folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

aliyk

Konunun biraz dışında olacak ama söylemeden edemiyeceğim paylaşımından ötürü, bana göre Hz. İsanın yeniden dünyaya gelmesi klonlama kopyalama yolu ile olacaktır,

mevzu o değil klonlama konusunda yanlışın var Hz İsanın bedeni yeryüzündemiki klonlasınlar

Haaa bunu fake olarak yapılması zaten umulan bir şey
    Kıyametten evvel İsa As zuhur edecek dünyaya lakin konuyu dağıtmayalım

Evren kendi harddiskinde her görüntüyü kaydeder (haa diyecen nerde bu hdd ama yarım kg'lik ette dünyanın hatırası kopyalabiliyorsa vardır onunda bir hikmeti)

biz şu an güneşin 8 dk önceki halini görüyoruz seninde bildiğin üzere

veya 1 ışık yılı uzaktaki bir yıldızı gözlemlerken uydular aslında o yıldızın ışık hızı ile 1 senede kat edip bize gelen

görüntüsünü izliyoruz

Haaa şöyleki ayna/yansıma teknolojisi gibi birşey icad edilse ve buna hükmedilse

atıyorum dünyanın 500 sene önceki haline veya 1000 sene önceki haline bakılabilse

bahsettiğin sinyallar yakalabilirse olay gerçekleşmiş olur

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:

aliyk

Konunun biraz dışında olacak ama söylemeden edemiyeceğim paylaşımından ötürü, bana göre Hz. İsanın yeniden dünyaya gelmesi klonlama kopyalama yolu ile olacaktır,

hazreti isanın bedeni dünyada olmadığına göre böyle bir şeye imkan vermiyorum :)

Yalnız bildiğim kadarıyla Hz.isanın öldürüldüğü mızrak dünyada ve kanı hala üzerinde...Eğer ilerde dna yı istediğimiz gibi dizebilirsek oda olur.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

erebos bunu yazdı:

rebellisch bunu yazdı:

aliyk

hazreti isanın bedeni dünyada olmadığına göre böyle bir şeye imkan vermiyorum :)

Yalnız bildiğim kadarıyla Hz.isanın öldürüldüğü mızrak dünyada ve kanı hala üzerinde...Eğer ilerde dna yı istediğimiz gibi dizebilirsek oda olur.

Ne zaman kim öldürmüş Hz. İsayı nasıl müslümansınız siz (tabi müslümansanız)

Bakın Kur'ana ne yazmakta

HZ.İSA İLE İLGİLİ AYETLER:

NİSA SURESİ

156 -(Kalblerinin mühürlenmesinin diğer bir sebebi de İsa'yı) inkâr etmeleri ve Meryem'e büyük

bir iftirada bulunmalarıdır.

157 - Bir de "Biz Allah'ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" demeleridir. Oysa onu

ne öldürdüler, ne de astılar. Fakat öldürdükleri kimse, onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında

anlaşmazlığa düşenler, ondan yana tam bir kuşku içindedirler. O hususta bir bilgileri yoktur.

Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesinlikle öldürmediler

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

aliyk

mevzu o değil klonlama konusunda yanlışın var Hz İsanın bedeni yeryüzündemiki klonlasınlar

Haaa bunu fake olarak yapılması zaten umulan bir şey
    Kıyametten evvel İsa As zuhur edecek dünyaya lakin konuyu dağıtmayalım

Evren kendi harddiskinde her görüntüyü kaydeder (haa diyecen nerde bu hdd ama yarım kg'lik ette dünyanın hatırası kopyalabiliyorsa vardır onunda bir hikmeti)

biz şu an güneşin 8 dk önceki halini görüyoruz seninde bildiğin üzere

veya 1 ışık yılı uzaktaki bir yıldızı gözlemlerken uydular aslında o yıldızın ışık hızı ile 1 senede kat edip bize gelen

görüntüsünü izliyoruz

Haaa şöyleki ayna/yansıma teknolojisi gibi birşey icad edilse ve buna hükmedilse

atıyorum dünyanın 500 sene önceki haline veya 1000 sene önceki haline bakılabilse

bahsettiğin sinyallar yakalabilirse olay gerçekleşmiş olur

Valla üstat Hz. İsanın ve peygamber efendimizin onlarca delilleri var sakalları kanlı elbiseleri kefenleri vs.. kopyalanacağı düşüncesine ve bunu yapacaklarınada inanıyorum, çünkü bu teknolojinin başında yönetiminde ben olsam kesinlikle ilk deneyeceğim şeylerden birisi bu olur,

Ayrıca dediğin doğru evrendeki her şey kayıt ediliyor bu Levh-i Mahfuz da da bildirilmiştir, bizim gördüğümüz görüntüler şu an ki görüntüler değil onuda biliyorum buradan da şu soru çıkıyor ya ışık hızı aşılırsa ne olur,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Sesin kaybolması imkansız. evrende yol alır ve devam eder. ha frekansı falan düşüyodur bi olayları vardır onları bilemem. Işık da kaybolmaz evrende alır yürür. Mesela geçtiğimiz yıllarda bir gök cismi patlaması falanı olmuştu onun ışığı belirmişti o cisim milyonlarca yıl önce patlamış ışığı buraya yeni varmış. Aynı örnekle güneş sönse biz bunu 8 dk sonra farkederiz demek ki ışık yol alıyor. Sesin yol aldığını da şurdan çıkarım yapıyorum NASA uzaya beatles'in bir şarkısını göndermişti hayat varsa birisi frekansları yakalasın gibisine

Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrkDvl
    DrkDvl's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla ses havada kaybolmuyor. cografya hocamız sölemişti su an sınıfta konustuklarımızı karsı binadakiler aletlerle duyabilir isteseler demişti aletten kasıt mikrofon falan değil :D 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Valla üstat Hz. İsanın ve peygamber efendimizin onlarca delilleri var sakalları kanlı elbiseleri kefenleri vs.. kopyalanacağı düşüncesine ve bunu yapacaklarınada inanıyorum, çünkü bu teknolojinin başında yönetiminde ben olsam kesinlikle ilk deneyeceğim şeylerden birisi bu olur,

Ayrıca dediğin doğru evrendeki her şey kayıt ediliyor bu Levh-i Mahfuz da da bildirilmiştir, bizim gördüğümüz görüntüler şu an ki görüntüler değil onuda biliyorum buradan da şu soru çıkıyor ya ışık hızı aşılırsa ne olur,

Abicim geçilmediği ne malum

tabii araç olarak diyemem başka bir yöntemle

bknz: CERN ve maksadı !

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde bir haber yer aldı:

"Dünyaca ünlü bilgisayar firması IBM, Square Kilometer Array (Kilometrekare Düzeni – SKA) adı verilen dünyanın en büyük radyo teleskobu için veri yönetimi ve analiz teknolojileri geliştirmeye başladı."

Allah bir nimet olarak bu imkanı da kullarına teknolojik olarak bahşediyor. Görüntü nakli bugün teknolojide bahşedildi. Ses nakli yine aynen öyle. Şimdi şunu iyi anlamalısın. Bütün bunlar Adetullahın içinde varolan konular. 18OO’lü yıllarda bir Allah dostuyla dünyanın öbür ucundaki bir başka Allah dostu seslerini birbirlerine ulaştırıyordu. 1OOO sene önce de durum böyleydi. Yani bu durum Adetullahın içinde vardı. 1OO sene önce böyle veliler olduğunu söyleyenlere deli, meczub, şarlatan deniyordu. Şimdi Adetullahın içindeki, ahir zamanda Allah tarafından bütün insanlığa bahşedildi.

Yani bu nimet, teknolojik olarak bahşedildi. İşte şimdi cep telefonunu eline alıyorsun. Sadece bir düğmeye basarak, arada görünen bir vasıta olmadan, dünyanın öbür ucundaki arkadaşınla konuşabiliyorsun. Sesin oraya gidiyor. Süleyman (as) kıssasının bulunduğu ayetlerde geçtiği üzere Allah tarafından özel bir ilim verilmiş bir kulun Süleyman’a (as) Belkıs Melikesinin tahtını göz açıp kapayana kadar getirmesi gibi; bir parmak hareketiyle, bir tuşa basarak bilgisayar ekranına bilginin, görüntünün gelmesi mümkün günümüzde. 

Allah daha önceleri kendi dostlarına malum ettiği ve başkalarına mahrem kıldığı birçok esrara ve bilgilere ahir zamanda bir nimet olarak avama, insanlığa teknoloji olarak sunuyor. Yani geçmiş tarihte sır sahiplerinden mucize ve keramet nevinden zahir olan her şeyin ahir zamanda teknolojik araç ve cihazlarla avam tarafından görülmesi murad olunmuştur. Zamanda yolculuk da, ışınlama da, teknolojik olarak -kısmen- mümkün olacaktır. Allahu Teala keramet ve mucizelerini, o günkü insanlığın anlayışındaki ayetlerini sonraki nesillere ispat ediyor. Delilleriyle eline veriyor.

Şimdi sana tefekkür edesin diye kısa bir örnek vereceğim:

"Bütün sesler kainatta kaybolmaz, toplanır. Bir gün bir teknoloji bu geçmişteki ses frekanslarını kısmen toplasa, insanlığa bir cihazla sunsa ve o cihazın içinden şöyle bir ses yankılansa:

"Ey havarilerim! Ey insanlar! Biliniz ki Allah birdir. Ben de O’nun oğlu değilim. Allah’a eş koşmayın. Benden sonra son peygamber Ahmed-Muhammed gelecektir. Ahir zamanda Ona yetişen, benim gibi, Ona biat etsin"  dese ve bu Hz. İsa’nın sesi olsa, ahir zamanda Allah’ın kullarına sunmuş olduğu teknolojik bir cihazdan gelen bu apaçık bir ses dalgası yine mucize olmaz mı? Şimdi sen birine bunları anlatsan sana şöyle diyenler çıkabilir: İsa’nın sesi nasıl çıkar? Nasıl seslenir? Rahmanî olayı böyle nasıl cihazla izah edebilirsin? İşte o zaman sen sadece akleden beyinlere ipucu olarak şu ayeti oku:

“RABBİ MUSA’YA BİR AĞAÇTAN SESLENDİ.”

