folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Sanal Pos Almadan Önce, Başvuru Sürecinde Yaşadıklarımı Okuyun.

Sanal Pos Almadan Önce, Başvuru Sürecinde Yaşadıklarımı Okuyun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Blogumda yazdığım yazıyı, sizlerle de paylaşayım dedim. Bankaların komik hareketleri vs. Türkiye'de herşey bu şekilde işliyor. İsyanlardayım ! 

sanal-pos

Bu yazımda sizlerle sanal pos hakkında bildiğim herşeyi anlatacağım, sanal pos almak için yaptıklarımı, önüme çıkan engelleri.. İlgi alanınıza giriyorsa faydalı bi yazı olacağından eminim. Okumanızı öneririm.

Öncelikle bilmeyenler için sanal pos’u açıklayalım;
    Sanal pos dediğimiz olay internetten kredi kartı ile alışveriş yada ödeme yapabilmek için, bankanın firmalara sağladığı tahsilat sistemidir. Web sitelerine entegre edilir, ödeme ekranında kart bilgilerimizi girdiğimizde bilgiler bankaya post edilir. Banka tarafından bilgiler kontrol edilip tutar karttan çekilir, ve siteye ödemenin tamamlandığına dair bilgiler post edilir.
    Sanal pos ile alışveriş yapabilmek için, kredi kartınızın ön yüzündeki 16 haneli numara, kart sahibi ad soyad, kartınızın son kullanma tarihi ve kartınızın arka yüzünde en sağda bulunan 3 hane ( CVV ) yeterlidir.

Sanal Pos Başvurusu yapabilmek için neler gerekir ?
    Sanal pos başvurusu yapabilmek için, en azından şahıs firması olmanız gerekmektedir. Kişiler sanal pos alamazlar, kişiler internet üzerinden tahsilat yapmak isterlerse, Paypal, moneybookers gibi alternatif ödeme sistemlerini kullanabilirler.

Hangi bankalar hangi evrakları istiyor ?
    Eğer oda kaydınız yok ise, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası ve Akbank ile sanal pos için çalışamayacağınızı belirmek isterim. Bu 3 banka sanal pos için Oda kaydı istemektedir. Oda kaydı gerektirmeyen bankalar ise, Garanti Bankası, Anadolu Bank, Finans Bank’dır. ( Diğer bankalarda başvuru tecrübem olmadığı için bilgi veremiyorum. )

Bankalara göre aldığım cevaplar ;

Garanti Bankası : Garanti bankası’na sanal pos için gittiğim güne kadar, Garanti bankası benim çalıştığım en iyi bankaydı. Hala öyle, fakat Rize Şubesi’ndeki ismini vermeyeceğim bir personeli tarafından ( M.T. ) bana yapılan muamele sonucunda, Garanti bankası ile kesin olarak çalışmamaya karar verdim. Garanti’ye başvuru için evraklarımla birlikte gittim, M.T. ile görüştüm, başvuruyu gerçekleştirdik, daha önceki sanal pos tecrübelerimden bildiğim haftalar süren onay sürecine rağmen, ertesi gün M.T. tarafından bana mail atıldı. Sanal pos başvuruma bölge onayı verilmediğini söyledi. İnanmadım tabikide, gidip, “Ne gerekiyorsa yapalım benim Garanti ile çalışmam gerekiyor.” dedim. Telefonla biryerleri aradı, bana 7.000 TL gibi bir tutarın bankada blokeli kalması ve postan çekilen tutarların 40 gün bankada blokeli kalması karşılığında pos alabileceğimi söyledi. Yaşım 21 olduğundan bunu karşılayamacağımı zannetti heralde. Şartları kabul ettim, aldığım cevap, ” Şube müdürü ile görüşüp bilgi vereceğim. ” oldu. Ertesi gün telefonla arayıp şube müdürü’nün onayından geçmediğini söyledi. Garanti bankası’ndan böylelikle umudu kestim ve nefret ettim.

