Schumacher'in Durumu Hala 'Olağanüstü Kritik'
-
Hayati, tehlikeyi halen atlatamayan Michael Schumacher halen hastanede komada tutuluyor. Beklenen açıklama Grenoble hastanesinden 12:00'da geldi.
Fransa'da kayak yaparken kaz geçiren Michael Schumacher'in sağlık durumu hâla ciddiyetini koruyor.
Dünden beri beklenen resmi açıklama bugün saat 12'de hastane doktorları tarafından yapıldı.
İlk olarak hastane sözcüsü, "Michael Schumacher çok ciddi bir travma geçirdi. Hastanemize geldiğinde sarsılmıştı ve sağlık durumunun kritik olduğuna karar verdik. Sonrasında komaya girdi."
"Kafatasındaki yüksek basıncı düşürmek için acilen ameliyata almamız gerekti. Ne yazık ki beyninde bazı lezyonlar var." diye konuştu.
Profesör Jean-Francois Payen de şöyle devam etti: "Kazanın hemen ardından hastaneye getirilmesinin ve acilen ameliyata alınmasının iyi olduğunu söyleyebilirim. Şu anda durumu hâlâ kritik ve komada tutuluyor ve tutulmaya da devam edilecek. Yapılması gereken her şey yapıldı ve yapılıyor. Ne zaman iyileşeceği konusunda henüz bir şey söyleyemiyoruz."
"Şu anda yaşam mücadelesi verdiğini söyleyebiliriz. Durumunun oldukça ciddi olduğunu biliyoruz. Sonuçlarının ne olacağını söylemek için erken. Durumunu her saat takip ediyoruz. Ancak henüz ne olacağını söylemek zor."
"Kafasındaki kaskın faydası büyük olmuş. Eğer kask olmasaydı şu anda aramızda olmazdı"
"Ailesi ile sürekli iletişim halindeyiz. Onlar da daima onun yanından ayrılmıyorlar. Şu anda ikinci bir ameliyata ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz."
"Hastanemizde oldukça iyi bir tedavi altında ve ona çok hızlı bir şekilde müdahale edip, ihtiyacı olan her şeyi yaptık. Tedavi için zaman kazanmaya çalışıyoruz."
Profesör Stephane Chabarde: "Elbette kask onu tam olarak korumamış ama gerçekten yararı olmuş. Bu şekilde çok fazla kafa yaralanması görebiliyoruz."
"Ben burada bir doktor olarak deği bir dost olarak bulunuyorum. Herkese destekleri için teşekkür ediyorum. Tıbbi ekibe de ona çok iyi müdahale ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum."
"Ben de ailesi gibi oldukça endişeliyim. Durumu hakkında endişe ediyoruz. Doktorlar size daha fazlasını söylemiyor zira onlar da bilmiyorlar. Sürekli takipteler."
Hastaneden bir danışman: "Şu anda uyarıcıları azaltmak için lokal anestezi altında. Büyük bir travma geçirmiş. Görünüşe göre kafasının sağ tarafına bir darbe almış. İlk geldiğinde sarsılmıştı. Bazı istemsiz hareketler yaptı ve normal tepkiler vermiyordu."
Doktorlar Schumacher'in sağlıklı ve zinde olmasının iyileşme şansını artıracağı görüşünde.
Gelişemeler olduğunda hastaneden yeni açıklamaların verileceği belirtildi.
-
türkiyede formula 1 yarışları lisansı iptal mi oldu öyle bişey duymuştum.
-
sen okadar tehlikeli yarış yap okadar kaza geçir bişe olmasın kayak yaparken komaya gir. Hayır bnde her sene kayağa giderim, kask mask bişe takmıyorum tabi. 2 hafta sonra gidicem yine bnde bi kask alim bari
-
2013 yılında bütün ünlü kadro değişti la :|
Resmen ünlü camiası revizyona gitti mk..
-
Küçükken yarışlarını her hafta izlerdim lan bu adamın :)
-
cemnet bunu yazdı
Yani ???
Beddua mı ettiler :))
-
'Michael Schumacher hayatı boyunca komada kalabilir'
Alman Focus dergisi, efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in 'hayatı boyunca komada kalacağını' yazdı
Fransız Alpleri'nde kayak yaparken düşerek kafa travması geçiren ünlü Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in "hayatı boyunca komada" kalabileceği iddia edildi.
Alman Focus dergisi, efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in "hayatı boyunca komada kalacağını" yazarken, Bild gazetesi "Schumacher'in ölüm tehlikesinin kalmadığını ancak şu an için komadan çıkmasının da öngörülmediğini" aktardı.
İsviçre basınına konuşan nörologlar ise, Schumacher'in koma durumunun aylarca sürebileceğini ve uyandıktan sonra felç kalabileceğini söylüyor.
Eski Formula 1 pilotu Schumacher'in doktorları en son 6 Ocak'ta basın toplantısı düzenlemiş, ünlü sporcunun sağlık durumunun kritik olduğunu söyleyip yapay komada tutulduğunu açıklamışlardı. -
_Dert_ bunu yazdıcemnet bunu yazdı
Yani ???
Yeterli reklam ve katılım olmadığı için diye hatırlıyorum. E tabi bizim millet bekliyor ki oraya gidince tüm yarışı tepeden izleyecek. :) Öyle beklentiyle gittiler sonrada... Ya da tamamen TR'nin durumlarından kaynaklı duygusal yurtdışı sıkıntısı...
