SEGA Mega Drive -Nostaljinin Bendeki Karşılığı-
-
bilenler bilir 90 lar atarinin altın çağıdır,her çocuğun hayalini süslerdi atari.ben şanslı çocukları grubundaydım ve 1999 da sega mega drive ile tanıştım.seneler boyu bu meretle geçti çocukluğum.bunun için nelere katlanmadım ki;annemin atarinin kollarının kablosunu kesmesi mi dersininz,2. kattan aşağı fırlatmasını mı,yoksa saatler boyu üstünden kalkmadığım için yediğim dayağı mı :D
nostaljik ve melankolik duygularımın kabarması üzerine,çoğu şey eski şeyler gibi en son 6 7 yıl önce oynadığım bu nadide alete olan özlemim artmaktaydı ve ben de ufak bir araştırmaya giriştim ve sega oyunlarının neredeyse tümünü barındıran bir site buldum.10 yıl önce oynadığım bir oyun vardı rüyalarıma bile girerdi fakat adını hatırlamıyordum,ilk işim hemen bu oyunu bulup yüklemek oldu.street of rage serisi oluyor bu efsanenin adı.
her neyse çok dağınık bir introdan sonra esas kısma gelirsek nostalji yapmayı özleyen veya 20 yıl öncesinde yazılıp da bu kadar kaliteli olan oyunları denemek isteyen müridler çıkar diye sega oyunlarını indirdiğim siteyi sizinle paylaşmak istedim.burdaki oyunların boyutu 1-2 mb arasında ve 1000 tane oyun var.hemen 30 sn içerisinde oyunun içine girip kendinizi kaptırabilirsiniz
-
site ismini yanlış yazmışım düzeltiyorum :D
-
Sega master system 2 vardı içerisinde alex the kid gömülü geliyordu hiç unutamam.
-
atari 15 liraya sega ise 150 lira civarı satılıyordu ve pek yaygın değildi :) ben herkese hava atardım bana hediye gelmişti :)
-
Siteye giren birçok kişinin bu oyunu aradığını düşünüyorum: MissWorld 96 http://www.mediafire.com/?f49mf7l8aq2v98v
-
seganın kaseti de zor buluyonuyodu herkeste atari vardı cunku :)
-
"Segaaaaa"
Açılışta bu sesi hatırlayan liseli değildir :)Konu Dışı: Bu arada elinizdeki 8bit ateri kasetlerine talibim. Sega değil normal Nintendo klonu olanlardan bahsediyorum. Kullanmıyorsanız bana gönderebilir misiniz?
NoktaliVirgul tarafından 27/Eki/12 16:32 tarihinde düzenlenmiştir -
vardı bende bu konsol, o kadar iyiydi ki mortal kombat falan vardı. severek oynardım. =) bi göz atayım bakalım teşekkürler.
-
Geçen yıla kadar hem konsol hem de 10'a yakın kasedi elimde duruyordu. En son artık kalabalık etmesin diye elden çıkarttım. Oyunlarından özellikle super sonic ömrümü yemiştir :) Ufakken babamla beraber az oynamadık. Ben geçemezdim babam alır geçmek bahanesiyle 1 saate yakın oynardı :)
Zamanında elalem playstation çılgınlığına kapılmışken benim çocukluğum sega ile geçti. Hemde ikisinden bir tanesini seçme imkanım varken gidip sega'yı seçmiştim.
Paylaşımın için teşekkür ederim.
-
benim için oyun demek sunset riders demekti yürübe cormano.
-
onda az sonic ile mortal kombat oynamadım micro geniusdan segaya geçim benim için ozamanlar nekadar mutlu edici idi
Sega mega drive 3 =))