Sizce Hangi Programlama Dilinden Başlamalıyım ?
-
Merhaba arkadaşlar . Bilgisayar mühendisliği hazırlıktayım artık kendime bir yol çizmem gerektiğini düşündüm ve bu yolu çizmemde siz değerli tahribat.com müritlerinden fikir, öneri bekliyorum .Sizce hangi dilden başlayayım ?
Not : Lisedeyken quick basic dersi aldım ve başka bir temelim yok :)
-
C# basit ve islevseldir; Kolay ogrenilir (Giris seviyesi)
-
Alayını bil ama birini çok iyi öğren . Biri master diğerleri secondary olsun ;)
-
Coiner bunu yazdı
Alayını bil ama birini çok iyi öğren . Biri master diğerleri secondary olsun ;)
Hocam başlangıç için hangisi diye sormuş sen mürite direk yükledin hepsini :D -
@rakkoc : Hocam forumlarda biraz araştırma yaptım ilk c# la başlama biraz kasar c ile başla gibi yorumlar vardı . c# 'ı c den ayıran neler var mesela
@Coiner : Bitanesini öğrenelimde gerisi gelir müdür :) ben ilk adımı soruyorum :D
CnkGn tarafından 06/Kas/12 12:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Önce search.asp öğren.Sonra programlamaya geçersin.
-
rakkoc bunu yazdı
c# derim bende cenk
-
BarisYigit bunu yazdırakkoc bunu yazdı
c# derim bende cenk
Şu memik yanık'ın c# başlangıç pdf si var onu okuyorum ornekler felan ıyı guzelde konuyu çok dağıtıyor birilerine laf sokuyor felan başka kimin kaynaklarını takip edeyim peki ?
-
Python dili
yeni, ileriye yönelik, scripting language, açık kaynak, çoklu platform, kolay öğrenilir, güçlü, güvenlik yüksek, syntax derdi az, debugger kolay, çok hızlı gelişen kütüphane desteği ....
Ülkemizde yeni yeni cevheri farkediliyor.
Google ve Nasa bir çok uygulamasında halihazırda kullanıyor
TIOBE Index'e göre Python en hızlı büyüyen programlama dili (Ocak 2011).
TIOBE Index'e göre Dünya'nın en popüler 5. programlama dili. C# ise 6. sırada. (Ocak 2011)
-
İleride hangi konu üzerinde yoğunlaşmak istiyorsun? Güvenlik, sistem programcılığı, web programcılığı, ticari programcılık, oyun programcılığı vb. Hangi alanı istiyorsan o alanla ilgili araştırma yapıp, o alanda kullanılan en kapsamlı dil ile başlamanı öneririm. Diğer türlüsü vakit kaybına girer. Senin başlıca yapman gerekenler algoritmanı geliştirmek ve işin mantığını oturtmak. Programcılıkla ilgili hiç bilgin yoksa temel C konularını öğrenmeni öneririm. Dillerdeki kavramların bilgisayar donanımları üzerine nasıl etki ettiği hakkında bilgi sahibi olursun. Mesela değişken, dizi gibi kavramlar pointerları öğrendiğinde ileride gözünün önüne daha somut şekilde gelir.
-
Sanırım C#'a yönelecegim peki başlangıç seviyesi için doküman, kaynak, kitap vs. önerileriniz neler?