folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sizin Eğitim Sisteminiz ?

Sizin Eğitim Sisteminiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

DiKeyEy bunu yazdı:
    -----------------------------

en iyisi tamamen ortadan kaldırcan bakanlığı herşey özel olacak...

Ço kağlarsın sonra "paramm yok agammm okuyamıyomm" diye

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

DiKeyEy bunu yazdı:

Ço kağlarsın sonra "paramm yok agammm okuyamıyomm" diye

HAYIR ZTN ŞUANDA PARALI,,

herkesden senede 50 lira katkı payı alınsa senelik ,1000 kişilik bi okul süper idare edilebilir,

bak camilere mesela cami sistemi hocaları devlet karşılıycak, yönetimi özel şirketlere bırakacak..

hoca seçimini atamayla değil özel şirkete alınır gibi olcak fln mesela..

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Hocam fabrikalarda özelleştiriliyor. İşçiler çıkartılıyor önce sonra tekrar işçilere gidiyor maaşınız çok fazlaydı yarı maaşla sizi yine işe alalım diyorlar bu gün olan bu.

Yarın üniversiteler özelleştirilse şirketlere verilse ilk çullanacak cemaat olacak yada yabancı firmalar olacak. ardından olacakları hayal bile edemiyorum. bunu demek istedim.

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

27 Mayıs Devrimini "darbe" diye adlandıranların mağrifetidir bunlar. Menderes hazretleri abd için ölmek üzere asker gönderip bizi natoya soktuktan sonra abd nin istediği eğitimde "reform" hareketleri ile eğitimin ağızına sıçtı. okullara ingilizce diye adlandırılan tarzancayı soktu Mustafa Kemal' in çizdiği yolu alaşağı etti ve ne eğitim kaldı nede ilim irfan.  Üniversitelerde atom enerjisi üretebilmek için gerekli ve öğrenilmesi şart olan dersler menderes zamanında kaldırıldı. (kapatılan fabrikaları sanayi hamlelerini saymıyorum bile ama konu o değil) 

Eğitim yine bu günkü gibi ağızına sıçılmışken 27 mayıs devrimi gerçekleştirildi ve ordu yönetimi ele aldı. hemen tamamen bir Türk öğretim görevlisi heyeti kuruldu ve yeni anayasa ve eğitim yasaları hazırlandı profesyonel eğitimcilerle hazırlanan sistem abd nin yaptırdığı 82 darbesine kadar gelebildi. Bu günün yaşlı babayiğit mühendisleri eğitimcileride işte o nesil. zehir gibi bir nesil yetişrdiler 82 ye kadar.

Şuanki eğitim sistemi boş ezbere dayalı. hamallık yapıyoruz büyük ablam yurt dışında yüksek yaptı bize öğretilen o kadar çok gereksiz şey var ki orada gördü bunu. Büyük bilgiler taşıttırıyorlar ama kullanmayacağımız bilgiler ve kullanamayacağımız bilgiler. Beyin mıncıklaması geçirmemiz için herşey yapılıyor sonuçta boş bir nesil yetişiyor. Staylalar ortalıkta geziyor, kıro kızlar ortalıkalrda ne idüğü belirsiz salklar türüyor. Sonra bunalr büyüor oy veriyor! Çocuk sahibi oluyor!!!!

Üniversiteye giriş sınavla olmalıdır sınavsız eğitim olmaz. İTÜ ye Boğaziçine girmek isteyen nasıl girecek? Sınavsız olmaz varsa alternatif gösterin.

Eğitim Milli Eğitim politikasına sahip değildir. Tarih kitapları ABD yi avrupayı yüceltiyor. Matematik fen dersleri saçma sapan ezbere dayalı boşluklarla dolu. Bir halta yaramayan öğretmenler......

Ne desem az.

