Seferilik Hakkında
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk ü niye örnek verdim diyen arkadaşlar var... Ben Mustafa Kemal Paşa'yı severim. Ama sizin gibi Atatürkçüler yüzünden soğuyorum. Çoğu insanın Atatürk hassasiyetini biliyorum ama sanırım rene arkadaşımız çoğu kişinin islami duyarlılığı olduğunu unutmuş.İslam dini onun değeri olur olmaz bişey diyemem ama saygı gösterilmelidir. Ben tüm görüşlere saygılıyımdır.Ateistinden,faşistine,komünistine... O görüşleri rencide edici birşey ne yaptım ne söyledim. Ama arkadaşımız böyle yaptı maalesef.Benim dinim herşey den üstündür.Karşımda hangi nesne olursa olsun dinin üstnlüğünden vazgeçmem söz konusu değil.
Çoğu insanın dinler konusunda hassasiyeti var ki konu bu kadar çok uzamış..Her insanın dini vardır,dinsiz insan yoktur.Din insanlaın yaşayış biçimidir.İslami biçimde yaşıyorsak ya da yaşamaya çalışıyorsak dinimiz islam olur,değilse farklıdır zaten.Kimsenin dinine karışılmaz ama saygı göstermek şarttır.Bu duyarlılığı göstermenizi ahlaki bir erdem olarak görüyorum
-----------------------------Bizim gibi Atatürkçüler yüzünden soğuyormuşsun. Atatürkçü demek Atatürk'ün fikirlerini, görüşlerini destekleyen demektir. Örneğin benim neyimi gördünde benim yüzümden Atatürk'ten soğuyorsun? Atatürk'e olan düşüncelerin başkalarının sana davranış biçimleriyle mi ilgili?
Birde dini her şeyden üstün görüyorsan şunu sormak istiyorum. o zaman senin düşüncene göre din, devlettende üstün. Devletten üstün olan din sence devlet tarafından hor mu görülüyor ve sence devlet üstün olan din tarafından mı yönetilmeli?
-
Ertan sana katılıyorum hacı :) Mustafa Kemal örneğine gelince ben bunda bişey göremiyorum.Ertan hocamız için din ne kadar üstünse rene içinde Mustafa Kemal'dir. Rene Din örneğini verindiğinde Ertanında Rene için değerli olan Mustafa Kemal örneğini vermesi kesinlikle dogrudur.
Yorumlara bakıyorumda önce sunu açıkla bunu açıkla tarzında emri vaki kelimeler var.Dini bir konu tartısıyoruz Müslüman olan arkadaslarda nedense konuyu dalgaya cekmeye calısıyo.Nie bu tavırlar anlamıyorum.
-
Sorun şu atatürk ü bir ilah gibi göstermek! Her başarıyı Atatürke mal etmek, oysa kurtuluş savaşı tek başına kazanılmış bir zafer değil ki bunu atatürk te söylüyor.Ama günümüzdeki sözde Atatürkçüler tüm başarıları atatürke yıktılar.Mesela Kazım Karabekir olmasaydı kurtuluş savaşı nasıl başlardı! Atatürk ordudan istifa ettikten sonra sivil bir kişi olarak ordunun başına kazım paşa sayesinde geçmiştir.Orduyu ona bırakmıştır kazım karabekir.O olmasaydı hiç birşy olmazdı,daha bir çok örnek var,ama herşeyi siz atatürkün üstüne atmışsınız,benim için yanlış olan budur!
Din herşeylerden birşey değil,din herşeydir! Düsturum budur arkadaşım.Devlet sanki dini hor görmüyor. Bugün başörtüleriyle okula giremeyen öğrenciler "devletin horgörmesi" nin sonucudur... Örneklr çoğaltılabilir
Bazı çevrelerce din sadece,Allah ile kul arasında diye bilinir,söylenir.Oysa islam dini bir sistemdir.Hukuki,sosyal,ictimai,ekonomik boyutu vardır.Bir sistemde olması gereken tüm kurallar vardır.Ayrıca ahlaki ve manevi boyutu da vardır. Dinle mi yöneltilmeli sorusuna tereddüt etmeden HAYIR cevabını veririm.Çünkü h.z. ömer gibi yönetebilecek bir insan yok.Günümüzde o tarz da yönetebilecek dürüst insan yok.O yüzden öyle birşeyi savunmuyorum
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------Sorun şu atatürk ü bir ilah gibi göstermek! Her başarıyı Atatürke mal etmek, oysa kurtuluş savaşı tek başına kazanılmış bir zafer değil ki bunu atatürk te söylüyor.Ama günümüzdeki sözde Atatürkçüler tüm başarıları atatürke yıktılar.Mesela Kazım Karabekir olmasaydı kurtuluş savaşı nasıl başlardı! Atatürk ordudan istifa ettikten sonra sivil bir kişi olarak ordunun başına kazım paşa sayesinde geçmiştir.Orduyu ona bırakmıştır kazım karabekir.O olmasaydı hiç birşy olmazdı,daha bir çok örnek var,ama herşeyi siz atatürkün üstüne atmışsınız,benim için yanlış olan budur!
