Sigara, Bu Açık Alanlarda Da Yasak Olacak
-
unbalanced bunu yazdı
eskiden şehirler arası otobüslerde millet fosur fosur sigara içiyordu.. vay be nerden nereye.. sigara içmeyen biri olarak bu yasakları destekliyorum. türkiye de sigara içme yaşı baya düştü ona da önlem alınmalı..
benim merak ettiğim bir şey var.
mesela bu yasakdan önce her yıl sigara içenlerin oranı yüzde kaç artıyordu, yasaktan sonra ortalama artış ne oldu? tahminimce azaldı diye düşünüyorum ama ? bunla ilgili bi çalışma gören duyan var mı
İçenler arasında bırakanlar oldu muhakkak ama sigaraya başlayan genç sayısında eskiye oranla büyük bir artış var.
-
ülkeye sigara ve alkol alımı yasaklansın bence :D kökten kurtulmuş oluruz. içenlere de, alım satım yapanlara da büyük bir ceza versinler ooohhh misss :D
-
Darkparadise bunu yazdı
ülkeye sigara ve alkol alımı yasaklansın bence :D kökten kurtulmuş oluruz. içenlere de, alım satım yapanlara da büyük bir ceza versinler ooohhh misss :D
içmeyen biri olarak aynen katılıyorum :) kokusu çok rahatsız ediyo beni bazen kapının önünde içiyorlar oradan bile kokusunu çok rahat alabiliyorum. birsürü insan bırakamıyorum diye bahene ediyo ama ben bıraktım üstelik günde 2 paket çok rahat içerdim
-
Bu yasaklanıyorsa parfüm ve deodorantlar da yasaklansın amk. Otobüse dolmuşa binesim gelmiyor artık, ne zaman binsem genzim yanıyor. Her hoşumuza gitmeyen şeyi yasaklayabilecek olsak vay halinize, saçma sapan konuşmayın desteklemeyin şu saçma fikirleri.
-
Sanki kapalı alan yasağına çok uyan var da açık alana uyacak çıksın
-
bence çok yanlış bir politika uyguluyorlar. insanlara doğruyu onları kısıtlayarak öğretemezsin. alkolden sonra en saçma politika budur heralde. hapishanede mi yaşıyoruz kendi ülkemizde mi belli değil.
hastane bahçesinde yasaklanmasının sebebi hastaların etkilenmemesidir. hasta salak mı ? sigara içen adamın dibinden değil de biraz ilerisinden geçmeyi akıl edemiyor mu ? veya sigara içen adam hastane kapısının biraz ilerisinde içemiyor mu ?
salak muamelesi yapıyorlar insanlara resmen bu nasıl yasak.. oldu olacak cetveli alıp içenlerin avuç içlerine vursunlar.
-
NigraSilva bunu yazdı
Bu yasaklanıyorsa parfüm ve deodorantlar da yasaklansın amk. Otobüse dolmuşa binesim gelmiyor artık, ne zaman binsem genzim yanıyor. Her hoşumuza gitmeyen şeyi yasaklayabilecek olsak vay halinize, saçma sapan konuşmayın desteklemeyin şu saçma fikirleri.
aynen katılıyorum astımım var parfüm tetikliyor yasaklasınlar abi astım hastası olarak hakkımı savunuyorum ben de. böyle mi özgürlükçü ülke olunuyor yani ? bir tarafın özgürlüğü için öbür tarafın özgürlüğünü kısıtlıyosun bu ne saçmalıktır ya saçmalığa bakarmısın ya para biriktirip siktir olup gidicem bu ülkeden yol göründü. burda ne evlenilir ne çocuk eğitilir.
-
NigraSilva bunu yazdı
+1
Hacı yağı da yasaklansın otobüste tuttuğum demirden bile elime sinip yıkasamda , kolonyalasamda geçmiyor.
Her sevilmeyen davranış yasaklanıyorsa millete zararı dokunuyor diye;
Önce kaba (küfürlü) konuşmayı yasaklasınlar çocukların psikolojisini ve gelişimini toplum değerlerini olumsuz etkiliyor, yeri geliyor cinayet sebebi oluyor.
-
Sokağa çıkmayı yasaklasınlar sigara içenlere olsun bitsin.
-
unbalanced bunu yazdı
eskiden şehirler arası otobüslerde millet fosur fosur sigara içiyordu.. vay be nerden nereye.. sigara içmeyen biri olarak bu yasakları destekliyorum. türkiye de sigara içme yaşı baya düştü ona da önlem alınmalı..
benim merak ettiğim bir şey var.
mesela bu yasakdan önce her yıl sigara içenlerin oranı yüzde kaç artıyordu, yasaktan sonra ortalama artış ne oldu? tahminimce azaldı diye düşünüyorum ama ? bunla ilgili bi çalışma gören duyan var mı
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkan Vekili Mehmet Küçük, Kanunun uygulanmaya başlandığı tarihten sonra, 2008 yılı ikinci 6 aylık dönemi, 2006 ve 2007 yılları aynı dönemleri itibarıyla sigara satış miktarları açısından mukayese edildiğinde, 2006'da 2005'e göre yüzde 5,3 artış, 2007'de 2006'ya göre yüzde 0,9 artış, 2008 yılında 2007'ye göre ise yüzde 1,1 düşüş yaşandığı belirlenmiştir.
1996 yılında 96,6 milyar adet olan sigara satış miktarının, 1997, 1998 ve 1999 yıllarında daha düşük bir artış eğilimi göstererek, 1999 yıl sonu itibarıyla 114,4 milyar adede ulaştığını belirterek, 2000 yılından itibaren ise sigara satış miktarlarının düşüş eğilimine geçtiğine dikkati çekti.
memurlar.net