folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Sayfalama Sorunu & Türkçe Karakter Sorunu

Sayfalama Sorunu & Türkçe Karakter Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Türkçe karakter sorunu -> sayfa içinde meta tagı kullandığımda butonlardaki yazılar bozuluyor, kullanmadımmıda veritabanından çektiğim yazılar bozuluyor. Ne yapabilirim nasıl çözerim?

Sayfalama sorunu -> Aslında sayfalamada bir sorun yok, her sayfada istenilen sayıda kayıt gösteriliyor, sayfa altında tahribattakinin aynısı sayfa numaraları falan herşey tamam ama ilk giriş yapıldığında veritabanından çekilen veriler görülmüyor daha sonra F5 çekince sorunsuzca işlem yapılabiliyor. Ama ilk girişte neden birşey göstermiyordur bulamadım, daha önce başına gelen oldumu?

***Sayfalamayla ilgili bu sorun ufak bi değer hatasından olmuştu çözmüştüm, şimdi sorguyu stored procedure olarak çalıştırınca yine oldu.

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol

Eger notepad da yapiyorsan kaydet dediginde kodlamayi gorursun

Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yap

tabi metalarida unutma....

2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hocam localde mi çalışıyorsun ? Ben de giriş yaptırıp anasayfaya yönlendirdiğimde verileri almıyor. Anasayfayı tekrar yenilediğimde veriler geliyor.

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hocam, verileri ajax tarzı bir şeyle belirli bir alan içerisine mi çağırıyorsun?

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

localde wamp kullanıyodum, dün xampp kurdum bununla çalışıyorum.

@dhmm: notepad++ kullanıyorum

butonu http://css-tricks.com/examples/ButtonMaker/# adresinden aldım, css dosyasını php dosyasına include edip

<a href="" class="btn">Çıkış</a> şeklinde kullanıyorum

sorgum şu;

-------------------------------
    SELECT * FROM kayitlar ORDER BY id DESC LIMIT ss,lmt; //ss başlanılacak satır sayısı lmt sayfada gösterilecek kayıt sayısı
    --------------------------

$limit = 25;
    if(!isset($_GET["sayfano"]) || $_GET["sayfano"]=="")
    {
    header('Location: kayitlar.php?sayfano=1');
    }
    else
    {
    $basla=intval($_GET["sayfano"]);
    }
    if(!$basla)
    {
    $basla=1;
    }
    else
    {
    $basla=($limit*$basla);
    }
    $sorgu = $baglanti->query("call spListele('".intval($basla-$limit)."','".$limit."')"); 
    echo '<a href="cikis.php" class="btn" style="margin-left:5px">Çıkış</a>';
    while($icerik = mysqli_fetch_array($sorgu))
    {
    printf("<div id='kayit'>&nbsp&nbspKonu: <a href='kayitdetay.php?id=$icerik[0]'>%s</a></div>", $icerik[4]); 
    }

kod da bu, basla değişkenine sayfa numarasıyla 25 çarpılıp atanıyo falan, sorun görümiyorum işte

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol

Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yap

2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur

utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için

ajax hiç kullanmadım, tek bir yerde div'e jquery ile slideToggle efekti verdim o kadar.

wasd tarafından 20/Ağu/13 15:47 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

utf-8 in ne problemi oluyor hocam. Senelerdir onu kulaniyorum.

En iyisi hangi peki ? ISO mu ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Türkçe karakter sorununu hallettim sayenizde :) php dosyasını notepadle açıp farklı kaydet diyerek kodlamasını ANSIden UTF-8e çevirdim.

Bir de kayıt listeleme olayını hallettimmi tamamdır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı

Türkçe karakter sorununu hallettim sayenizde :) php dosyasını notepadle açıp farklı kaydet diyerek kodlamasını ANSIden UTF-8e çevirdim.

Bir de kayıt listeleme olayını hallettimmi tamamdır.

hocam onada su laptopa bir care bulayim aksama istersen at pm bakalim

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

bende de aynı sorun var :( veri çekerken

TR karakterler bozuluyor

DB vd tablo yapısı atin5_turkish_ci olarak kayıtlı herşey tamam

ama web browserde problem var

çözüm olursa makbule geçecek :D

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
Toplam Hit: 1764 Toplam Mesaj: 14