gibi kalırız.

Başımızdaki adamların bu tür bir kirizi yönetebileceğini de (bkz. en basitinden gezi olayları) düşünmediğimden sonucu bizim için çok kötü olabilir.

Ayrıca herhangi bir avrupa ülkesinin bu tür bir savaşa onay vereceğini de sanmıyorum. Sonuçta füze kalkan sistemi tamamlanmadı ve Rusya nın elinde hala dead hand (perimeter) gibi bir sistem var.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RunAway
    RunAway's avatar
    Erkek

Dolar kurundaki oynama türkiyeye 4milyar dolar zarara yol açtı. Savaşı düsünemiyorum bile. Doğalgazı petrolü. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Ukrayna’daki gerginlik Rus ekonomisini derinden sarstı. Borsa 1 günde 58 milyar dolar erirken, Rus para birimi de değer kaybedince Merkez Bankası faiz artırmak zorunda kaldı

http://ekonomiekibi.com/haber/detay/11580/putinden_rus_ruleti

Ne Mutlu Türk Doğana..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

son durum ne az önce 32.gün reklamında rusya kırımın kontrolunu ele aldı kırım parlemantosu rusyaya baglanma kararı aldı vs diyodu

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı

son durum ne az önce 32.gün reklamında rusya kırımın kontrolunu ele aldı kırım parlemantosu rusyaya baglanma kararı aldı vs diyodu

Parlementoda rusya ya bağlanma kararı alındı. Yakında bir referandum yapıcaklar ama formaliteden olacak gibi, artık kırım diyince aklınıza Ukrayna değil Rusya gelsin :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Hani USA (A.B.D.) esip gürlüyordu noldu ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    paduwan bunu yazdı

Ancak ahmak olmak lazim savas cikmasini istemek icin 

bana didin sanırım :D

hacu siz anlamıyonuz işte

şimdi ruslar nekadar ukraynada erkek varsa alayını mikip öldürecek ne olacak 2ci almanya vakası

ukraynayı Türkleştirecez okadar hatun boşta kalacak

ukrayna Türk olacak :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    paduwan bunu yazdı

Ancak ahmak olmak lazim savas cikmasini istemek icin 

bana didin sanırım :D

hacu siz anlamıyonuz işte

şimdi ruslar nekadar ukraynada erkek varsa alayını mikip öldürecek ne olacak 2ci almanya vakası

ukraynayı Türkleştirecez okadar hatun boşta kalacak

ukrayna Türk olacak :D

yani şunu ciddi ciddi yazıyorsun bide. bizde ciddiye alıp msj yazıyoruz sana :|

Living Death
Toplam Hit: 14372 Toplam Mesaj: 92