SON 3 GÜN : Seçim Yerinizi Öğrenin, Bulunduğunuz Adresi Gösterin. Oy Kullanamazsınız.
-
İkamet adresinizi seçim gününden 3 ay önce kontrol etmeli ya da oy kullanacağınız şehre taşımalısınız. 12 Haziran genel seçimi için 11 Mart'a kadar bu işlemin tamamlanması gerekiyor.
Örneğin seçimin 12 Haziran'da yapılması, bir çok üniversite öğrencisinin oy kullanamamasına neden olacak. 12 Haziran, bazı üniversitelerin final haftasına denk geliyor ve üniversite öğrencilerinin çoğunun ikamet adresi okullarının bulunduğu şehirde değil. Çoğu insan bunun farkında değil ve bu da seçime katılım oranını düşürecektir. Bu yüzden başta üniversite öğrencileri olmak üzere ikametgahı bulunduğu adreste olmayanlar derhal uyarılmalı, seçim günü memleketlerinde olamayacakların acilen ikametgahlarını bulundukları şehre almaları gerekmektedir. Bu haberi paylaşarak bu konuda bir çok kişiyi bilinçlendirmiş olacaksınız.
ÜNİVİERSİTELİ DÜŞÜNEBİLEN İNSANLARIN NEDEN OY KULLANAMAMALARINI ANLATMAYA GEREK YOK SANIRIM.
Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için: http://www.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi.jsp
-
Eywallah hajı.iyi oldu söylediğin.
-
iyi oldu bu
-
simdi benim ikametgah istanbul'da. ben baska sehirdeyim. ikametgahimi bulundugum yere alabilmem icin ne yapmaliyim ? nereye basvurmaliyim ?
-
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------
simdi benim ikametgah istanbul'da. ben baska sehirdeyim. ikametgahimi bulundugum yere alabilmem icin ne yapmaliyim ? nereye basvurmaliyim ?
-----------------------------İkametgahını oturduğun şuanki okulun olduğu şehire yada yurta alacaksın hocam uzun bir iş değil. ha paso doldurmuşuz ha ikametgah almışız kısa işlem.
-
sağolasın hocam kontrolümüzü yaptık..
-
Bilgileri ile Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nde kaydınız bulunmaktadır
Not: Adres Bilginizde değişiklik varsa ilgili Nüfus Müdürlüklerine müracaat ediniz.
-
bu olayda süper oldu artık tc kimlik no ile adres öğrencez.
-
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bulunduğun şehirde nerede kalıyorsun?
-
bu arada geçen seçimde oy kullanamadım başka ildeydi ikametgah ceza filan geldiğini nasıl anlarım? nerden öğrenirim nekdar öderim
-
bu yazıyı biri kılıçdaroğluna özel olarak yollamalı :)