Yapı Kredi : Rize şubesi olduğundan mıdır bilmiyorum, aldığım cevaplardan en komiği yapı kredi’deydi. Bankaya gidip, üye işyeri olup sanal pos başvurusu yapmak istediğimi söyledim. Aldığım cevap; “Telefonla yapılan mı?” şeklinde oldu. Hayır, o mail order dedim, bana mail order’ın kredi kartı çekimi için olduğunu söyledi. Kolay gelsin deyip oradan ayrılıp başka çalışanın yanına gittim. En azından sanal pos’un ne olduğunu bilen bi bankacı bulmuştum, mutluydum. :%29 Belgeleri verdim, yaklaşık 3 ay oldu. Henüz Yapı Kredi’den cevap gelmiş değil. 

Finansbank : FinansBank ile ilgili herhangi bir sıkıntım yok henüz, gittim başvurdum. Bana 2 ay’a kadar sürebilir dediler. Yaklaşık 1.5 ay falan oldu hala cevap gelmiş değil, ama üstteki 2 bankaya göre aralarında en iyisi buydu diyebilirim. En azından ilgi-alaka vardı.

Akbank : Akbank’a gittiğimde, ilgi gördüm, fakat yine önüme bir engel çıktı, 19.07.2012′de maliye kaydımı yapmıştım, en az 6 ay geçmesi gerekiyormuş sanal pos ve mail order için. Ocak ayını bekliyoruz. Sorun yok, akbank iyidir.

Türkiye İş Bankası : İş Bankası’na 1 hafta kadar önce başvurdum, başvuru sürecinde ilgi yüksekti, İş Bankası iyidir. Bekliyoruz.

Türkiye Finans : İşte Rize’deki en deneyimli çalışanlara sahip olan, başvuru için gittiğim bankalardan en mükemmeli. Rize Şubesi’nde çalışan Muhammet Bey, gerçekten diğer bankalardan sonra bana ilaç gibi geldi. Çok memnun kaldım, oda kaydımı yaptıktan sonra, hemen ertesi gün gittim. Başvuruyu yaptık, önümüzdeki hafta sonuçlanacağı bilgisini aldım. Mutluyum.. :%29

—————————————

Komisyon oranları en düşük bankalardan birisi Türkiye Finans, ayrıca paranızı diğer bankalar gibi 1 ay 1.5 ay içeride tutmuyor.

Garanti Bankası : Paranız 40 gün blokeli.
    Anadolu Bank : 10 Gün Bloke, %2 %3 ortalama komisyon.
    Finansbank : 10 Günden fazla bloke, 
    İş Bankası : Komisyon oranları fiziki pos ile aynı.

Türkiye Finans : %1.20 komisyon, maximum 15 gün bloke. 

Teşekkürler Türkiye Finans..

Kaynak : http://www.mali-st.com/sanal-pos-nedir-nasil-alinir-banka-klavuzu.html

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

başlangiç olarak cok büyük bir firma değilsen payu yada ipara kullan ben paypal kullanarak yapiyordum ticaretimi yüzde 3 kesiyor 2 de kur farkindan gidiyor ama gayet rahat kimseyle ders tasa yok türkiye yemin ediyorum bazi konularda ilkel bile degil rizedeki ilkel asma köprüler bunun bir örnegidir. :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı

başlangiç olarak cok büyük bir firma değilsen payu yada ipara kullan ben paypal kullanarak yapiyordum ticaretimi yüzde 3 kesiyor 2 de kur farkindan gidiyor ama gayet rahat kimseyle ders tasa yok türkiye yemin ediyorum bazi konularda ilkel bile degil rizedeki ilkel asma köprüler bunun bir örnegidir. :D

Aynen öyle, ilkel bile değil.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Bu konu bana çok lazım oalcak :) teşekkürler paylaşım için...

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

güzel konu. sonuçlar belli olduğunda da yazarsan memnun oluruz.

Naber la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Gerçekten güzel yazmışsın banka banka hangi evraklar istendiğini yazsaydın süper oldu?

