Sabit Telefon Kaynaklı İnternet Sorunu
-
Ark.lar ev telefonunda garip bir sorun yaşıyorum,
Perşembe akşamı Türk Telekom muhtelif bir kampanya için aradı hatun bilgi verirken ahizeden cızırtı gelmeye başladı, cızırtıdan 3 saniye sonra tlf. kapandı.
Fişleri felan kontrol ettim, çevir sesi gelmiyordu. Modemi devre dışı bıraktım öyle denedim yine sorun devam ediyordu.
Cep telefonundan aradığım zaman tlf. çalıyor fakat ses karşılıklı olarak gitmiyor.
Modemi açıyorum, modemin tüm ışıkları yanıyor fakat bağlantı yok.
Sizce sorun kaynağı nedir, böyle bir olayla karşılasan oldumu?
Tşk.ler
-
Yukarı alalım
-
Çalışma vardır tedbir amaçlı hattı kesmişlerdir . Gün içerisinde arada kontrol et kendi kendine gelmesi lazım . Eğer gelmesse telefon arızayı arayıp arıza kaydı bırakın.
-
JackDaniels bunu yazdı:
-----------------------------
Çalışma vardır tedbir amaçlı hattı kesmişlerdir . Gün içerisinde arada kontrol et kendi kendine gelmesi lazım . Eğer gelmesse telefon arızayı arayıp arıza kaydı bırakın.
-----------------------------Müdürüm arzı kaydı bıraktım 1 saat sonra e-posta geldi, orospu çocukları arıza gderildi diyorlar.
Halbuki arıza hala duruyor, 444 1 444 aradım oraya bıraktım arayan soran yok.
Konu açmamın nedeni böyle bir garip sorunla karşılaşan varmı, varsa eğer çözüm nedir nasıl çözüldü - çözdüler
Tşk. yinede kardeşim
-
tesadüftür sen baglantıları bir daha kontrol et
-
aynı sorun yüzünden 20 gün hem telefonum hemde internetim çalışmamıştı 2 sene önce. sonuç olarak bina çiçi tesisatımda çıktı sorun. ankastreye kadar evin içinden tek parça cat5 kablo çektim. telefonu onun üzerinden aktarttım. sonuç olarak hem sorun çözüldü, hemde 1 mbit le zor bağlanırken nete şuan 16 mbit le bağlanıyorum :)
-
hayaletkurt bunu yazdı:
aynı sorun yüzünden 20 gün hem telefonum hemde internetim çalışmamıştı 2 sene önce. sonuç olarak bina çiçi tesisatımda çıktı sorun. ankastreye kadar evin içinden tek parça cat5 kablo çektim. telefonu onun üzerinden aktarttım. sonuç olarak hem sorun çözüldü, hemde 1 mbit le zor bağlanırken nete şuan 16 mbit le bağlanıyorum :)
-----------------------------yemin ederim aynı yorumu yazacaktım :D ama ben cat6 çektim :G
-
ulan dün donanimhabere sorun um var dedim ttnet sayfasına neyse bugün aradılar anlattım modem de internet kesiliyor. Spliitter dedi tmm yenisini alırım dediim, amam splittersiz da kesiliyor dedim. Arıza kaydı oluşturdu . Bi baktım hızı 4 mb e sabitlemişler. Kesilme de iki kat arttı. Ben şimdi ne yapayım :S
-
telefon kablonu değiştiriyorsun hocam.. eğer splitter vs varsa onlarında kablolarını kontrol et.
aslında modeme direk hattı vermek daha iyi :) ben bu şekilde kullanıyorum.
ev telefonu önemli vs diyorsan splitter'la devam.
hat var ama internet yok, ttnet kaynaklıdır arayıp sorunu halledebilirsin.
-
rebellisch bunu yazdı:
ulan dün donanimhabere sorun um var dedim ttnet sayfasına neyse bugün aradılar anlattım modem de internet kesiliyor. Spliitter dedi tmm yenisini alırım dediim, amam splittersiz da kesiliyor dedim. Arıza kaydı oluşturdu . Bi baktım hızı 4 mb e sabitlemişler. Kesilme de iki kat arttı. Ben şimdi ne yapayım :S
-----------------------------Müdür hayrına benim konuyu birde orda açarmısın c/p ?
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------Müdür hayrına benim konuyu birde orda açarmısın c/p ?
-----------------------------izmirde olsan hallederdim senin sorunu da çok uzaktasın be hacı :)