Sera Otomasyon Android

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_genclik06
    asi_genclik06's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2005
    Erkek

    Herkese merhaba arkadaşlar öncelikle sera otomasyon ile ilgili birşeyler yaptırmak istiyoruz sera da bulunan sıcaklık nem rüzgar ışık şiddeti gibi bilgileri hmi ekran üzerinde gösterip dokunmatik panel den set ayarlı yapılıp sıcaklık 25 C den fazla olduğunda havalandırmayı açacak yine nem seviyesi set değerinden düşük olduğunda sulama sistemini açacak sulama sistemine bağlı olan motorları açıp kapatabilecek aynı şekilde mobil uygulama üzerinden panele erişim sağlanıp mobil uygulamadan da kontrolü sağlayabileceğimiz bir sistem istiyoruz ben kendim elektrikçi yım pano su kontaktoru selenoid valfleri vb. İşlemleri yapıyorum ama yazılım kısmında kalıyorum yazılım olarak birşey anlamıyorum bulunduğum bölgede başka bir arkadaş gemo plc üzerinden yapmış ve kontolunu sağlıyor bu yazılımı bize yapabilecek arkadaşlarla iletişime geçmek isterim 

     

    Saygılarımla.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Hocam iş yerimde bir arkadaş raspi ile böyle bir proje yapmıştı. Bir tanıdığa satacakti ama iş olmadı. Ne fiyat verir hiç bilmiyorum, android değil de belki web bağlantısı ile yapabilir.

    sorayım mı arkadaşa?


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jargonphp
    jargonphp's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2017
    Erkek

    Denizbankın yeni uygulaması var, onun gibi birşey mi istiyorsunuz hocam ?


    “Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”(Gazel-i Baki)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2007
    Erkek

    pm atarsan bu proje ustunde bır arkadasım var telefonunu vereyım

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_genclik06
    asi_genclik06's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2005
    Erkek

    Denizbank in sistemi nedir bilmiyorum uygulama si nedir ?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Erkek

    hocam zaten pano kısmında arduino kullanmanız gerekiyor. telefondan kontrol ve değer okumak için blynk uygulamasını telefona kurup arduinoyla konuşabilirsiniz. tabi arduino yerine kendinden wifi özelliği olan bir kart seçerseniz rahat edersiniz veri alışverişi konusunda. (nodemcu gibi bir kart ve röle modülü senin işi bayağı görür gibi beyin olarak). neyse benim sana verebileceğim anahtar kelimeler bunlar araştır geliştir kopyala yapıştır çözer gidersin işi. hasat zamanı bizi de görürsen harika olur :D


    om mani padme hum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

    Hocam iş yerimde bir arkadaş raspi ile böyle bir proje yapmıştı. Bir tanıdığa satacakti ama iş olmadı. Ne fiyat verir hiç bilmiyorum, android değil de belki web bağlantısı ile yapabilir.

    sorayım mı arkadaşa?

    Hocam arkadaşa sordum, büyük ihtimal proje dosyalarını sildim bulamıyorum dedi. Aslında daha önce PCB bile bastırmıştı fakat yeniden kod yazacak zamanım yok diyor.


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hevesin var ve ögrenmek istiyorsan bu isleri kendin yapmani tavsiye ederim hocam. Yok yasin gelmis geciyor, öyle seylerle ugrasamam diyorsan birini bulmak mantikli..

    Kendin yapacagim diyorsan, en basitinden diger arkadaslarin söyledigi gibi arduino tabanli bir sey kullanabilirsin. ESP8266 ve ESP32 yi karsilastir hangisi isine yararsa onu kullan. Bu modüller WIFI'ye baglaniyor, icerisinde kendi web serverlari var. Bir tane backend sistemi ile disari acabilirsiniz böylece android ya da her hangi baska bir dis aygit ile iletisim kurdurabilirsiniz.

    youtube da esp32 ve es8266 ile bir sürü video bulabilir, denemeler yapabilirsiniz. Sensörleri de kendiniz baglayip okursunuz.. Ve yine bir röle baglar, gelen verilere göre röleyi acip kapatirsiniz..

