folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız

Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Yıl 1992 286 Taban Yeni İşlemcili Turbo Modda 16Mhz Çalışan Son Model KRN Marka Bilgisayar Almışım.. Ama Daha Önce Bilgisayarla Tanışıklığım Sıfır. Bilgisayarı Getirdim Eve, Açtım Oturdum Başına, Annem Geldi Nedir Bu Dedi, Anne Dedim Bu Bilgisayar Ne Sorsan Bilen Bir Aygıt, Bak Ben Bişey Soracam, Yazdım Siyah Ekrana Komut İstem Yerine, Dünyanın En Büyük Dağı Nedir? Soru İşaretinide Vurdum Ve Entere Bastım.

Ekranda Yazır Bad Commanda Or File Name. :)   Uğraş Dur, Kafa Gitti.. Rezil Oldum Annem Bu Nedir Böyle Aletlerde Nedir Dünya Para Harcadınız Diye Söylendi... Nasıl Bir Dünyadır Şu Bilgisayar Alemi.. :)

Aslında biraz kassaymışsın google'u sen bulacakmışsın =)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    necroshine bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Yıl 1992 286 Taban Yeni İşlemcili Turbo Modda 16Mhz Çalışan Son Model KRN Marka Bilgisayar Almışım.. Ama Daha Önce Bilgisayarla Tanışıklığım Sıfır. Bilgisayarı Getirdim Eve, Açtım Oturdum Başına, Annem Geldi Nedir Bu Dedi, Anne Dedim Bu Bilgisayar Ne Sorsan Bilen Bir Aygıt, Bak Ben Bişey Soracam, Yazdım Siyah Ekrana Komut İstem Yerine, Dünyanın En Büyük Dağı Nedir? Soru İşaretinide Vurdum Ve Entere Bastım.

Ekranda Yazır Bad Commanda Or File Name. :)   Uğraş Dur, Kafa Gitti.. Rezil Oldum Annem Bu Nedir Böyle Aletlerde Nedir Dünya Para Harcadınız Diye Söylendi... Nasıl Bir Dünyadır Şu Bilgisayar Alemi.. :)

Aslında biraz kassaymışsın google'u sen bulacakmışsın =)

Sorma O Gün Ne Kadar Kastığımı Bir Ben Bilirim Bir Allah.. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Yıl: 1999

Superonline kullanıyorum, O zamanlar her bağlanmaya çalışan bağlanamıyor internete, hatlar sınırlı.

0800 lü telefonlar var internet için, birde daha pahalı ama kolay girilen 0216 lı telefonlar var.

Bana saglam tel faturasi gelior o donem 100 tl, 150 tl arası.

Yaz geldi yazlığa gittik bayramoğlu/kocaeliye. PCyi de götürdüm. Fakat 0216 lı telefondan bağlanmaya devam etmişim,

dolayısıyla sehirler arası arama üzerinden internete girmiş PC aynı ayarlarla. Sonuç 650 TL telefon faturası.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

bilgisayarda oyun oynamaya çalışıyordum birden bir ekran geldi karı kız felan aman allah ım bilgisayara virüs girdi beni okuldan atacaklar diye epey korku çektim.

dayı oğlu bilgisayar almıştı arada zar zor bizde oynuyorduk. bir disket aldım içine nette oynadığım mario yu yükleyecektim. sayfayı kaydet yaptım kuzene götürdüm ve açmadı üzülmüştüm :D

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VagaTroy
    VagaTroy's avatar
    Erkek

bundan yıllar önce 1 mb lık disklere küçük oyunların kısayollarını atıp dükkandaki bilgisayarda "nie çalışmıyor lan bu" die düşündüğüm günler oldu :)

#karipçin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

p2 350 makinam 15-20 günde bir ses kartını söküp takmazzsam kitlenmeye başlıyordu .

hala uyuz olduğum durum film , maç vs tv de izlerken geri alamıyorum yada sıkıldığımda ileri alamıyorum 

Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

adsl in olmadığı dönemde 146 dan internete girerdim

o dönem ev kiramız 180 liraydı.

hiç unutmam 180 küsür lira telefon faturası gelmişti.

sonraki ay da 240 lira olmuştu kiramız. onuda hiç unutmam 250 küsür lira gelmişti fatura.

o gün 146 ya tövbe etmiştim.