Bir kez daha şok olmuştum. İnanıyorum ki bir gün bunları anlattığımda bu yazıları okuyan ve bu bilgilere kafa yoran insanlar da şok olacaktı. Tabii her insandan bahsetmiyorum. Allah’ın hikmetinden sual olmaz.

İlhami Abi’nin özellikle bu konuda ipucu olarak verdiği

“RABBİ MUSA’YA AĞAÇTAN SESLENDİ.”

ayeti kafamı çok meşgul ediyordu. Devamlı düşünüyordum. Allah’ın ağaçtan seslenmesi ağacı bir cihaza, ileride olacak teknolojik bir cihaza işaret etmesi aniden beynimde can buldu. Heyecanlanmıştım.

Gerçi buna bugün de somut bir örnek verilebilirdi. Örneğin radyolardan ezan okunması.. Acaba radyo cihazından ezanla bizleri çağıran kim? Eşref-i mahlukât, yani insan her türlü teknolojik cihazdan, bilgisayardan üstün olduğuna göre; hatta bütün bu makine ve cihazlar insan yapımı olduğuna göre insan neden kendinin yaptığı makineden ve o makinenin meziyetlerinden daha düşük olsun? Bir cep telefonunun yaptığını, bir bilgisayarın yaptığını neden bunlardan üstün olan insan yapamasın? Artık hiç şüphem kalmamıştı ki, yaratılmışların en üstünü olan insan, kendi yaptığı makineden daha üstündü. Yaptığı bir makine, bir cihaz dünyanın öbür ucuna sesini gönderiyorsa insan da gönderirdi. Görüntüsünü gönderiyorsa insan, Allah’ın izniyle, bizzat kendini de gönderirdi.

Bütün bunlar, bu konular özellikle bu çağdaki beyinleri, şaşırtacak ve onları hayretlere düşürecekti. Bunlarla meşgulken aklıma birden Mehdi (as) ile ilgili bir hadis rivayeti ve İsa (as)’ın sesi meselesi ile alakalı iki ayet meali geldi:

Bir ses semadan “Emiriniz Mehdidir!” diyecek. Bir el semadan çıkıp işaret edecek.

“DOĞRUSU ALLAH ONU GÖKYÜZÜNE YÜKSELTTİ.”

(Nisa suresi, 158.ayet)

“MERYEM OĞLU İSA ŞÜPHESİZ KIYAMET SAATİNİN İŞARETİDİR.” (Zuhruf suresi, 61.ayet)

Böyle bir ses hadisesinin gerçekleşmesi kıyamete büyük bir işaret olacaktır. (Allahu alem)

kaynak

hassktr ya ahah

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

Ephesus bunu yazdı:

Sesin kaybolması imkansız. evrende yol alır ve devam eder. ha frekansı falan düşüyodur bi olayları vardır onları bilemem. Işık da kaybolmaz evrende alır yürür. Mesela geçtiğimiz yıllarda bir gök cismi patlaması falanı olmuştu onun ışığı belirmişti o cisim milyonlarca yıl önce patlamış ışığı buraya yeni varmış. Aynı örnekle güneş sönse biz bunu 8 dk sonra farkederiz demek ki ışık yol alıyor. Sesin yol aldığını da şurdan çıkarım yapıyorum NASA uzaya beatles'in bir şarkısını göndermişti hayat varsa birisi frekansları yakalasın gibisine

ses boşlukta yayılmaz, uzaya gönderemezsin. onların gönderdikleri radyo dalgasıdır yani elektromanyetik dalga

ses bildiğiniz mekanik dalgadır. titreşimle iletilir. dünya normaline paralel göndersen en üstteki gaz tabakasına kadar gider, o gaz atomlarının kinetik enerjisini artırır ve sönümlenir ya da geri yansır, dağılır vs. ama uzaya (vakum ortamına) çıkmaz.

zaten ses dalgaları geçemesin diye çift camların arası boşluktur, havası alırlar titreşimi iletecek gaz molekülleri kalmasın diye

ulan bir susar mısın?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GomuluSistem
    GomuluSistem's avatar
    Erkek

Ses dalgaları akustik olarak yayılır, radyo frekans(RF) dalgaları ile karıştırmayın. Elektromanyetik dalgalar ilerlemek için hiçbirşeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla yol alırken (RF Dalgaları Elektromanyetiktir), Ses dalgaları maddeye ihtiyaç duyarlar birikme-boşalma şeklinde titreşim ile ilerler ve kaybolur. Geri getirmek gibi saçma sapan bişey olamaz inanmayın bu palavralara madem geri getirebiliyorlar EEG sinyallerinide getirsinler bakalım? ya da EMG veya EKG.

Patlayıcı madde icat etmenin suç olduğunu öğrendiğimde artık çok geçti... Yok hapse felan girmedim, sadece benden önce icat etmişlerdi. :)
Toplam Hit: 3648 Toplam Mesaj: 31