Her banka içerde para tutmayı istiyormu yada okuduklarımdan tam anlamadım desem yeri Home ofis tarzı bir çalışan sanal pos alabiliyormu gibi.

Ayrıntı verirsen 10 numara olacak bloğunada aynen bu şekilde ekliyorum :))

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

lord of the cemaat :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

şimdi merak ettiğim şöyle birşey var yurt dışı siteler (sanal pos ile alışveriş yapacağınız zaman)

adam tüm dünya banka kredi kartlarını kabul ediyor , sen ülkende bi garantiyi alamıyorsun. ne iştir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı
    Yapı Kredi : Rize şubesi olduğundan mıdır bilmiyorum, aldığım cevaplardan en komiği yapı kredi’deydi. Bankaya gidip, üye işyeri olup sanal pos başvurusu yapmak istediğimi söyledim. Aldığım cevap; “Telefonla yapılan mı?” şeklinde oldu. Hayır, o mail order dedim.

Malesef sende yanlış biliyorsun.  Telefonla yapılan  IVR dir.  İnteractive Voice Response - (Etkileşimli Sesli/Tuşlu Yanıt Sistemi)

Müşteri kart numarasını senin numarandan bankanın IVR sine tuşlar. ve ücret senin hesabına tanımlanarak çekilir. Mail order ile alakası yoktur:)

cracker tarafından 03/Kas/12 01:22 tarihinde düzenlenmiştir

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

lord of the cemaat :)

Cıks... Türkiye Finans Bildiğim kadarıyla ülker grubunun. Cemaatin olan Bank Asya :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şu an bi firmaya sanal pos almaya çalışıyorum.

Garantinin birkaç şartı var, sitede SSL olacak, sitede geri iade proseduru yazacak, sitede kullanıcı sözleşmesi olacak. Buraya kadar eyvallah.

Diğer istedikleri de şunlar.

Sitede kullanılan logolar izinli olacak, sitede ürünler olacak, kredi kartı giriş sayfasını görecekler, vs vs...

Ulan size ne sayfamın içinden... 1 aydır bekliyroum ikidir şu oluyor

--------------------

Firmanız onaylanmadı çünkü istenenlerin tamamına uymamışsınız. Aşşağıdaki 40 tane maddeye uyduğunuza emin olun.

Kardeşim 40 tane madde var onda hangisi eksik (bunu ille birkere yazacam)

Merkez sitenizde SSL olmadığını söylüyor. sitenize bağlanılmıyormuş.

Firma sitesi için tek başına bir dedicatedimiz var. 7/24 açık kapalı olması mümkün değil. E bende SSL kullanmayı bilmeyen bir adam değilim SSL de de problem yok. Lütfen teknik personelin telefonu verir misiniz?

1 hafta sonra:

Teknik personel sitenizdeki eksiklerin giderilmediğini söyledi.

(Bu defa telefon açtım) xxx Bey lütfgen sayfaya girermisiniz, giriliyor ve sarı bir kilit ikonu var dimi yani SSL var ve bağlanıyor dimi (Adam evet diyor) Kardeşim maillerimi okumuyormusunuz? teknik personelin iletişim bilgilerini verirmisiniz? Çünkü 2 senedir o firmanın kapanmayan sayfası nasıl size denk geldi onu öğrenmek istiyorum.

(Yine teknik personelin iletişim bilgilerini vermeden) Teknik personel diyor ki şu screenshottaki gibi oluyormuş ve SSL im yokmuş.

Hocam o sizin firewallınızın hatası, SSL hatası değil, kontrol etmeyi bilmiyorsanız sslcheck diye googleda aratıp oradaki sürüyle siteden deneyin hepsi SSL olduğunu söyleyecek

Şu an bu aşamadyım hala cevap bekliyorum... Taa amq garanti. 

Deneyimi olan varsa tavsiyelerinizi beklerim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 5249 Toplam Mesaj: 20