folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Sizce Hangi Programlama Dilinden Başlamalıyım ?

Sizce Hangi Programlama Dilinden Başlamalıyım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar . Bilgisayar mühendisliği hazırlıktayım artık kendime bir yol çizmem gerektiğini düşündüm ve bu yolu çizmemde siz değerli tahribat.com müritlerinden fikir, öneri bekliyorum .Sizce hangi dilden başlayayım ?

Not : Lisedeyken quick basic dersi aldım ve başka bir temelim yok :) 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

C# basit ve islevseldir; Kolay ogrenilir (Giris seviyesi)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

Alayını bil ama birini çok iyi öğren . Biri master diğerleri secondary olsun ;)

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HacKeR_tr
    HacKeR_tr's avatar
    Erkek
    Coiner bunu yazdı

Alayını bil ama birini çok iyi öğren . Biri master diğerleri secondary olsun ;)

Hocam başlangıç için hangisi diye sormuş sen mürite direk yükledin hepsini :D

Hatalarımla varım, hatta hatasızlıkla gurur duyacak kadar alçalmadım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

@rakkoc : Hocam forumlarda biraz araştırma yaptım ilk c# la başlama biraz kasar c ile başla gibi yorumlar vardı . c# 'ı c den ayıran neler var mesela

@Coiner : Bitanesini öğrenelimde gerisi gelir müdür :) ben ilk adımı soruyorum :D

CnkGn tarafından 06/Kas/12 12:35 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Önce search.asp öğren.Sonra programlamaya geçersin.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

c# derim bende cenk

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

c# derim bende cenk

Şu memik yanık'ın c# başlangıç pdf si var onu okuyorum ornekler felan ıyı guzelde konuyu çok dağıtıyor birilerine laf sokuyor felan başka kimin kaynaklarını takip edeyim peki ? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

Python dili

yeni, ileriye yönelik, scripting language, açık kaynak, çoklu platform, kolay öğrenilir, güçlü, güvenlik yüksek, syntax derdi az, debugger kolay, çok hızlı gelişen kütüphane desteği ....

Ülkemizde yeni yeni cevheri farkediliyor.

Google ve Nasa bir çok uygulamasında halihazırda kullanıyor

TIOBE Index'e göre Python en hızlı büyüyen programlama dili (Ocak 2011).

TIOBE Index'e göre Dünya'nın en popüler 5. programlama dili. C# ise 6. sırada. (Ocak 2011)

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

İleride hangi konu üzerinde yoğunlaşmak istiyorsun? Güvenlik, sistem programcılığı, web programcılığı, ticari programcılık, oyun programcılığı vb. Hangi alanı istiyorsan o alanla ilgili araştırma yapıp, o alanda kullanılan en kapsamlı dil ile başlamanı öneririm. Diğer türlüsü vakit kaybına girer. Senin başlıca yapman gerekenler algoritmanı geliştirmek ve işin mantığını oturtmak. Programcılıkla ilgili hiç bilgin yoksa temel C konularını öğrenmeni öneririm. Dillerdeki kavramların bilgisayar donanımları üzerine nasıl etki ettiği hakkında bilgi sahibi olursun. Mesela değişken, dizi gibi kavramlar pointerları öğrendiğinde ileride gözünün önüne daha somut şekilde gelir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    Sanırım C#'a yönelecegim peki başlangıç seviyesi için doküman, kaynak, kitap vs. önerileriniz neler?

Toplam Hit: 4279 Toplam Mesaj: 29