NOT:Kimse çıkıpta SİYASET YASAK DİYİP ALINTI YAPMASIN SİYASET YAPMIYORUM BİRİLERİNİ ELEŞTİRDİM AMA BU ELEŞTİRDİKLERİME ALTERRNATİF SEÇENEKLER SUNMADIM. PROPAGANDA YOKSA SİYASETTE YOKTUR. SİYASET NEDİR BİLMEYEN ADAMLAR SİYASET YASSAH DİYİP YORUM YAPMASIN.

Ek olarak da şunları söyliyim. Necmettin ERBAKAN zamanında da milli eğitimde Türkçü milliyetçi reformlar getirilimeye çalışılmış, harp okullarında batıya bağımlı müfredat konusunda çalışma yapılmış (bu sırada nato ve avrupa karşıtı bir tavır sergilenmiş) ve yine amerikancı bir takım kişiler yine askeri kullanıp herşeyi altüst etmiştir.

Tanıyanlar kişisel görüşümü bilir ancak doğruya eğri demek yalan konuşmak kimseyede yakışmaz. Atatürkçü lerin arasından bir tane erbakan çıksaydı davasına onun gibi bu gün eğitim sistemi böyle olmazdı. ülkede bu halde olmazdı.

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

seadog bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

Atamın tasarladığı eğitim sistemi yerine milletin beğenmeyip attığı sistemi kullanırsan zaten çok werim beklemek asıl hata olur 

irwa biraz daha açar mısın düşüncelerini 

tabiki bu wideodan da bulabilirsin

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1780689841038&oid=142295809127161&comments

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Expire hocam saol konunun içine ettin. Siyasetten uzak eğitim sistemi tartışma için açıldı bu konu.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:

Expire hocam saol konunun içine ettin. Siyasetten uzak eğitim sistemi tartışma için açıldı bu konu.

kardeşim ülke de eğitim sistemine şekil veren kimdir? Yürütme

Yürütme kimdir? İktidar meclis

Açıyorsun konuyu sorduğun sorular 60 yıldır süregelen bir sorun. 

Cevap istiyorsun verdik. Dönem siyasilerinden bahsetmeden cevap arıyorsan sen cevap aramıyorsun demektir boşu boşuna işgal o zaman.

Tartışma yaratacak birşey de yazmadım siyasi içerikli birşeyde yazmadım.

Siyasetten uzak bir konu olamaz bu. Siyasetten uzak eğitim sistemi mi olur.

Eğitime şekil veren zaten siyasrtin kendisi.

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

En az senin kadar iyi biliyorum siyaseti merak etme. Siyasetin neler yapabileceğini de biliyorum. Olay siyaset tartışmaksa sonuna kadar varım. 

Ama o bu konuda değil bu konuda sadece sistem konuşuyoruz. Sistemi kimin yaptığını değil. Sistemin içine kimin ettiğini değil. NEden ettiğini değil.

Sadece sistemin çalışma mantığını konuşuyoruz. Bu ayrımı yapabilirsin diye ümit ediyorum.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

DiKeyEy bunu yazdı:

Bakanlık denetleyici konumunda olmalı. Zaten en iyi okullar özel okullar. Bugün ülkenin en zenginlerinin mezun olduğu liseye bakarsanız aynı kolej olduğunu göreceksiz. Sabancı'nın bir sözü vardı. Şu kadar para verip üniversite açacasın sonra onu yök denetleyecek. Ben böyle bir işe daha hayatta girmem diye. Özel okulu hangi aklınızla eleştiriyorsunuz anlamıyorum ki. Özel okulda hem öğrenci daha iyi yetişir hem bir özel okul bir devlet okulunun 2.5 katı öğretmen istihdam eder. Danimarka modelini seviyorum açıkcası.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

O değil de bana Birleştirilmiş sınıflarda Öğretim Editör: Mehmet Gültekin. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2007 kitabındaki ünite sonu soruları lazım nette bir türlü bulamadım ağlamaklıyımAğlayan

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
Toplam Hit: 4482 Toplam Mesaj: 35