ev sahibi ile ortak çalışıyor sanki pezevenk.

birde ergenliğin ilk aylarında arkadaşlardan diskette açık saçık resimler alırdık verirdik. bi gün mal gibi bi resmi duvar kağıdı yaptım abazalığın tavan yaptığı dönem :D win 98 kullanıyorum. onda ilk resim pc açıldıktan sonra görünür. bi önceki resim pc açılırken ve kapanırken çok kısa bir süre görünürdü.

neyse resmi sonradan kaldırdım ama o aradadaki kısa sürede o resim çıkıp duruyor, kaldırana kadar kafayı yemiştim :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

- 98 yılında alınan ilk bilgisayarı tanıma sürecinde her bokunu karıştırıyordum. Power nedir bilmediğim için arkasındaki voltaj ayarıyla oynamam ile powerın patlaması bir oldu. Odayı dumanlar kapladı, babam geldi, ne oldu dedi? Ne bileyim durup dururken patladı dedim. :) Akabinde evin şartelleride attı.

- 3 4 yıl önce pc başındaydım, dışarıda felaket yağmur ve şimşek çakıyordu. Bir şimşek çaktı, o an benim bilgisayarın kasadan güm diye bir ses geldi ve kasa patladı ak. Patladı dediğim darmadağın olmadı tabi. Bildiğin gümledi ama olduğu yerde duruyordu. Powersub gelen akımı tutmuş ve içinde patlatmıştı. Eğer tutmasa çok daha kötüsü olabilirdi. Monitörün yüzüme patlaması gibi. :S

Hemen akabinde bizim apartmanda uydu alıcıları digitürkler bozulmuş, merdiven lambalarıda patlamıştı. Yıldırım bizim evin tepesinemi yakınınamı artık nereye düştüyse apartman olarak nanaylara gelmiştik.

O gün bugündür dışarda şimşek çakınca üçbuçuk atıyorum pc başında :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    coLin bunu yazdı

- 98 yılında alınan ilk bilgisayarı tanıma sürecinde her bokunu karıştırıyordum. Power nedir bilmediğim için arkasındaki voltaj ayarıyla oynamam ile powerın patlaması bir oldu. Odayı dumanlar kapladı, babam geldi, ne oldu dedi? Ne bileyim durup dururken patladı dedim. :) Akabinde evin şartelleride attı.

- 3 4 yıl önce pc başındaydım, dışarıda felaket yağmur ve şimşek çakıyordu. Bir şimşek çaktı, o an benim bilgisayarın kasadan güm diye bir ses geldi ve kasa patladı ak. Patladı dediğim darmadağın olmadı tabi. Bildiğin gümledi ama olduğu yerde duruyordu. Powersub gelen akımı tutmuş ve içinde patlatmıştı. Eğer tutmasa çok daha kötüsü olabilirdi. Monitörün yüzüme patlaması gibi. :S

Hemen akabinde bizim apartmanda uydu alıcıları digitürkler bozulmuş, merdiven lambalarıda patlamıştı. Yıldırım bizim evin tepesinemi yakınınamı artık nereye düştüyse apartman olarak nanaylara gelmiştik.

O gün bugündür dışarda şimşek çakınca üçbuçuk atıyorum pc başında :D

Laptop Kullanırken Bilemi.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

sene 98 bir dünya internet faturası yüzünden peder interneti kapadı o zamanlar 143 var bilen bilir

ben 5-6 mt boyunda bir bakır tel buldum çift taraflı sonra balkonun önünden geçen telefon kablosunu tırtıkladım

gece 12'den sonra kabloyu salar o hatta saplardım :\

yıllar sonra gidip komşudan helallik istedik yahu :))

-98-99 yılında pek türkçe site yoktu jpeg optimizer ile resimleri sıkıştırır ve disketlere atar arkadaşlarla paylaşırdık ;)

-mirc kültürü o zman peydahladı sabahlara gözümüz pörtlerdi

-mortal kombat 4 çıkmıştı İDM'nin atası getrigt indirme programı ile 1,4kb hızında taa 1 haftada indirdim oyunu :|

vs vs.. çok hatıra var hangisini yazam laa

hocam 143 degildi o 146 dı :D baya kulandıydım 56k modemler eh be ne dönemlerdı :D 

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
Toplam Hit: 8497 Toplam Mesaj: 91