Son Dakika Haberleri.....
-
Erdoğan:"Bizim de atacağımız adımlar var"İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesini 'talihsiz' bir karar olarak yorumladı.Erdoğan, "Bu, ABD'nin çıkarlarına ters bir adımdır ve Türkiye'nin bulunduğu konumu fark edemeyenlerin aldığı bir karardır. Bizim de atacağımız adımlar var" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde gazetecilerin soykırım tasarısının kabul edilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.Erdoğan, 'talihsiz' olarak yorumladığı karar için ABD yönetiminin çok ciddi mücadele verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Çok talihsiz bir karar, fakat bundan önce de 2005 yılında Dış İlişkiler Komisyonu'nun aldığı buna benzer kararlar var. Yönetim çok ciddi bir mücadele verdi bunun olmaması için ama iç hesaplar peşinde olanlar maalesef buna karşı farklı lobi faaliyetleri içinde bulundular. Bu, ABD'nin çıkarlarına ters bir adımdır ve Türkiye'nin bulunduğu konumu fark edemeyenlerin aldığı bir karardır. Bundan önce verilen mücadele gibi şimdi de Temsilciler Meclisi'ndeki karar öncesi mücadelemiz sürecek. Ondan sonrasına yönelik olarak bizim de atacağımız adımlar var. Bu adımların şu anda konuşulacağı zaman değildir, üzerinde hassasiyetle duruyoruz, çalışıyoruz ve ondan sonra da kararlı bir şekilde biz de tavırlarımızı belirleyeceğiz" diye konuştu.Bir gazetecinin, "Bu adımlarda İncirlik söz konusu mu?" sorusuna Erdoğan, "Arkadaşlar; bu adımlar konuşulmaz, yapılır" cevap verdi.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Asker'den ABD'ye ilk tepkiDeniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin ATAÇ, Ermeni Tasarısı'nın Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesine tepki olarak ABD gezisini iptal etti---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Türkiye, ABD Büyükelçisini geri çağırdıANKARA (ANKA) - ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nin “Ermeni Soykırımı” tasarısını kabul etmesi üzerine, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy “istişare” için merkeze çağrıldı.ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nin, Türkiye'nin tüm girişimlerine karşın “Ermeni Soykırımı” tasarısını kabul etmesine tepkiler sürerken, Ankara, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'u, “istişare” için merkeze çağırdı.
ANKA'nın edindiği bilgiye göre, yapılacak istişarelerin ne kadar süreciği ise bu aşamada bilinmiyor.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Abi En Son Haberler Bunlar Taze Taze Bide Bişi Sorcam İştişare Ne Demek :)
-
story by tayyip
-
istişare kısaca danışarak iş yapmak demektir
bi işe başlamadan önce o iş hakkında istişare yapmak sünnettir :)
-
yukarıdaki hadiseyi açıklayım.
amerika ermeni tasarısı ile elini kaldırdı.
türkiye büyükeliçiyi çağırarak abdye tokat attı.
abd büyükelçisine nota vermek amerika büyükelçisini trye geri çağırmak diplomasinin en üst seviyesidir.
Bir nevi ilişkileri tıkamak yada ipleri kopartmak gibi algılanabilir.
Savaş gibi söylemler var :) gülüyorum çünkü abd haddini bilir. wietnamı unutmadı, kıçı kırık ırakta saplandı türkiyeye
müdahele etmesi deli saçması olur.
Amerika ve türkiyenin gelecek yılarda olacağını söyleyim. abd bugüne kadar el pençe divan duran tr yöneticilerine (bknz ecevit)
alıştı. Diplomatik kavgalara alışık değil tr tarafından. Yarın birgün abd ortak hareket etmek için türlü kepazelikler kendini aşağılamalar yapmazsa gelin.
İllaki bir takım ödünler verecek.