Din herşeylerden birşey değil,din herşeydir! Düsturum budur arkadaşım.Devlet sanki dini hor görmüyor. Bugün başörtüleriyle okula giremeyen öğrenciler "devletin horgörmesi" nin sonucudur... Örneklr çoğaltılabilir
Bazı çevrelerce din sadece,Allah ile kul arasında diye bilinir,söylenir.Oysa islam dini bir sistemdir.Hukuki,sosyal,ictimai,ekonomik boyutu vardır.Bir sistemde olması gereken tüm kurallar vardır.Ayrıca ahlaki ve manevi boyutu da vardır. Dinle mi yöneltilmeli sorusuna tereddüt etmeden HAYIR cevabını veririm.Çünkü h.z. ömer gibi yönetebilecek bir insan yok.Günümüzde o tarz da yönetebilecek dürüst insan yok.O yüzden öyle birşeyi savunmuyorum
-----------------------------
Mustafa Kemal konusunda haklı olduğunu düşünüyorum, kitleleri etkilemek için gerekli bir şey bu yapılan. Devletlerin temel ideolojileri vardır ve bizimki de odur..ben zaten hor görülmüyor demedim. ama eğer bu hor ögürlme olmazsa aynen senin söylediğin sebepten günümüzde dürüst ve düzgün insan eksikliğinden dolayı dini kesim devletin kontrolünü ele geçirir ve bizleri(inanmayanları) hor görür hatta yokeder, sindirir.. (bkz: iran, malezya) dinle yönetilen devletlerde hoşgörü olmadığını zorlama olduğunu hepimiz biliyoruz.. benim kaygımda budur.
-
osmanlı devleti neden yıkıldı biliyomusun.. aşırı hoşgörü yüzünden (nedenler biri sadece)
mesela; başka din mensupları osmanlı devletinde kendi dinlerine, kurallarına göre yargılanırdı ve herhangi bir müdahale söz konusu değildi!
Daha da eskiye gidelim istersen; peygamber efendimiz dönemine.. Ordaki hoş görü dünyada kimse tarafından gösterlmedi.. Biraz araştırma yaparsan islamda hoşgörü şeklinde bir çok örnek bulursun ve bizimle de paylaşırsan hep beraber birşeyler öğreniriz. İslam hoşgörü dinidir.Hoşgörü olmayan din islam değildir (iran,arap ülkelerindeki gibi..) Bi de şöyle bişey var,islami terör örgütleri.Onlara son derece karşıyım.Çünkü kan dökerek birşeyleri yapmaya çalışıyorlar.Allah kuranda; "Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir,bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir" buyurmuştur
-
Ertan hocam Ataturk ulu onderimiz, efsane yoneticimiz.. yuklenen degerler sayginin neticesi, ilah = tanri kabul ederekten dusuneceksek; tek tanri elbet Allah'tir, kimseyide yerine koyamayiz, koydurtmayiz rahat ol.
konu ibadetin ti ye alinmasi, Ataturk'ten yana acmasaydin mevzuyu senin adina daha yakisik olurdu dava.
Birkac arkadas icinde sunu hatirlatayim; nitekim din tabu oldugu icin sakaya gelmiyor, isimler uzerine ise yazilip, cizilebilinir, gorecelidir, sinirini bilmek lazim.
-
hojucuk seni anlaya biliyorum ama arkadaşlar beni anlamıyorlar...
atatürk konusunu da zorla açtırdılar
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------osmanlı devleti neden yıkıldı biliyomusun.. aşırı hoşgörü yüzünden (nedenler biri sadece)
mesela; başka din mensupları osmanlı devletinde kendi dinlerine, kurallarına göre yargılanırdı ve herhangi bir müdahale söz konusu değildi!
