folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlıklı Gıdalar (Sucuk, Çikolota, Yoğurt)



Sağlıklı Gıdalar (Sucuk, Çikolota, Yoğurt)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2010
    Erkek

    Hocam Bodyforumtr' de güzel şeyler bulabilirsin, üye olmanı tavsiye ederim. Sağlıklı gıdalar başlığı var ve ürünler hakkında güzel bilgiler veriyorlar.


    Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

    Monosodyum glutamat domates, patates, mantarda falan doğal olarak var olan bir şey.  Onlar da mı sağlıksız oluyor hacım? Sodyum nitrit ise bakteri üremesinden ziyade botulizm gibi hastalıkalra sebep olan patojenik bakterilere karşı koyuluyor.

    Bu katkı maddelerinin miktarları yıllarca kontrollü deneyler vazıtasıyla belirlenip, yetkili mecralar tarafından regüle ediliyor. Bence bu kadar takmamak lazım.

    Doğal olarak var mı bilmiyorum ama varsa bile dışarıdan kattıklarımız gibi sağlıksız değiller. Ayrıca burada %100 kaçınmaktan bahsetmiyoruz. Daha az zehirli, zararlı gıdalara maruz kalmaktan bahsediyoruz. O yüzden fazla takmamak lazım diyerek bu işi ufaltmak sadece kendimizi kandırmak olarak görüyorum.

    @Stigma verdiğin bilgiler için teşekkürler.

    Stigma bunu yazdı
    bu arada yapılan o kontrollü deneyler ve yetkili abilerimiz; üretime bağlı oluşan hasarları ve kanserin müthiş bir hızla artmasını engelleyemedi ne yazık ki.

    @howl kontrol edeceğim. çok saol.

    HowL bunu yazdı

    Hocam Bodyforumtr' de güzel şeyler bulabilirsin, üye olmanı tavsiye ederim. Sağlıklı gıdalar başlığı var ve ürünler hakkında güzel bilgiler veriyorlar.

     

     


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek

    pastirmamarket.com

    burdaki herşey doğal hocam. Pastırma sucukta başyazıcıdan imamoğlundan şaşma derim.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Torku nun urunlerini tuket.


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek
    Stigma bunu yazdı

    yeme alışkanlıklarımız, yediklerimiz içtiklerimiz kâr sahiplerinin bilimi de kullanarak kendilerine daha fazla kâr yaratma çabası ile paralel gelişim/değişime uğruyor maalesef. yerel üretici kalmadı pek. söz sahibi şirketler de saha olarak her yeri benimsediğinden, raf ömrü uzun gıdalar üretme yolunu buldu. tabii bunun dışında gıdanın görselliği, br şeyin daha beyaz ya da daha siyah olması, parlak albenili renkler yanında pazarlama stratejisi olarak yer aldı. yeşil devrim de dahil olmak üzere kontrollü bir biçimde gelindi bu noktaya. Şu an kötünün iyisini seçmekten başka da şansımız yok gibi.

    neyse, bu yüzden kendimce yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ben de. en azından daha azına maruz kalıyorum yapabildiğim kadar. hazır gıda, cips, asitli içecekler, abur cuburlar, konserveler, hazır dondurulmuşlar gibi şeyleri kullanmamaya çalışıyorum. vejetaryen değilim ama zaten az tükettiğim tavuk ve kırmızı eti  de yetiştirilme ve üretim koşulları nedeniyle daha da azalttım, şansım olmadığı zamanlarda yiyorum.

    yoğurdu ben evde yapıyorum. ama hazır için izmir'de foça yoğurdu var, kooperatif olduğu için yıllardır aynı yoğurdu yapıyorlar, muhteşemdir, katkı maddesi kullanmıyoruz diyorlar ki çok fazla kâr peşinde olmadıkları için güven veriyor bu. bulunduğun yerde güvenilir yerel üretim yapan
     mutlaka vardır, araştırmadan bulunmaz. tabi yerel şark kurnazları da bol. dikkat etmek lazım.

