Siteleriniz İçin Resim Optimizasyonu, Resmi Sıkıştırmak Ve Göreve Göre Ayarlamak
-
Evet gtmetrix raporlarındanda inceleyeceğiniz gibi web sitenizde medya kullanımına yoğunluk veriyorsanız en çok sorun çıkartan resimlerdir. işte boyutu işte limiti otu boku...
Gelelim resim için opitmizasyon nasıl yapılır ;
Ps gibi programlar ile renk değerlerini düşürüp boyutları ile oynayıp bilmem kaç renk seçeneğini seçerek kendinize işkence edebilirsiniz.
Biz tembel insanlar olarak işin biraz daha kolayına kaçalım beraberce. bunun için office yüklü olması yeterli.
Öncelikle " Microsoft Office Picture Manager " i açıyoruz.
Daha sonra sürükle bırak ile seçeceğimiz resimleri aktarıyoruz.
Sonra yukarıdaki resim menüsüne tıklıyoruz. altlara doğru resmi sıkıştır seçeneğini göreceksiniz.
sonra ekranın sağ köşesinde ne için sıkıştıracağımız ve altında sıkıştırma boyutu görünmekte.
web siteniz için kullanacaksanız web siteni seçip tamam diyorsunuz. daha sonrada kaydet diyip çıkıyorsunuz.
sıkıştırma öncesi ve sonrası boyutlarıda görebilirsiniz.
Okuyun öğrenin ebooklara para vermeyin araştırın geliştirin adamı hasta etmeyin.
-
Piştt ayıp ayıp bırak e book satanlarda para kazansın :Pp
Şaka bi yana bunun php de de bir fonksiyonu var ama şimdi eriniyorum bakmaya. Diğer bir yöntem
Php de yapacaksanız;
Resim klasını araştırın biraz, sonra resmi upload ederken thumbnail olarakda ayrı bi yere kaydedin.
Gösterirken thumbnail, tıklanınca TAM NAIL :) gösterin gitsin.
Dip not : resimlere mutlaka anahtar kelimenizin adıyla değiştirin. (seo için çok iyi geliyor)
Alt tagı eklemeyi unutmayın....
Resim klasörünüzün adını anahtar kelime ile aynı yapın..
Misal : şafakmatik kelimesi için
asker‑safak‑matik‑4d37044511.jpg
asker ve şafakmatik kelimeleri için.... Ben böle ekletiyorum...
Sonuç :
Görsellerde anahtar kelime aratmam...
-
SnipeTR bunu yazdı
Şaka bi yana bunun php de de bir fonksiyonu var ama şimdi eriniyorum bakmaya. Diğer bir yöntem
Php de yapacaksanız;
Resim klasını araştırın biraz, sonra resmi upload ederken thumbnail olarakda ayrı bi yere kaydedin.
Gösterirken thumbnail, tıklanınca TAM NAIL :) gösterin gitsin.
Çok güzel bir nokta.
-
Gtmetrix raporum budur. Gayet mutluyum :D Resim sıkıştırma işi mutlaka yapılmalı, çok büyük performans sağlıyor.
-
görüntü kalitesi çok bozuluyor mu?
-
itfaiyeci bunu yazdı
görüntü kalitesi çok bozuluyor mu?
Hayır
-
Benim de bir önerim olacak, mutlaka cache kullanın. Resimler ve sayfalar için. Çok çok büyük artısı var.
-
animated gif de sıkıştırabiliyor mu?
ayrıca irfanview'in toplu modu da var
JPG oranını düşürürsünüz olur biter
-
Dosyanın yükseklik ve genişliğini düşürüyor sanırım?
-
Daft bunu yazdı
animated gif de sıkıştırabiliyor mu?
ayrıca irfanview'in toplu modu da var
JPG oranını düşürürsünüz olur biter
toplu sıkıştırma var her boku sıkıştırıyor :D
-
Okuyun öğrenin ebooklara para vermeyin araştırın geliştirin adamı hasta etmeyin.
:D :D Buarada gtmetrix raporunun google'a bir etkisi yok gzip'te filan kafası karışıyor zaten page speedin :) Gtmetrix'e göre 10 mb websayfası 2 sn'de yükleniyor. 200 kb web sayfası ise 3 dakikada :)