folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Siyah-Beyaz İplik (Kuran-I Kerim)

Siyah-Beyaz İplik (Kuran-I Kerim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ne yani sana göre islam da " ama " lar öldürmeyi meşrumu kılıyo?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

iSo bunu yazdı:
    -----------------------------

ne yani sana göre islam da " ama " lar öldürmeyi meşrumu kılıyo?

amadan kasıt.

Onlar Mescid-i Haram yanında, orada sizinle dövüşünceye kadar(yani dövüşmedikce) siz de oradakendileriyle dövüşmeyin.Fakat orada sizi öldürürlerse, siz de onları öldürün

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hiç bir ama \ fakat öldürmeyi meşru kılamaz... öldürmenin kötü bişey olduğu herkez tarafından kabullenilmiş bişeydir,

bakalım başka bi dine, adı taoizm, diyor ki, " iyilik yapana iyilik yapın, kötülük yapanada iyilik yapın, böylelikle herşey iyi olsun. "  şimdi bumudur asıl olan düzgün insan kavramı, yoksa o öldürüosa sende öldür. ( başka bi çözüm yolu yokmuş gibi ) dipnot: örnek verdiğim inanca takılmayın çok

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Öldürülmek öldürmeyi meşru kılar o senin şahsi görüşünse bu da benim şahsi görüşüm hocam :)

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

iSo bunu yazdı:

hiç bir ama \ fakat öldürmeyi meşru kılamaz... öldürmenin kötü bişey olduğu herkez tarafından kabullenilmiş bişeydir,

bakalım başka bi dine, adı taoizm, diyor ki, " iyilik yapana iyilik yapın, kötülük yapanada iyilik yapın, böylelikle herşey iyi olsun. "  şimdi bumudur asıl olan düzgün insan kavramı, yoksa o öldürüosa sende öldür. ( başka bi çözüm yolu yokmuş gibi ) dipnot: örnek verdiğim inanca takılmayın çok

Hacı tamam hümanizm anti-militarizm güzel bir şey keşke herkes böyle düşünse :D ancak şimdi ıraklılar amerikan askerlerine bal lokma mı dağıtsın ? varsayalım ki dağıttılar amerikalılar ah ne kadar müthiş insanlarsınız deyip öldürmekten vaz mı geçecek.Bir ütopyalar var bir de gerçekler var.Ama gene de lennon'ın dediği gibi make love not war ! :F

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

iSo bunu yazdı:

hayır hocam anlamadıgım eli silahlı adam gelmiş senin, eşinin, cocugunun canını alıcak. sen ne yapıcaksın ? onlar bize mermi atsın biz onlara gül atalım mantıgınımı uygulayacaksın? inanısın icin öldürülüyorsun. bizim atalarımız zamanında yapmadılarmı bunu? özgürlük adına kendi başımıza özgürce kararlar alıp uygulamak icin öldürmedikmi? elin ingilizi fransızı italyanı saldırdıgı zaman biz ne yaptık hocam? öldürdük... pişmanda olmadık öldürdüğümüze... burdaki durumda inanc özgürlüğünden bahsediyor.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

DJ_Alper bunu yazdı:

Prometheus

hoca senin aklın zekan yokmu kendin yorumla ama bunun için okuman lazım

ikinci sayfada "okuman lazım" yorumuna gerekli cevapları verdim

oraya bi dön sonra sen benim kadar okuduysan buyur beni eleştir

benim kadar okumadıysan  saygı duy

@simiramis cevabına teşekkürler

http://www.tahribat.com/Forum-Siyah-Beyaz-Iplik-Kuran-I-Kerim-116403/3/#1308997

okuyunca aklıma takılan bir husus daha var, 4 mezhebin hak olduğunu gerisinin batıl olduğunu kime, neye göre belirleriz?

evet haklısın mesajında cevabı vermiş gibisin ama cevap kabul edemem bunu çünkü 4 mezhep dışında birine sorsam o da aynı şeyi söyler kendi haklılığı konusunda

sonuç olarak var olan düzensizlik bizi hacılara hocalara esir mi bırakıyor? islamda ruhbanlık sınıfı yoktu hani? hristiyanlaştık mı bu konuda yoksa?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

pcdoktor636 bunu yazdı:

herkesin anlayacağı şekilde değildir bakınız prometheus.

anlaman için daha büyümen lazım abisi 

klasik cahil sözleri

saygılar...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

okuyunca aklıma takılan bir husus daha var, 4 mezhebin hak olduğunu gerisinin batıl olduğunu kime, neye göre belirleriz?

evet haklısın mesajında cevabı vermiş gibisin ama cevap kabul edemem bunu çünkü 4 mezhep dışında birine sorsam o da aynı şeyi söyler kendi haklılığı konusunda

sonuç olarak var olan düzensizlik bizi hacılara hocalara esir mi bırakıyor? islamda ruhbanlık sınıfı yoktu hani? hristiyanlaştık mı bu konuda yoksa?

Hocam 4 mezhep dediğimzde ki bunlar ameli yöntemler konusunda farklılıkları vardır. Akaid yani inanç konusunda hepside aynı şeyi söylemişlerdir. Yoksa misal ben Hanefi'yim ama işim çıktı Doğu'ya gittim. Burdaki koşulların ordaki koşullardan farklı olması sebebiyle ben Şafi olabilirim. Burdaki mezhep değiştirmem beinm inanç unsurlarımı sarsmaz. Ancak misal ehli sünnet vel cemaat dışı denilen tarikatlar ve mezhepler var. Bunlarda Sünnet ve kitaba uymadıkları için  sapık olarak nitelendiriliyor. Ancak bu onların imansız oldukları anlamına gelmiyor.

Hocalara esirlik konusunu şöyle izah edeyim. Misal ben sosyoloji ve politikbilim konusunda uzmanım. Bir devlet konusunda hukuk araştırması yapıyorum ki oradaki toplum hakkında fikir edineyim. İşbu devletin Anayasasını inceliyorum ancak mükerrer maddeler var, çeliştiğini zannettiğim maddeler var vs. Bu sebeple üniveristede bir Anayasa hukukçusuna danışıyorum ki benim algılayamadığım veya daha incelikli mevzularda bana yardımcı olsun. Bu sebeple dinde de fıkıh veya akaid konusunda da daha uzman birine ihtiyaç duyulabilir. Hoca olayı budur. Ama arada dümenciler de yok değilidir:D bunu ayırt etmek için de kısmi temel bilgileri öğrenmek şart.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

4 Mezhebin imamı da hocalarından doğru icazet yani diploma alarak o makama yükselmişlerdir. Yani ben yaptım oldu değil fakat bir vehhabilik şiilik bakarsan bu böyledir yani bir noktadan sonra Peygamber efendimize uzanmaz. Sonradan insan aklıyla üretilmiş bir mevzudur. 4 mezhebin imamı ise hocalarından doğru (ki hepsinin de hocası vardır ve bu zincirin başında Peygamber Efendimiz vardır) diploma alıp bu konuda birden değil yılların tecrübesiyle o mevkilere gelip her biri fende ve fıkhda alimlerdir. Ve fıkhda icazet derecesine yükselecek kadar fıkhda yüksek alimlerdir.

@ToR5 işte bu düzenbazların ipini açığa çıkartmak için hocalarının listesini öğrenmek istemek yeterlidir. Eğer bi yerden sonra yok rüyada görmüş yok ruhu gelip icazet vermiş buna yetki vermiş mezun etmiş vs. vs. safsatadan ibarettir

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
Toplam Hit: 13682 Toplam Mesaj: 131