Abd ortadoğunun ve avrupanın en kuvvetli sayılan bu ülkesiyle münasebetlerini yaygın tabirle "köprüleri atarak" "gemileri yakarak" bitiremez.
Göt ister..
-
istişare tarışmak görüş alışverişinde bulunmak gibi bişey oluyo :) tayyip sert cıkıyo bakalım ne olcaksa olsun artık inceldiği yerden kopsun savaşsa savaş kansa kannnn!!! puahhaha:D
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------
istişare tarışmak görüş alışverişinde bulunmak gibi bişey oluyo :) tayyip sert cıkıyo bakalım ne olcaksa olsun artık inceldiği yerden kopsun savaşsa savaş kansa kannnn!!! puahhaha:D
-----------------------------Desene Kan Çıkacek Kan Kan... :D
-
kuzey ıraqa girildiğinde başarı olursa kimin olur ?
kuzey ıraq a girildiğinde başarısız olursa fatura kime kesilir ? bir düşünün bakalım
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------yukarıdaki hadiseyi açıklayım.
amerika ermeni tasarısı ile elini kaldırdı.
türkiye büyükeliçiyi çağırarak abdye tokat attı.
abd büyükelçisine nota vermek amerika büyükelçisini trye geri çağırmak diplomasinin en üst seviyesidir.
Bir nevi ilişkileri tıkamak yada ipleri kopartmak gibi algılanabilir.
Savaş gibi söylemler var :) gülüyorum çünkü abd haddini bilir. wietnamı unutmadı, kıçı kırık ırakta saplandı türkiyeye
müdahele etmesi deli saçması olur.
Amerika ve türkiyenin gelecek yılarda olacağını söyleyim. abd bugüne kadar el pençe divan duran tr yöneticilerine (bknz ecevit)
alıştı. Diplomatik kavgalara alışık değil tr tarafından. Yarın birgün abd ortak hareket etmek için türlü kepazelikler kendini aşağılamalar yapmazsa gelin.
İllaki bir takım ödünler verecek.
Abd ortadoğunun ve avrupanın en kuvvetli sayılan bu ülkesiyle münasebetlerini yaygın tabirle "köprüleri atarak" "gemileri yakarak" bitiremez.
Göt ister..
-----------------------------baba açıklamış herşeyi.. aynen GÖT İster!!!
-
@tugrulbaba;
hocam ecevit ten bahsetmişsin de, ecevitten başka kim alabilirdi kıbrısı? amerika ambargo uygularım diye tehdit etmesine rağmen, gemilerle yolunuzu keserim demesine rağmen kim karşı durabilirdi? aselsan kimin zamanında kuruldu? yanlış anlaşılmasın solcu falan değilim ama ecevitin hakkını yiyemeyiz..
-
ecevit kötü demedim dediğim şey ecevit fazlasıyla kibar bir adam. Devlet idareciliğinde bazen kibarlık sökmez.
Kibarlığındanmıdır her ne boktansa gidip el pençe divan durmasını hala kendime yediremiyorum.
Aynı şekilde necmettin erbakanın kaddafi bedevisinin çadırında "türkler şöyle türkler böyle" diye atıp tutarken
çadırın dikiş yerlerini incelemesini yediremiyorum kendime.
Aselsan şu bu eğer kurmamış olsaydı ecevit bir başkası kuracaktı lakin kurmasaydı bir küfürde oradan yerdi.
kıbrıs hadisesi ise oldukça bulanık bir sudur şimdi açıklamaya kalkışsak benim vaktim yetmez.
Yani kıbrısı ecevite mal etmek doğru değil. Evet olayın içinde ama sadece o yok. Necmettinde vardı mesela.
Neyse konu o değil konu abd nin diplomatik direniş görmesidir ki bu önemli bir şey. Asıl konu bu. 8 sene evvel olsaydı eteğimizi indirmiştik..
-
Benim teorim her zaman su olmustur: DISE DIS! KANA KAN!