-
Benim merak ettiğim şuan bedeni komada, elimiz azıcık kanasa deliriyoruz. Komada olan yoğun bakımda olan biri acaba ne hissediyor. Eğer uyuyorsa rüya görüyor mu ?
-
_Dert_ bunu yazdıcemnet bunu yazdı
Yani ???
maddi olarak pek getirisi olmadığı için yatırılması gereken bir miktar parayı devlet yatırmayınca sürede geçince haliyle artık iptal oldu. milyon dolarlık pist GÖT gibi duruyor orda hea yarışlar falan var ama formula 1 değil. yapanı yaptıranı gözardı edeni... yazık günah amk yaw her boka bişi buluyoruz bir oraya çözüm buup seyirci sağlanamıyormuş amk acunun programı olsa millet atlar hemen tabi. neyse sinirim bozuldu amk :S
-
29 Ocak Çarşamba – 15:00 Kazadan bu yana tam bir ay geçti.
Saygın Fransız gazetesi L´equipe Schumacher´in kazasıyla ilgili ilk basın toplantısında bulunan ve ismi açıklanmayan bir doktora dayandırılarak verilen haberde ´Anestezinin seviyesidüşürülerek Schumacher´in uyandırılma safhasına geçildiğini, Schumacher´in şu anda olumlu bir gelişme içinde olduğunu´ yazdı.
Schumacher´in menajeri Sabine Kehm ise bu haberi takiben yazılı bir açıklama daha yaptı:
´Bizzat tedaviyi yürüten doktorlar veya yönetimimiz tarafından sağlanmayan bilgilerin tamamen spekülasyon olduğunun altını bir kez daha çizmemiz gerekiyor.´
Şampiyon pilotun sağlık durumuyla ilgili son resmi açıklama 6 Ocak´ta yapılmıştı. Resmi açıklamaların azlığı nedeniyle, spekülatif haberler çıkmaya devam ediyor.
13 Ocak´ta Daily Telegraph ´Doktorların Schumacher´in beynindeki hasarı anlayabilmek için testlere başladığını´ yazmış; iki gün sonra Daily Mail ´Schumacher´in hayatının geri kalanını komada geçirebileceği´haberini vermiş; 24 Ocak´ta ise Daily Mirror ´Schumacher´in kalıcı bitkisel hayata girmiş olabileceğini´duyurmuştu.
İstatistiklere göre İngiltere´de, beyin hasarının uzun vadeli etkileriyle birlikte yaşamaya devam eden 1 milyondan fazla kişi var; her 100.000 kişiden 558´inde ise beyin hasarlı yaralanmalar görülebiliyor. 2011-2012 yıllarında beyin hasarı nedeniyle İngiltere´deki hastanelere toplam 353.059 kişi başvurmuş.
30 Ocak Perşembe – 16:00 Resmi açıklama: Schumacher´in uyandırılmasına başlandı
Schumacher´in menajeri Sabine Kehm yazılı bir açıklama ile dün çıkan ´uyandırılma´ haberlerini doğruladı:
´Uzun zaman alabilecek uyandırma sürecinin başlatılması için Michael´e uygulanan anestezi azaltılmaya başlandı. Ailenin korunabilmesi adına bu bilginin, ancak bu işleme başlandıktan sonra ilgili partilerle paylaşılması kararlaştırılmıştı. Lütfen bu konuda başka bir haber verilmeyeceğini not edin.
Schumacher´in ailesi bir kez daha hem kendi mahremiyetleri hem de tıbbi olarak gizli kalması gereken sırlara saygı gösterilmesini ve Michael´i tedavi eden doktorlarının rahatsız edilmemesini istiyor. Aile, ayrıca dünya çapında Schumacher´e verilen destekle ilgili teşekkür ve takdirlerini de ifade etmek istiyor.´
3 Şubat Pazartesi 13:30
Sky News Almanya muhabiri: ´Schumacher´e nörolojik refleks testleri yapılacak, kafa içindeki basınç kontrol altına alınmış durumda. Schumacher´in kaslarına masaj yapılıyor ve kaslar hareket ettiriliyor.´
10 Şubat Pazartesi 13:30 - Bild´in 8 Şubat tarihli haberi
Uyandırılma işlemi iki haftadır devam eden Michael Schumacher, anestezinin düşürülmesine karşın; birkaç ufak refleks kasılması dışında uyarı testlerine cevap vermiyor. Haftalar sürebileceği belirtilen uyandırma işlemi sırasında, bazı vakalarda işe yaradığı görülen ‘sevilen kişilerin komadaki hastaya konuşması’ yöntemi de, Schumacher’in eşi Corinna tarafından bizzat her gün uygulanıyor.
Asklepios Kliniken Hamburg’un Acil Servis Şefi Prof. Heinz Peter Moecke ‘bazı durumlarda aile üyelerinden sevilen kişilerin konuşması, hastayı sakinleştirir. Bir bakıma hasta kendisini güvende hisseder." açıklamasını yaptı.
Schumacher’in eşi Corinna, her gün Michael’in odasına girerek kendisine konuşuyor; aynı terapiyi zaman zaman babası Rolf de gerçekleştiriyor.
Öte yandan geçtiğimiz hafta FIA Başkanı ve Ferrari’nin eski tekım patronu Jean Todt ile Ross Brawn, Schumacher’i ziyaret etti.