    bunun dışında olay sadece sağlıklı gıda ile de bitmiyor, eve giren birçok şey zehirden ibaret. bulaşığı yıkadığın deterjandan tut şampuana,plastik ürünlerden kişisel bakım ürünlerine dek bombardıman halindeyiz. kulağa pek hoş gelmiyor bunlar ama durum bu.

    bu arada yapılan o kontrollü deneyler ve yetkili abilerimiz; üretime bağlı oluşan hasarları ve kanserin müthiş bir hızla artmasını engelleyemedi ne yazık ki.

    En çok görülen kanser türü akciğer kanseri ve yaklaşık yüzde 90'ı sigara kullanımıyla korelasyon içerisinde. İkinci sırada meme kanseri var ve şu an için herhangi bir sebeple korelasyon bulunabilmiş değil. Üçüncü sırada kolon kanseri var ve yüzde 20 oranında sigara kullanımıyla korelasyon içerisinde.

    Şu an karsinojen olduğu bilinen öyle melyorlarca şey yok. Toplamda bilinen 50 - 60 tane var. (http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/generalinformationaboutcarcinogens/known-and-probable-human-carcinogens). Bu bilgilere herkesin çok karşı olduğu hayvan deneyleri veya epidemiyolojik çalışmalarla erişiyorlar. Hayvan deneylerinde yıllarca bu hayvanlar kanser olacak mı diye beklemeyceklerinden, normal bir insanın mağruz kaldığı dozun çok çok çok daha yükseğini verirlerken, epidemiyolojik çalışmalar da sana istatistikten başka bir şey vermiyor. Sonuç olarak sadece korelasyondan bahsedebiliyoruz. Bildiğiniz gibi korelasyon, nedensellik değildir. Kaldı ki gayet doğal şartlar altında kansere yakalanmak gayet mümkündür.

    O yüzden, elimizdeki en iyi atış korelasyon olduğuna kabul ederek, bilimsel bir konuda yorum yapacaksan, bana bilimsel bilgilerle gel, abuk internet spekülasyonlarıyla değil. Örneğin kanserin artışının yiyecek endüstrisi ile olan ilişkisi? 

    Ek olarak, toksikolojinin temel ilkesine göre "zehiri zehir yapan dozudur". Sen içerisine farklı bir sebeple konulmuş ancak aşırı yüksek dozlarda karsinojen etki yapıyor olabileceği düşülen bir madde içeren bir ürünü hayvan gibi günde 50 paket yersen, öl zaten kanserden.

    krypt tarafından 11/Kas/14 22:51 tarihinde düzenlenmiştir

    while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2007
    Erkek

    En güzeli kendi yaptığındır hocam.


    All is well
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    eskiden nefes aldigim hava bile temiz degil neyin derdindesin diordum umursamiyordum nezaman hayatimdan sevdiklerim ayrildilar ozaman dedim cocugum var 1 yil fazla yasasam ugrasmaya deger bende senin gibi taktim uzun suredir sut sucuk peynir hepsini dogal aliyorum sutu inekden gorerek sagdiriorum yogurt yaptiriyorum peyniri tanidikdan erzincandan falan getirtiyorum sucugu yerinden aldiriorum  

    uzun lafin kisasi ev yapimi deilse gerisi yalan hocam o etikelerin hepsi yalan dolan sen neyi gormek istiorsan onu yapistiriolar 


