Son Osmanlı Padişahı Vahidettin Hain Değil...
-
hulki cevizoğlu nun konferansında öğrencinin biri vahidettin i övmüştü hulki cevizoğlu nun yanıtı sert olmuştu. ülkeyi satmak için resmen belge imzalamış adama
babam da olsa saygı göstermem dedi.
h. cevizoğlu nitelikli gazetecidir bu açıdan söylediklerinde yanılacağını sanmıyorum...
-
ilgili arkadaslar bu kitabi okusunlar, ikinci eli 1- 2 ytl , 1926 yilinda hakimiyet-i milliye gazetesinde Ataturk'un izni ile de yayinlanmistir.
-
FaTHeR bunu yazdı:
-----------------------------e-toLqa bunu yazdı:
-----------------------------
bu eleman vakti zamanında atatürk ede destek veriyormuş. ama işte tehdit mehdit adam yurt dışına kaçtı
-----------------------------1.Eleman Degil Osmanlı Padişahı Saygılı Ol Biraz
2.Milli Mücadelenin İlk Adımlarını Kendisi Atmıştır...
-----------------------------çook doğru biraz saygı
-
Atatürk'le cok yakin arkadasmis.maddi destek de saglamis sanirim.tek istegi halifeligi kaldirmamasiymis,kendi padisahligindan bile vazgecmis.Atatürk halifeligi kaldirinca da ona bi mektup yazmis,bi kitapta okumustum mektubu.
Yurtdisinda parasiz kaldiklarinda kızına herseyi satmasini söylemis.Bi ülkenin hediyesi - sanırım Fransa- olan bi madalyonu -yada baska bisey- satamamislar cunku sahte cikmis.
-
FaTHeR bunu yazdı:
-----------------------------1.Eleman Degil Osmanlı Padişahı Saygılı Ol Biraz
2.Milli Mücadelenin İlk Adımlarını Kendisi Atmıştır...
polemiklere girmeyi sevmem :) ama sunu soyleyeyım arkadas...
bahsettiğin bir padişah peygamber,evliya değil bu 1
2.si eleman argo bir kelime değildir.
3. saltanatlığı atatürk kaldırdı ...
evet o bir padişah arkadas.. ama saygı gerektirirmi ? bir kutsallığını, saygınlığını göster
hareme manitaları doldurup alem yapan soya ben saygılımı olayım ?
-
-
vahdettin haindir.ŞTatışmasına bile girmem.Hem siz hain değil bile deseniz.Gerekirse okullarda bile hain değil değin.Unutmayın sizin 100 yıl süreniz kaldı.Önümüzdeki 100 yıl isyanlar çağı olucak.İnsanları nereye kadar kandırıcaksınz.Zaten şuan ülkenin(ülkemizin diyemiyorum) tüm kurumları özelleştirildi ve içine o.ç ları yerleştirildi.Vahdettine hain demeyen Atatürk e hain demiş sayılır.Bunu unutmayın.Çok mükemmel padişahlar osmanlıya gelmişdir. Ancakkk Vahdettin gibi bir hain nasıl geldi halan düşünüyorum????Memlekenin her karış toprağı kanla sulanmadan ülkeyi satanlar haindir.Gene olsun gene milli mücadele verriz.Son kurşunumuza kadar savaşırız ve son kurşumuzuda kendimize sıkarız... Biz Türküz! Şimdi tayyiT de vahdettinin yerini tamamlıyor.Serv i uyguluyor.Satsın bakalım vatanı nereye kadar kaçıcak.Halkın Adaletinden kaçamaz...Grönland a bile gitse onun cezasını kescez..!
-
bu belge ne hoca! ilk gördüğümde 'vahdettin ingiliz generale e-mail atmış galiba' diye geçti içimden :D
böyle yalan dolan saçma sapan şeylere takmayın kafayı, yoksa kafadan olursunuz! :) olmuş şeyin davası olmaz!
millet kime inanacağına şaşırıyo! şimdi bende bi kaç belge yapıp sunacam size! :) photoshoptan iyi anlarım! :D :D
-
DkN bunu yazdı:
Haindir. ateşi bol olsun. su konu hakkında fikir yurutecek bilginiz olmadıgı cok asikardır. once akademik birkac sey okuyunuzki sonrasında yorum yapacak 1-2 bilginiz olsun. akademik eserleri gectim oturup Atatürk'ün nutkunu okusanız bile kafidir.
-----------------------------tamam. zaten bi sen biliyon başka kimse bilmiyo bilgin bey.
/ hain değildir evt -
gluonpower: mektubun farsca / arapca / osmanlicasini koysam anlayacakmiydin deyus, sacma sapan konusma benim canimi sikma , Ataturk'un agzindan Vahidettin kitabi oku bak ATA ne demis, sonra ac Nutuk'u oku nasil karalanmis..
(bu bolum senin icin degil gluonpower) Ve sonuc itibari ile kim ne derse; Anadolu hareketi, Sultan Vahidettin’siz olamazdi; olmadi da.
Padisah bu buyuk “operasyon”da kendine verdigi vatan haini rolu yaparak Anadolu hareketine zaman kazandirmistir.
O koca sultan rolunu o kadar guzel oynamistir ki dusmanlara;
bugun hala dusmanlari onu hain biliyor...Hain felan demek yerine, stratejidir.. digerlerinin yolunu acmistir seklinde dusunebilirsiniz, nitekim bu adam padisahdir.. her zaman arkadasindan yuruyecek vardir.. sorun cikarmak isteseydi dikelir; gelene sonuna kadar direnirdi, ortaokul / lise kitaplarina .. nutuk ile devrana sigmaz koca tarih.
Su Cilgin Turkler sayfa 17'de: Vahidettin, 30 Mart 1919'da, Damat Ferit araciligiyla, 'kendi eli ile yazdigi bir tasariyi' Ingiliz Yuksek Komiseri Amiral Calthorpe'a ulastiracaktir. Ozeti sudur: "Osmanli Imparatorlugu'nun 15 yil muddetle Ingiliz somurgesi olmasi."
Osmanli hukumdarinin kurtulus recetesi budur. Vahidettin Ingiliz somurgesi olabilmek umidiyle her turlu yola basvurur. Aklina onurlu, basi dik, bagimsiz bir Turkiye gelmez. Kimseye guvenmedigi icin ablasinin kocasi Damad Ferit'i, ardarda sadrazamliga getirir.__________________________
Bu metin ingiliz general , cephe komutanlari , damat ferit ve vahidettin'in aralarinda gecen yazisma mektuplari ile belgelenmektedir, eger bunun strateji oldugunu dusunup ilimli yaklasirsak ne ala.. yoksa bu dupeduz Vatan hainligidir. ! oyle veya boyle biri varsa katiksiz hain Damat Ferit'dir diyebilirsiniz.