Sağlam Donanımcılar Gelin Hele Bi
-
Büroda bilgisayar var türünün son örneği demiştim bir ara hatırlıyormusunuz bilmiyorum :)
şimdi bu bilgisayar sabah ilk açılışta donuyor sonra 2. açılışta açılıyor
dün format attım yine bugün sabah aynı 4 kere format atıldı sonuncu fdisk + format atıldı yine aynı
e şimdi diyeceksiniz sabah donsun zararımı oluyor şimdi 1-2 hafta öyle donup geçiyor sonra scandisk istiyo scan disk yapınca mal mal dll dosyalarını siliyor sonra tam açılacağı sıra resetlyor
512 ram 80 gb hdd p4 işlemci var üstünde alalı 2 sene oldu işte
bunun sorunu nedir? neden böyle ibnelik yapar bu pc
-
0. yeni bir HD ile bu sorunları yaşamıyorsan sorun HDte olabilir ( önce yeni bir ya da sağlam olduğunu bildiğin bir HD ile dene )
1 fişi çekip Kasayı aç
2. ramleri sök silgiyle baglantı yüzeylerini sil ve tak, işlemci soğutucusunun tozunu al
3. ide kablolarını sök yeniden tak , mümkünse başkabir ide kablosu tak ve HD güç kablosunu daşka bir kablodan yap ( PS de o kabloda sorun olması olasılığına karşı)
4. Ekran kartının temizliğini yap
5. sistemi açılır duruma getirip kasa açıkken sistemi çalıştır biosa gir
6. fanlar falan düzgün çalışıyor mu bak, biostan işlemci sıcaklılğın falan kontrol et
7. biosta DEFAULT settings ya da OPtimumm settingsi kabul et
8. Hala sorun yaşıyorsan servise götür.
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------0. yeni bir HD ile bu sorunları yaşamıyorsan sorun HDte olabilir ( önce yeni bir ya da sağlam olduğunu bildiğin bir HD ile dene )
1 fişi çekip Kasayı aç
2. ramleri sök silgiyle baglantı yüzeylerini sil ve tak, işlemci soğutucusunun tozunu al
3. ide kablolarını sök yeniden tak , mümkünse başkabir ide kablosu tak ve HD güç kablosunu daşka bir kablodan yap ( PS de o kabloda sorun olması olasılığına karşı)
4. Ekran kartının temizliğini yap
5. sistemi açılır duruma getirip kasa açıkken sistemi çalıştır biosa gir
6. fanlar falan düzgün çalışıyor mu bak, biostan işlemci sıcaklılğın falan kontrol et
7. biosta DEFAULT settings ya da OPtimumm settingsi kabul et
8. Hala sorun yaşıyorsan servise götür.
-----------------------------
şyimdik ekran karto on board temiz kasa tosları felan alınık fanların hersi kabloların hepsi kontrolden geçti2. formatında yine aynı ilk açılışta donuyor 2. açılışta açılıyor ısınma olsa ilk açılışta donma olmaz dimi ama
servisde yaptı yine aynı onlarda anlamadı olayı :) ya ram ya hdd dediler sonra hdd sağlam çıktı ramden olabilir dediler ama ramden olma temelli donar 2. açılıştada donar dediler :D
kimse bi bok anlayamadı olaydran
-
senin sorun da çok pismiş hocam çözülmesi zor gibi işlemcide sorun var gibi
-
Paşam o zaman senin bord yandan yemiş dediim gibi sağlam bir diskle denerseniz ve sorun devam ederse bord sorunlu demektir
ikincisi düzgün işi bilen servis ile çalışın çoğu çol çocuk yolluyorlar işe .. Güya biizm burda iş yerinde bilgisayar kurmuş kavatlar ATİ ekran kartlarını .NET framework2 kurmadan "yüklemiş"ler
benim imzamdeki bilgisayar hala evde taş gibi çalışır üstelik 486pin 5 senelik makina
-
geriye bir tek işlemcinin yanındaki kondansatörler kalıyo. onlara bak bide onlardan biri şiştiyse ondan yapar...
-
cift ram mi kullanıyosun .. kullanıyosan birini cıkar veya ram in yerini değiştir bi denesene eger denemdiysen .
-
Kanser e Çözüm Var mı ? Senin Pc kanser olmuş Haci : ) ltcelik in dediklerine kulak ver ama . .
-
hocam 80 lik hdd makinayı kasıyor olmasın
-
ram sorunu gibi geldi bana ramlerin yerini değiştir temile yada başka bi ram dene kolay gelsin
-
slm hocam aşağı yukarı az önce uğraştığım bir makinede vardı şimdi artık hiç bir şey gelmiyor işlemciyi söküm takım dedim dahada görüntü gelmedi 10 defa denedim ok gelmiyor seninde büyük ihtimalle işlemcidendir işlemci kafasına göre takılıyor galiba...