folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sigara, Bu Açık Alanlarda Da Yasak Olacak

Sigara, Bu Açık Alanlarda Da Yasak Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    unbalanced bunu yazdı

eskiden şehirler arası otobüslerde millet fosur fosur sigara içiyordu.. vay be nerden nereye.. sigara içmeyen biri olarak bu yasakları destekliyorum. türkiye de sigara içme yaşı baya düştü ona da önlem alınmalı..

benim merak ettiğim bir şey var.

mesela bu yasakdan önce her yıl sigara içenlerin oranı yüzde kaç artıyordu, yasaktan sonra ortalama artış ne oldu? tahminimce azaldı diye düşünüyorum ama ? bunla ilgili bi çalışma gören duyan var mı

İçenler arasında bırakanlar oldu muhakkak ama sigaraya başlayan genç sayısında eskiye oranla büyük bir artış var.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi

ülkeye sigara ve alkol alımı yasaklansın bence :D kökten kurtulmuş oluruz. içenlere de, alım satım yapanlara da büyük bir ceza versinler ooohhh misss :D

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Darkparadise bunu yazdı

ülkeye sigara ve alkol alımı yasaklansın bence :D kökten kurtulmuş oluruz. içenlere de, alım satım yapanlara da büyük bir ceza versinler ooohhh misss :D

içmeyen biri olarak aynen katılıyorum :) kokusu çok rahatsız ediyo beni bazen kapının önünde içiyorlar oradan bile kokusunu çok rahat alabiliyorum. birsürü insan bırakamıyorum diye bahene ediyo ama ben bıraktım üstelik günde 2 paket çok rahat içerdim

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek

Bu yasaklanıyorsa parfüm ve deodorantlar da yasaklansın amk. Otobüse dolmuşa binesim gelmiyor artık, ne zaman binsem genzim yanıyor. Her hoşumuza gitmeyen şeyi yasaklayabilecek olsak vay halinize, saçma sapan konuşmayın desteklemeyin şu saçma fikirleri.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Sanki kapalı alan yasağına çok uyan var da açık alana uyacak çıksın

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

bence çok yanlış bir politika uyguluyorlar. insanlara doğruyu onları kısıtlayarak öğretemezsin. alkolden sonra en saçma politika budur heralde. hapishanede mi yaşıyoruz kendi ülkemizde mi belli değil.

hastane bahçesinde yasaklanmasının sebebi hastaların etkilenmemesidir. hasta salak mı ? sigara içen adamın dibinden değil de biraz ilerisinden geçmeyi akıl edemiyor mu ? veya sigara içen adam hastane kapısının biraz ilerisinde içemiyor mu ?

salak muamelesi yapıyorlar insanlara resmen bu nasıl yasak.. oldu olacak cetveli alıp içenlerin avuç içlerine vursunlar.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    NigraSilva bunu yazdı

Bu yasaklanıyorsa parfüm ve deodorantlar da yasaklansın amk. Otobüse dolmuşa binesim gelmiyor artık, ne zaman binsem genzim yanıyor. Her hoşumuza gitmeyen şeyi yasaklayabilecek olsak vay halinize, saçma sapan konuşmayın desteklemeyin şu saçma fikirleri.

aynen katılıyorum astımım var parfüm tetikliyor yasaklasınlar abi astım hastası olarak hakkımı savunuyorum ben de. böyle mi özgürlükçü ülke olunuyor yani ? bir tarafın özgürlüğü için öbür tarafın özgürlüğünü kısıtlıyosun bu ne saçmalıktır ya saçmalığa bakarmısın ya para biriktirip siktir olup gidicem bu ülkeden yol göründü. burda ne evlenilir ne çocuk eğitilir.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek
    NigraSilva bunu yazdı

+1

Hacı yağı da yasaklansın otobüste tuttuğum demirden bile elime sinip yıkasamda , kolonyalasamda geçmiyor.

Her sevilmeyen davranış yasaklanıyorsa millete zararı dokunuyor diye;

Önce kaba (küfürlü) konuşmayı yasaklasınlar çocukların psikolojisini ve gelişimini  toplum değerlerini olumsuz etkiliyor, yeri geliyor cinayet sebebi oluyor.

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Sokağa çıkmayı yasaklasınlar sigara içenlere olsun bitsin.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

eskiden şehirler arası otobüslerde millet fosur fosur sigara içiyordu.. vay be nerden nereye.. sigara içmeyen biri olarak bu yasakları destekliyorum. türkiye de sigara içme yaşı baya düştü ona da önlem alınmalı..

benim merak ettiğim bir şey var.

mesela bu yasakdan önce her yıl sigara içenlerin oranı yüzde kaç artıyordu, yasaktan sonra ortalama artış ne oldu? tahminimce azaldı diye düşünüyorum ama ? bunla ilgili bi çalışma gören duyan var mı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkan Vekili Mehmet Küçük, Kanunun uygulanmaya başlandığı tarihten sonra, 2008 yılı ikinci 6 aylık dönemi, 2006 ve 2007 yılları aynı dönemleri itibarıyla sigara satış miktarları açısından mukayese edildiğinde, 2006'da 2005'e göre yüzde 5,3 artış, 2007'de 2006'ya göre yüzde 0,9 artış, 2008 yılında 2007'ye göre ise yüzde 1,1 düşüş yaşandığı belirlenmiştir. 

1996 yılında 96,6 milyar adet olan sigara satış miktarının, 1997, 1998 ve 1999 yıllarında daha düşük bir artış eğilimi göstererek, 1999 yıl sonu itibarıyla 114,4 milyar adede ulaştığını belirterek, 2000 yılından itibaren ise sigara satış miktarlarının düşüş eğilimine geçtiğine dikkati çekti.

memurlar.net

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 5792 Toplam Mesaj: 44