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    GDO meselesi fazla abartılıyor. İlgili alanın zerresini bilmeyen insanlar tarafından haber sitelerinde lanse edilenler ile herkes kendisini aydınlanmış zannediyor ve yanlış yönlendirmeler gırla yürüyor. Sizin kullandığınız pek çok ilaç ve aşı dolaylı olarak GDO ile elde edilenler ile üretiliyor. Bilmesen de şifa kaynağı olarak kullandığın ilaçlar GDO ile belirli aşamalardan geçirilmiş, bitkilerin tohumlarına yapılan enjektasyon ve gelişimin tamamlanması sonucu belirli aşamalardan geçen özler ile hazırlanıyor. Örneğin yakın tarihte adı çok geçmeye başlayan Ebola üzerindeki çalışmalarda belirli tarlalarda bu şekilde hazırlanmış GDO'lu bitkiler kullanılıyor. Ayrıca GDO'dan herkes kaçıyor ama bu çalışmalar yapılmadığı taktirde senin çocuğun, torunun aç kalacak bunun farkında değilsin. Şu anda bile dünyanın hatırı sayılır bir bölümü belirli besin maddelerini karşılayamadığından kuruyor, insanlar ölüyor. Mesela zenginleştirilmiş sarı pirinç kullanımını Avrupa bizi zehirlemeye çalışıyor, bizi denek olarak kullanıyorlar diye reddeden Afrikalılar var. Halbuki o pirinçlerin zenginleştirilmesinin bir sebebi var. Kimse orası ölsün en azından bize masraf çıkartmasınlar diye bunu planlamıyor.

    Her neyse konuyu daha fazla açmak istemiyorum. Çünkü mesele çoktan illuminati, beyin kısırlaştırma, insan aptallaştırma gibi abartılan şehir efsanelerinden birisi haline geldi. Tıpkı siyaset/din tartışması gibi alevli bir söz dalaşına girmeye niyetim yok. Herkesin kendi inancı, düşüncesi.

    Yoğurt, sucuk vs. bunları evde yapmak en sağlıklısı. Hem tadını ayarlarsın hem kıvamını. Özellikle ev yoğurdu gibisi olmaz. Sucuğu da belirli malzemelerle bolca yaparsın, dışarıda dünyanın parasını vereceğin yerde belki de yarı parasına günlerce sucuk tüketirsin. Ben devletin yayınladığı sağlıksız raporlarına çok güvenmiyorum. Bazı şirketlerin belirli amaçlar doğrultusunda kayrıldığını düşünüyorum. Bir ay önce sağlıklı çıkan firma diğer ay sağlıksız çıkabiliyor. Bunun sebebi ne? 1 ayda ne değiştirildi?

    Ayrıca her şeyin en doğalını beklerseniz üzgünüm ama üstteki arkadşaın dediği gibi hava bile bozuldu. Sen evde yaparım oh sağlıklı dersin ama doğal diye tükettiğin, sana öyle satılan malzemelerin nerede nasıl yetiştiğini bilemezsin. Ha benim tarlam var ya da gerçekten güvendiğim adamlarım var onlardan temin ediyorum, biliyorum dersen eyvallah.

    Austen tarafından 11/Kas/14 23:42 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Dünyanın dört bir yanında, hatta Türkiye de bile alternatif yiyecek kaynağı konulu konferanslar düzenlendiğinin farkında mısınız? Kaka dediğiniz GDO'nun da sonu görülebilir halde olduğundan yeniden işlenmiş atıklar ve özellikle böceklerin yiyecek kaynağı olarak kullanılmasına yönelik ilk adımlar atılmaya başlandı bile...

    Çoğalıp çoğalıp 7 milyar oldunuz hala ben sağlıklı beslenicem hayali kuruyorsunuz abi. Bir şeyler yediğinize şükredin.

    krypt tarafından 11/Kas/14 23:46 tarihinde düzenlenmiştir

    while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek
    janni bunu yazdı

    pastirmamarket.com

    burdaki herşey doğal hocam. Pastırma sucukta başyazıcıdan imamoğlundan şaşma derim.

     

    Fiyatı bayağı uygun sucukların.. Denemelik sipariş edeceğim bu fiyatla dediğin gibiyse ailecek tüketiriz artık.. :)


    Kendine İyi Bak ..
Toplam Hit: 3855 Toplam Mesaj: 32