




Şahıs Şirketi Kurulum Süreci Ve Masrafları Nedir?
-
Merhaba arkadaşlar.
Kafamda bir iş fikri var.
Bilgisi olan arkadaşlar şahıs şirketi kurulumu süreçleri kurulum ve aylık maliyetler hakkında bilgi verebilirler mi?
-
biraz daha detay verirmisn ? demiştim .
Yazar kasa almayacksan berber salonu vs yapmayacaksan
250 tl cıvarından baslar masrafın ek olarak fatura bastırırsın satıs yapacksan devamlı yok ıse kırtasıyeden fatura alır kase bastırır hepsıne fatura no ve kasenı basarsın noterden 50 60 tl e onaylatırsın 50 tane kocanın olur.
satış yaptıkça muhasebınce aylık 70 100 anlaşmana göre para para ödersin
ticaret odasına kayıt olmak istersen kı gereklı degil, yıllık 500 tl fılanolabılır bakarsın ararsın tıcaret odanı fıyatlar sehır sehır degısebılır.
29 yaş altı gırısımcılerde
3 vergı dılımı boyunca gelir vergisi yok bu nedemektır yalnızca kdv 18 8 kesıp kurtulursun donem donem yada yıllık olarak gerlır vergısı vermene gerek kalmıyor yanı ıs basına %38 vergı olayın yok kaba tabırle
acelen yoksa yılbasından sonra acılıs ver 3 vergı dılımıne gırersındaha ıyı olur
bağkur primi borcun yoksa bu ay 485 tl oldu
böyle ısler ıcın en mantıklı olay bır MALİ MÜŞAVİR ile konuşman olacaktır.
hipokondriyak tarafından 29/Kas/16 12:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Şahıs şirkertinin masrafı çok büyük değil. 300 500 lira birşey ama ticaret odasına kayıt olursan yaklaşık 2 katına çıkar.
-
Hocam ticaret odası değil de şahıs şirketlerinde esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olabiliyorsun.
Aşağı yukarı fiyatlar şu şekilde,
Kurulum ücreti 500 TL
Muhasebe ücreti 200 TL / Aylık
Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olursan (zorunlu değil ancak bazı firmalar çalışırken kayıt olmanı istiyor, yani ilk açarken zorunlu değil) kişi başı 600 TL gibi bir ücreti var eğer ortaklı şahıs şirketi açacaksan.
Yani herşeyi fazla fazla düşündüğün zaman 900/1000 TL den fazla tutmuyor şirketi açmak.
-
Ltd. Şirketi olacaksan tüm masraflar 3.500 - 4000 arası + kurulum sermayesi gerekiyor, 4/1'i bankaya yatırıyorsun, daha sonra çekebiliyorsun.
örn; Muhasebeci sana soruyor ne kadar sermaye ile kuracaksın diye. 10.000 Dersek. 4/1 2.500 bankaya yatıcağın rakam.
10.000 TL sermayeli LTD. şirketi için gerekli para, 3.500 + 2.500 = 6000 TL Ortalama maliyeti. -
manyaki bunu yazdı
Hocam ticaret odası değil de şahıs şirketlerinde esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olabiliyorsun.
Bu bilgi yanlış. Şahıs dahi olsan ticaret odasına kayıt olabilirsin.
-
Hocalar peki Bağkur?
Ve de şahıs ile limited arasındaki farklar ne?
Sizce hangisi daha avantajlı?
-
İkisinin artıları ve eksileri var. İşe yeni başalayacaksan gerçek kişi olman daha az masraflı. Fakat gerçek kişide kazanç arttıkca vergi oranı yükseliyor, vergini oranının yükselmemesi için şirkete geçmek gerek.
Kısacası ilk başladığına gerçek kişi, işler büyüyünce şirkete geçmek en mantıklısı. Bağkur ikisi içinde aynı.
-
hocam oda kaydını belediyeden işletme ruhsatı çıkartırken laızm ouyor die biliyorum esnaf bağkuru bildiğim kadarıyla 450-500tlden başlayıp gelirine göre değişiyor yanlış hatırlamıyorsam
-
defter ücretini unutmayın her yıl devlete nasıl bir defter kullanıyorsa defter ücreti adında 750-800 tl arası para istiyor
-
seadog bunu yazdı
İkisinin artıları ve eksileri var. İşe yeni başalayacaksan gerçek kişi olman daha az masraflı. Fakat gerçek kişide kazanç arttıkca vergi oranı yükseliyor, vergini oranının yükselmemesi için şirkete geçmek gerek.
Kısacası ilk başladığına gerçek kişi, işler büyüyünce şirkete geçmek en mantıklısı. Bağkur ikisi içinde aynı.
Gelirin belli bir seviyeyi geçtikçe kademeli olarak vergi oranı yükselir. Başlangıç için %15 gelir vergisi ödersin. Bu zamanla %20, %25.. maksimum %35 e çıkıyor şahıs firmasında. Şirketler ise (Limited için) gelir vergisi oranı sabit %20 dir.
Ayrıca diğer arkadaşların verdiği bilgilerde şöyle bir hata var. Yeni türk ticaret kanununa göre ticaret odası veya esnaf odasına kayıt olma zorunluluğun var. İkisinden birine üye olacaksın mecburen. Yoksa firmayı açamıyorsun. Ayrıca yine yeni türk ticaret kanununa göre göstereceğin sermayeyi bankaya yatırmak zorundasın. Atıyorum benim sermayem 10000 TL diyorsan bu 10000 i bankaya yatırıp firma açılış blokesi yaptırıyorsun. Banka sana bir yazı veriyor. Bu yazı ile müracaat yapıyorsun maliyeye. Maliye tarafında açılışın yapılıp açılış kağıdını alana kadar bu paraya dokunamıyorsun. Açıldıktan sonra maliyenin verdiği evrağı bankaya götürüp o blokeyi açtırıyorsun.
Ayrıca seadog un dediği gibi ister esnaf odasına istersen ticaret odasına kayıt olabilirsin. Şahıs firmasısın ticaret odasına üye olamazsın diye bir kaide yok.