folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sağlam Donanımcılar Gelin Hele Bi

Sağlam Donanımcılar Gelin Hele Bi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Büroda bilgisayar var türünün son örneği demiştim bir ara hatırlıyormusunuz bilmiyorum :)

şimdi bu bilgisayar sabah ilk açılışta donuyor sonra 2. açılışta açılıyor

dün format attım yine bugün sabah aynı  4 kere format atıldı sonuncu fdisk + format atıldı yine aynı

e şimdi diyeceksiniz sabah donsun zararımı oluyor şimdi 1-2 hafta öyle donup geçiyor sonra scandisk istiyo scan disk yapınca mal mal dll dosyalarını siliyor sonra tam açılacağı sıra resetlyor

512 ram 80 gb hdd p4 işlemci var üstünde alalı 2 sene oldu işte

bunun sorunu nedir? neden böyle ibnelik yapar bu pc

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

0. yeni bir HD ile bu sorunları yaşamıyorsan sorun HDte olabilir ( önce yeni bir ya da sağlam olduğunu bildiğin bir HD ile dene ) 

1 fişi çekip Kasayı aç

2.  ramleri sök silgiyle baglantı  yüzeylerini sil ve tak, işlemci soğutucusunun tozunu al

3. ide kablolarını sök yeniden tak , mümkünse başkabir ide kablosu tak ve HD güç kablosunu daşka bir kablodan yap ( PS de o kabloda sorun olması olasılığına karşı)

4. Ekran kartının temizliğini yap

5. sistemi açılır duruma getirip kasa açıkken sistemi çalıştır biosa gir

6. fanlar falan düzgün çalışıyor mu bak, biostan işlemci sıcaklılğın falan kontrol et

7. biosta DEFAULT settings ya da OPtimumm settingsi kabul et

8. Hala sorun yaşıyorsan servise götür. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

0. yeni bir HD ile bu sorunları yaşamıyorsan sorun HDte olabilir ( önce yeni bir ya da sağlam olduğunu bildiğin bir HD ile dene ) 

1 fişi çekip Kasayı aç

2.  ramleri sök silgiyle baglantı  yüzeylerini sil ve tak, işlemci soğutucusunun tozunu al

3. ide kablolarını sök yeniden tak , mümkünse başkabir ide kablosu tak ve HD güç kablosunu daşka bir kablodan yap ( PS de o kabloda sorun olması olasılığına karşı)

4. Ekran kartının temizliğini yap

5. sistemi açılır duruma getirip kasa açıkken sistemi çalıştır biosa gir

6. fanlar falan düzgün çalışıyor mu bak, biostan işlemci sıcaklılğın falan kontrol et

7. biosta DEFAULT settings ya da OPtimumm settingsi kabul et

8. Hala sorun yaşıyorsan servise götür. 

-----------------------------

şyimdik ekran karto on board temiz kasa tosları felan alınık fanların hersi kabloların hepsi kontrolden geçti

2. formatında yine aynı ilk açılışta donuyor 2. açılışta açılıyor ısınma olsa ilk açılışta donma olmaz dimi ama

servisde yaptı yine aynı onlarda anlamadı olayı :) ya ram ya hdd dediler sonra hdd sağlam çıktı ramden olabilir dediler ama ramden olma temelli donar 2. açılıştada donar dediler :D 

kimse bi bok anlayamadı olaydran

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Erkek
    senin sorun da çok pismiş hocam çözülmesi zor gibi işlemcide sorun var gibi 

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Paşam o zaman senin bord yandan yemiş dediim gibi sağlam bir diskle denerseniz ve sorun devam ederse bord sorunlu demektir

ikincisi düzgün işi bilen servis ile çalışın çoğu çol çocuk yolluyorlar işe .. Güya biizm burda iş yerinde bilgisayar kurmuş kavatlar ATİ ekran kartlarını .NET framework2 kurmadan "yüklemiş"ler 

benim imzamdeki bilgisayar hala evde taş gibi çalışır üstelik 486pin  5 senelik makina

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

geriye bir tek işlemcinin yanındaki kondansatörler kalıyo. onlara bak bide onlardan biri şiştiyse ondan yapar...

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    cift ram mi kullanıyosun .. kullanıyosan birini cıkar veya ram in yerini değiştir bi denesene eger denemdiysen .

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    Kanser e Çözüm Var mı ? Senin Pc kanser olmuş Haci : ) ltcelik in dediklerine kulak ver ama . .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heredotcomp
    heredotcomp's avatar
    Erkek
    hocam 80 lik hdd makinayı kasıyor olmasın
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    ram sorunu gibi geldi bana ramlerin yerini değiştir temile yada başka bi ram dene kolay gelsin

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    slm hocam aşağı yukarı az önce uğraştığım bir makinede vardı şimdi artık hiç bir şey gelmiyor işlemciyi söküm takım dedim dahada görüntü gelmedi 10 defa denedim ok gelmiyor seninde büyük ihtimalle işlemcidendir işlemci kafasına göre takılıyor galiba...

Toplam Hit: 2089 Toplam Mesaj: 17