Daha da eskiye gidelim istersen; peygamber efendimiz dönemine.. Ordaki hoş görü dünyada kimse tarafından gösterlmedi.. Biraz araştırma yaparsan islamda hoşgörü şeklinde bir çok örnek bulursun ve bizimle de paylaşırsan hep beraber birşeyler öğreniriz. İslam hoşgörü dinidir.Hoşgörü olmayan din islam değildir (iran,arap ülkelerindeki gibi..) Bi de şöyle bişey var,islami terör örgütleri.Onlara son derece karşıyım.Çünkü kan dökerek birşeyleri yapmaya çalışıyorlar.Allah kuranda; "Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir,bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir" buyurmuştur
-----------------------------ben günümüzde islamla yönetilen ülkelerden bahsediyordum. İranda zina yaptılar diye insanlar asılıyor.. malezyada müslüman doğuyorsan yani ailen müslümansa ömrünün sonuna kadar müslüman olman gerekiyor ve seninle sadece dini mahkemeler ilgilenebiliyor.. din değiştiremiyorsun falan filan.. hoşgörü bunun neresinde
-
gerçel islam kişilerin davranışları yada devletin politikası değildir!
İslamı öğrenmek istiyorsan ilk kaynağın Kuran-ı Kerim,ikinci kaynağında Sünnet dir. Onun dışında gelişen olaylar islam ı bağlamaz.Çünkü devreye yorum girer,insanların yorumu da islamın içine girince Allah ın dini olmaktan çıkar.
Bence kuran okuyarak islamı öğrenmeliyiz.O zaman hoşgörüyü daha iyi anlarız.
Zina konusu biraz farklı bir konu.Bi gün müsait olduğumuzda istersen msnde anlatabilirim cezai şeklini
Şunu hiç unutmayalım; insan ile islamı karıştırmayın. Maalesef bazen ben de dahil bu hataya düşüyoruz.Dindar birini görüyoruz,yanlış yaptığında islam ın suçu gibi görüyoruz (haşa)
Ayrıca islam ın kelime anlamı da barıştır.Bizim dinimiz barış dinidir.O halde kavga etmeden huzur içinde yaşamayı öğrenelim
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------Ne yazdığının farkında mısın sen?
Sadece konuya gereksiz şeyler katmışsın. Bahsettiğin iddiaları burda kimse yapmıyor. Tahribat.Com un içeriğini senden iyi bilirim dert etme sen!
Tabirlern çok yanlış, Allah rolü oynayan kişi ne demek! (haşa)
insanları bilgilendirmek ile onlara birşyleri empoze etmek farklı şylerdir. Ben yanlış olan birşeyi açıklamaya çalıştım. Senin zoruna giden nokta nedir acaba! Ve foruma defalarca yazdım kimsenin inancına bir lafızmız yok diye.Her inanca görüşe saygılıyız, yeter ki karşı taraf da bizim görüş ve inançlarımıza saygı göstersin dil uzatmasn.
-----------------------------
Olay işte burda kopuyor. Sen allahı farklı görüyorsun karşındaki farklı. sana göre onun söylediği yanlış. ama bana göre doğru. burada kime saygı duymak lazım. diyelim ki karşı taraf senin düşüncelerinin tamamen uydurma yalandan ibaret olduğunu düşünüyor. ve buna istinaden senin haşa dediğin cümleyi kuruyor. Aslında bu kurduğu cümlede yazanları düşünüyor. Ama sen üzülme diye bunu söylemiyor. inandığını söylemek saygısızlıkmıdır? Saygı karşı tarafın düşünce açıklamalarında verilecek tepkiyle ölçülür. senin düşünce biçiminde,senin gibi düşünüp daha sonra senin gibi düşünmeyi bırakanlara biçilen ceza ölümdür. Asıl sorun burda başlıyor. Alt edemediğin zaman düşünceyi yokedip farklı çalışmak. O zaman felsefe bitiyor zaten. güçlü kazanıyor. gücüde zaman belirliyor. "İnsanoğlu ne zaman başkasının düşüncesi için başkasına ferman biçmezse, o zaman erdeme ulaşacaktır." (benim sözüm) bunun için gerekli tek şey devinime inanmaktır. Yani geçmişten sadece ama sadece ders alıp, doğruyu bulmak için geleceğe bakmaktır. "Geşmişten medet uman geçmişten daha geriye gider."(benden)