    Sera'nin oldugu yerde internet yoksa, sim modülü ekli kartlardan alabilirsiniz (türkiye de sadece IoT icin satilan sim kartlari var mi bilmiyorum yani sadece internet özelligi olacak, böylece fiyat daha ucuz). Burdaki kartlara bakabilirsiniz

    https://learn.adafruit.com/adafruit-fona-3g-cellular-gps-breakout/overview

    https://store.arduino.cc/arduino-mkr-gsm-1400-1415

    ya ad gprs olan SIM800L versiyonuna bakabilirsin..

    Internet istemiyorum, sera da cok uzak degil ve bu isi profesyonel yapmak istiyorum diyorsaniz da LoRa devreye giriyor. Duruma göre bir kac lora node yerlestirip hepsini bir lora gateway'e baglayabilirsiniz. Sadece LoRa gateway'in internete cikisi olur. Ancak bu tarz bir proje digerlerine göre daha masrafli olur. Ancak özellikle acik alanda internetsiz onlarca kilometre öteye veri tasima imkaniniz olur.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Burada kıt bilgimle analiz yapıyorum. atıp tutanlar laf sokanlar öte dursun.

    1- adet controller lazım, yani sensörler kaliteli bir kablo ile gelip contrroller'a girmeli örneğin; nem kontrolü yapan sensör yedekli olmalı ve iki sesnsörde bir birinin verisini doğrulamalı doğru ise controller bunları kaydetmeli,

    2- adam akıllı bir kabinet lazım. kabloların toplanacağı, controllerin içine konulacağı ve içinde ups ve elektrik tertibatının yedeklendiği bir sistem kabinet, yağmurdan tozdan nemden etkilenmemeli.

    3- kabinde 1 adet vdsl yada fiber 1 adet 4,5g yedeklilik internet hattı sağlanmalı. iki hatta controller cihazına girmeli. 4,5 g dsl down olduğunda anında devreye girmeli

    4- sensörler yedekli çift yani her sensörden 2 tane olmalı. her lokasyon için örneğin, 5 tane nem sensörü farklı zone larda ise 5+5 çalışmalı biri master birisi slave ama sadece master controllera emir verebilmeli.

    5- su motorunu tetikleyecek sensörün yanında sesli görüntü kaydı anlık yapabilen bir sistem olmalı.

    6- motor devreye girdiğini sms, mail ile kullanıcıya controller iletmeli. ve mailin ekinde anlık görüntü ve ses dosyası olmalı. motor çalıştı bak buda sesi ve görüntüsü gibi

    7- motor devreden çıktığında timer 5 saniye sonra anlık bildirim yapmalı motor durdu buda görüntüsü ve sesi

    controller diskinde veri tutmalı, istenildiğinde sinyaller raporlanabilmeli. uzaktan erişim için web arayüzü olmalı orada sensörler net açık ve hatların o anki durumu sıcaklığı nemi, motorların off konumda olduğu gibi bilgiler anlık monitor ediliebilmeli.

    özetle C, C++ a giriş yaptım yazılım öğrenmeye çalışmaya giriş yaptım desem daha doğru olur.. öğrendiğimde yukarıda yazdığım yüzeysel analizi makinelere yaptıracağım. gerekirse sesnsörü dahi kendim üreteceğim. şimdilik sana faydası olur diye yüzeysel analiz yazdım. yeterli analizi yapmaya kalsam 8-10 sayfa tutar :) işi ne kadar kaliteli geniş olasılıkları düşünerek yaparsanız/yaptırırsanız o kadar rahat edersiniz. ama mobil uygulamadan motoru açayım kapatayım sadece 1 sensör yeter oraya koyuveririz denilirse ileride zaman,para kaybına neden olacaktır.

     

     

     


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    RAİNBIRD ve HUNTER var türkiyede güzel sistemleri var bak bi


    forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_genclik06
    asi_genclik06's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2005
    Erkek

    Rainbird sistemini sordum 4 kanal yada 8 kanal role sistemi var içinde dahili saat modülü var sistem güzel fakat bir sıcaklık sensörü 150 TL dedi muz sera sında bu sistemi kullanmak istesem sensörler çok dayanmıyor role de sürekli kontak halı olacağı için bacakları yapışacak bilemedim ne yapacağımı 

Toplam Hit: 3380 Toplam Mesaj: 14
sera otomasyon