folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Sıcaktan Korunmak İçin Düşündüğüm Kıyafet Projesi



Sıcaktan Korunmak İçin Düşündüğüm Kıyafet Projesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2011
    Homo

    Merhabalar

    Sizlere bir projemi paylaşacağım. Uzun zamandır aklımdaydı hatırlamışken hemen danışmak istedim. Ben İzmirde okuyorum. ve İzmir'in sıcağı hep gözümü korkutmuştur. Karadenizden geldim sıcağı gerçekten hiç sevmem bunalım basar beni. Eğer dedikleri kadar boğucuysa buna bir çare gerekli diye düşünüyorum.

    Hayalimi açıklayacağım ama durum şu elektriki fizik dersinde severdim ama volt mu amper mi devreyi çalıştırır pratikte sıfırım. Önceden sadece can sıkıntısından metal şeritten metal halka geçirme oyunu yapmıştım değdikçe ampul yanıyordu köyde ki evde odalara elektrik dağıttım oyuncak araba motorundan asansör vs yapmıştım bu şeylerde biraz hayal gücüm var sanırım. Elektriğe de hayranlığım var.

    Ama bilgim az. Demem oki bu sıcaklar için kıyafetin içine düzene kurmak istiyorum. 2 koltuk altına 1 sırt bölgesinde kıyafet içine fan koymak ve derin bir şapka alıp ona da pervane yerleştirmek istiyorum. Güç kaynağıda sırt çantasında taşımakla birlikte kolay ve pratik olacaktır.

    Öncelikle fanları koyduğum yerler sıcağa karşı ne kadar etkili olabileceğini bilmiyorum. Sonuçta kaba kıyafetin içine koyulacak şöyle olabilir kolsuz mont diye düşünüyorum. Projeme uygun fan batarya ve devre çizimi nasıl yapabilirim. Nasıl paylaştıracağım. Ve volt & amper değerleri fanın yeterliliği ne olmalı. Bu konuda yardımıza ihtiyacım var :)


    eski sevgilisi yüzünden çalışmadığım ingilizce hazırlık sınıfının yaz okulu parasını sevgilinden isteyen. yine eski sevgilisinin gönderdiği kontörü aynı gün başka kızlarla konuşarak yiyen kinci insan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    astronot gibi gezdireceksin milleti yazın. :)


    . . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2008
    Erkek

    adam aynştayn :)


    Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    alberteinstein bunu yazdı:
    -----------------------------
    [Not: Admin İdeos x5 de hiç bir tarayıcı paragrafa izin vermiyor ben 1.2.3. diye ayırdım zahmet olmazsa bölersen sevinirim] Merhabalar 1........ Sizlere bir projemi paylaşacağım. Uzun zamandır aklımdaydı hatırlamışken hemen danışmak istedim. Ben İzmirde okuyorum. ve İzmir'in sıcağı hep gözümü korkutmuştur. Karadenizden geldim sıcağı gerçekten hiç sevmem bunalım basar beni. Eğer dedikleri kadar boğucuysa buna bir çare gerekli diye düşünüyorum. 2............... Hayalimi açıklayacağım ama durum şu elektriki fizik dersinde severdim ama volt mu amper mi devreyi çalıştırır pratikte sıfırım. Önceden sadece can sıkıntısından metal şeritten metal halka geçirme oyunu yapmıştım değdikçe ampul yanıyordu köyde ki evde odalara elektrik dağıttım oyuncak araba motorundan asansör vs yapmıştım bu şeylerde biraz hayal gücüm var sanırım. Elektriğe de hayranlığım var. 3............Ama bilgim az. Demem oki bu sıcaklar için kıyafetin içine düzene kurmak istiyorum. 2 koltuk altına 1 sırt bölgesinde kıyafet içine fan koymak ve derin bir şapka alıp ona da pervane yerleştirmek istiyorum. Güç kaynağıda sırt çantasında taşımakla birlikte kolay ve pratik olacaktır. 4..........Öncelikle fanları koyduğum yerler sıcağa karşı ne kadar etkili olabileceğini bilmiyorum. Sonuçta kaba kıyafetin içine koyulacak şöyle olabilir kolsuz mont diye düşünüyorum. Projeme uygun fan batarya ve devre çizimi nasıl yapabilirim. Nasıl paylaştıracağım. Ve volt & amper değerleri fanın yeterliliği ne olmalı. Bu konuda yardımıza ihtiyacım var :)
    -----------------------------

    Sanırım elindeki cihazı kullanmayı bilmiyorsun.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    4v luk pillerle ufak pervaneleri çalıştırabilirsin. Kaç adet pervane koyacagına göre değişmekle beraber 7 ve 11v luk pillerde kullanabilirsin bunlardan enerjiyi kablolarla aktarabilirsin tabi yalnızca pervane çalıştırmak istiyorsan. Bunun için herhangi bir devre gerekmez kabloları paralel bağlaman yeterli olur.

     

    Teoride basit ve mantıklı bir fikir gibi geliyor olabilir ancak pratikte kullanışsız olacaktır.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo
    Pervaneyi boşver, plastik poşet te buz kalıpları var. Onları entegre etmeye bak ;)

    Çok sıkılıyom
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    çantana küçük radyatör ve ona bağlı bir fan bulundur. bir de küçük bir su pompasıyla giysinin için de su hortumları geçir. oldu olacak bunu yap bari :D

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    nick/başlık uyumu :)


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    fikir proje ? 

    ve koltuk altlarında birer fan ?

    Madem birşeyler düşünmeye çalışıyorsun sıvı sogutma mantıgıyla düşün.

    koltuk altına apış arasına oraya buraya birer plastik hazne içlerinden geçen herhangi bir sıvı.

    ve bu sıvıyı sogutmak için rüzgar akışını kullan veya fan filan koy. gidipte koltuk altına fan sırta vantilatör pervanesi vs. çok garip bi düşünce..

    güc karşılamayı geçtim.. fanların sesi bile olumsuz bi yön. kolunu kaldırıyorsun çarzz çurzz ses geliyo. ee ne oldu fan omzuma sürttü :D

    + abi kapat şu fanını bi amk haberleri dinleyemiyorum.


    http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    şimdi düşündün fanları bi tişörtün içine koyamazsın, bellki biraz kalın bişey olması lazim. e dedin gibi şapkada derin olacak pervane için hadi dielim hepsini yaptın. izmirin o sıcanda sen üstüne kalın bişey ve kafanda şapka ile gezersen seni görenler ne düşünür. kesin deli deyip tımarhaneye tıkarlar

     


    metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

    hoca benden de senden de zekileri var onlar şuana kadar bunu düşünememişlerse sen hiç düşünme bence bu hayalinden vazgeç derim ben.


    ▒▒▒▒▒▒▓ ▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓ ▒▓▓▓▓▓▓░░░▓ ▒▓░░░░▓░░░░▓ ▓░░░░░░▓░▓░▓ ▓░░░░░░▓░░░▓ ▓░░▓░░░▓▓▓▓ ▒▓░░░░▓▒▒▒▒▓ ▒▒▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓ ▒▒▒▒▒▓▓▓▒▒▒▒▓ ▒▒▒▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▒▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▓▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▒▓▒▒▒▒▒▒▒▓ ▒▒▓▒▒▒▒▒▓
Toplam Hit: 4009 Toplam Mesaj: 34