folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem

Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enzo
    enzo's avatar
    Erkek

Kontrollü patlatarak yakarak imha edilse ne olur? (Çevreye zararı var zaten de)

"İstikbal göklerdedir..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

gün geçtikçe şişiyor mu onlar?

benim evde 3 tane samsung s3 mini bataryası var şişik halde.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Patlaması güzel oluyor onların :) Köyde az patlatmadım Nokia batarya. Hava alınca dönmeye başlıyor sonra birden alev alıyor puf diye yanıyor. Öyle bomba gibi patlama gelmesin aklınıza. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

merhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba

Aslında PIRANHA yetkilisini çağırıp al kardeşim bu senin marifetin diyip eline vereceksin, bu nasıl birşeydir arkadaş böyle pil mi olur. 

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi bekliyoruz mağazanın içinde bakalım :D.

not: bu gittiğim kurumlar birde üst kurumlarını bağlı oldukları yerleri arayak bilgi aldılar birde :)

bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya

-----

GoneInsane bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

merhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba

Aslında PIRANHA yetkilisini çağırıp al kardeşim bu senin marifetin diyip eline vereceksin, bu nasıl birşeydir arkadaş böyle pil mi olur. 

piranha zaten bize böyle göndermiş hocam şaka yapar gibi. mail attık cevap bile vermiyorlar. 1 haftadır.

LynXMaSTeR bunu yazdı

gün geçtikçe şişiyor mu onlar?

benim evde 3 tane samsung s3 mini bataryası var şişik halde.

hocam gün geçtikce şişiyordu son 2 gündür durdu şişmesi.

enzo bunu yazdı

Kontrollü patlatarak yakarak imha edilse ne olur? (Çevreye zararı var zaten de)

valla bizde aynı şeyi yapalım dedik ama zaten yıllarca yok olmuyor çevrenin anasını ağlatmak istemedik :D 

furkiak tarafından 04/Eki/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MecaniC
    MecaniC's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi bekliyoruz mağazanın içinde bakalım :D.

bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya

bu yüzden düşen uçak var 

____Best_Defender_Mecanic____
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk

arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|

Tap diye birşey kurmuşlar hocam onların formunu doldurunca 15 gün içinde geliyorlar mış tek resmi kurummuş sözde fakat böyle aşırı şişmiş taş gibi bataryaları acil olarak nasıl vericem merak ediyorum

ulan var ya şu ülkede şans eseri yaşıyoz arkadaş komedi valla ya :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

çevre koruma müdürlüğünden atık yönetim birimi geldi aldılar sonunda fakat bumu lan tarzı bir bakışta attılar bataryaya :)

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

çevre koruma müdürlüğünden atık yönetim birimi geldi aldılar sonunda fakat bumu lan tarzı bir bakışta attılar bataryaya :)

Saçma zaten az bişey bataryaya koca kurumun gelmesi.

Yaparsın özel kutular yanmayan patlamayan , çevreyi etkilemeyen falan. Atsın millet içine. İçinde patlasa bile çevreyi, kimseyi etkilemez. 

Hergün de çöp toplar gibi gel topla.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    siberturq bunu yazdı

Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.

Hocam var varda 3 aydır belediye uğramıyor atıcam patlayacak mağaza AVM ne varsa yanacak sonra suçlu biz olucaz. Çarşıdakine atayım diye düşündüm yanıyor resmen hava yine patlayacak sonra niye yetkililere haber vermediniz diyecekler

Sonunda çözmüşsün lakin atsan kim nerden bilecek şişmiş batarya attığı.

Diğer taraftan oraya atılan bataryaların her an risk oluşturması olası, sıkıntı her zaman var onun için rahat olmak lazım.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
Toplam Hit: 5617 Toplam Mesaj: 34
batarya