Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem
-
Kontrollü patlatarak yakarak imha edilse ne olur? (Çevreye zararı var zaten de)
-
gün geçtikçe şişiyor mu onlar?
benim evde 3 tane samsung s3 mini bataryası var şişik halde.
-
Patlaması güzel oluyor onların :) Köyde az patlatmadım Nokia batarya. Hava alınca dönmeye başlıyor sonra birden alev alıyor puf diye yanıyor. Öyle bomba gibi patlama gelmesin aklınıza.
-
furkiak bunu yazdı
merhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba
Aslında PIRANHA yetkilisini çağırıp al kardeşim bu senin marifetin diyip eline vereceksin, bu nasıl birşeydir arkadaş böyle pil mi olur.
-
önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi bekliyoruz mağazanın içinde bakalım :D.
not: bu gittiğim kurumlar birde üst kurumlarını bağlı oldukları yerleri arayak bilgi aldılar birde :)
bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya
-----
GoneInsane bunu yazdıfurkiak bunu yazdımerhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba
Aslında PIRANHA yetkilisini çağırıp al kardeşim bu senin marifetin diyip eline vereceksin, bu nasıl birşeydir arkadaş böyle pil mi olur.
piranha zaten bize böyle göndermiş hocam şaka yapar gibi. mail attık cevap bile vermiyorlar. 1 haftadır.
LynXMaSTeR bunu yazdıgün geçtikçe şişiyor mu onlar?
benim evde 3 tane samsung s3 mini bataryası var şişik halde.
hocam gün geçtikce şişiyordu son 2 gündür durdu şişmesi.
enzo bunu yazdıKontrollü patlatarak yakarak imha edilse ne olur? (Çevreye zararı var zaten de)
valla bizde aynı şeyi yapalım dedik ama zaten yıllarca yok olmuyor çevrenin anasını ağlatmak istemedik :D
furkiak tarafından 04/Eki/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
furkiak bunu yazdı
önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi bekliyoruz mağazanın içinde bakalım :D.
bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya
bu yüzden düşen uçak var
-
furkiak bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk
arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|
Tap diye birşey kurmuşlar hocam onların formunu doldurunca 15 gün içinde geliyorlar mış tek resmi kurummuş sözde fakat böyle aşırı şişmiş taş gibi bataryaları acil olarak nasıl vericem merak ediyorum
ulan var ya şu ülkede şans eseri yaşıyoz arkadaş komedi valla ya :/
-
çevre koruma müdürlüğünden atık yönetim birimi geldi aldılar sonunda fakat bumu lan tarzı bir bakışta attılar bataryaya :)
-
furkiak bunu yazdı
çevre koruma müdürlüğünden atık yönetim birimi geldi aldılar sonunda fakat bumu lan tarzı bir bakışta attılar bataryaya :)
Saçma zaten az bişey bataryaya koca kurumun gelmesi.
Yaparsın özel kutular yanmayan patlamayan , çevreyi etkilemeyen falan. Atsın millet içine. İçinde patlasa bile çevreyi, kimseyi etkilemez.
Hergün de çöp toplar gibi gel topla.
-
furkiak bunu yazdısiberturq bunu yazdı
Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.
Hocam var varda 3 aydır belediye uğramıyor atıcam patlayacak mağaza AVM ne varsa yanacak sonra suçlu biz olucaz. Çarşıdakine atayım diye düşündüm yanıyor resmen hava yine patlayacak sonra niye yetkililere haber vermediniz diyecekler
Sonunda çözmüşsün lakin atsan kim nerden bilecek şişmiş batarya attığı.
Diğer taraftan oraya atılan bataryaların her an risk oluşturması olası, sıkıntı her zaman var onun için rahat olmak lazım.