Sniffer Dan Korunma Yolları
-
Merhaba arkadaşlar sniffer dan nasıl koruna biliriz vpn bağlantısı sağlarsak karşı taraf paketleri algılıyabilirmi firewall felan var fakat ayarlarını nasıl yapmak gerek bir yardımcı olun hele
-
evet gerçekten güzel bir başlık. mantıken bir çok yöntem olduğunu düşünüyorum. networkculer falan anlatabilirse gerçekten güzel olur.
bende takipteyim. -
Dayı sniffer tam anlamıyla nasıl engellenir bilmem ama ssl kullanmak veya trafiği Ipsec gibi araçlarla şifrelemek
amatör kullanıcıları uzaklaştırır paketlerin okunma/decrypt süresini uzatır böyle yıldırabilirsin :)
network konusunda pek detaylı bilgim yok ama aklıma ilk gelen bu oldu .
computerwolf cevaplarsa daha iyi bilgiler verebilir :)
-
Computere Söyliyeyim bir bakalım çözümü varmıymış bu meretin
-
ilgimi çeken bir konu takipteyim, ek olarak, Hotspot Shield gibi beleş vpn programları ne kadar güvenilir?
vpn programları kullanırken bir siteye login olmuyorum, msn giriş yapmıyorum güvenemiyorum
-
VPN veya PROXY gibi şeyler işe yaramaz. Bilgisayardan çıkan her paketin şifrelenmesi lazım. SSL bir çözümdür. Ancak kullanılan protokole aktarılan verilerin şifrelenip karşı tarafta decrypt edilmesi gerek.
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------VPN veya PROXY gibi şeyler işe yaramaz. Bilgisayardan çıkan her paketin şifrelenmesi lazım. SSL bir çözümdür. Ancak kullanılan protokole aktarılan verilerin şifrelenip karşı tarafta decrypt edilmesi gerek.
-----------------------------hocam bana cevap olarak yazdıysan benimki farklı bir soruydu, VPN kullanırken güvendemiyiz demek istedim, sniffing den deil kullandıgımız vpn şirketinden :)
-
Aslında amacım şifrelerimin görülüp görülmemesi değil yapdıgım surf ün izlenmemesini istiyorum yani girdiğim siteler felan
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------DrKill bunu yazdı:
-----------------------------VPN veya PROXY gibi şeyler işe yaramaz. Bilgisayardan çıkan her paketin şifrelenmesi lazım. SSL bir çözümdür. Ancak kullanılan protokole aktarılan verilerin şifrelenip karşı tarafta decrypt edilmesi gerek.
-----------------------------hocam bana cevap olarak yazdıysan benimki farklı bir soruydu, VPN kullanırken güvendemiyiz demek istedim, sniffing den deil kullandıgımız vpn şirketinden :)
-----------------------------Şirketin sütüne kalmış. Şirket paket iletişimini inceliyorsa bilemezsin.
Ama bu kadar paranoyak olmayın. Ona bakarsanız Türk Telekom bile türkiyenin bütün trafiğini inceleyebilir. Bütün paketleri inceleyebilir. Ama ttnet e güvenip iş yapıyorsunuz değil mi?
-
http://www.mediafire.com/?yz4tjo45t972tvh
bunu indir iğçinde 3-5 bilgivar zamanında bende araştırıyordum bukonuyu konu açmıştım işman ettiler dallamanın biri güvenlik duvarı kullan felan demişti
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------http://www.mediafire.com/?yz4tjo45t972tvh
bunu indir iğçinde 3-5 bilgivar zamanında bende araştırıyordum bukonuyu konu açmıştım işman ettiler dallamanın biri güvenlik duvarı kullan felan demişti
-----------------------------:D:D:D:D:D:D