Sosyal Medya Üzerine Tartışalım ...
-
Hacilar konu:"sosyal medya". Son donemde iyice duyar olduk bu kelime obegini. Kimileri kendini medya patronu saniyor, kimileri girdigi twit ve feedlerle medyaya yon verdigini saniyor, kimileri sozluklerde yaptigi yorumla dizilere ve filmlere senaryo yazdigini saniyor. Bilgi kirliligi hat safhada, guvenilirligi buyuk tartisma yaratiyor...vs.
Birazcik tartisali bu konuyu.
-
ağzı olan konuşuyor :)
-
internet kullanıcıları artık sadece gençler değil türkiyede 30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk herkez bu platformu kullanıyor sonuçta sanırım bunada yapılacak fazla birşey yok gibi hocam
-
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
internet kullanıcıları artık sadece gençler değil türkiyede 30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk herkez bu platformu kulalanıyor sonuçta sanırım bunada yapılacak fazla birşey yok gibi hocam
-----------------------------müridin yazdıklarına ek olarak su da bi gerçek ki insanlar bunların etkisi altında kalıyor hayatlarına bu şekilde yön veriyor...
-
aLcoLiq bunu yazdı:
DevilKingtr bunu yazdı:
internet kullanıcıları artık sadece gençler değil türkiyede 30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk herkez bu platformu kulalanıyor sonuçta sanırım bunada yapılacak fazla birşey yok gibi hocam
-----------------------------müridin yazdıklarına ek olarak su da bi gerçek ki insanlar bunların etkisi altında kalıyor hayatlarına bu şekilde yön veriyor...
Bir şekilde yön vermeyi bırak, Ticari anlamda da büyük rol oynuyor Sosyal Medya. Bi yerde duydum hangi reklam bilmiyorum ama Firma isim v.b bilgilerinizi verin Sosyal Medyada tanıtımınızı yapalım diyorlar artık bu işten ekmek yenmeye başladı. Örnek: irwa sayfasını satmış 400 TL'ye :) Bi'de sayfa tasarımları yapılıyor bi kaç firma ve serbest çalışanlar var bunu yapan.
Örnek: http://www.facebook.com/AvMevsimi?sk=app_4949752878 -
bilgi kirliliğine son örnek ibrahim tatlısesin yan odasının boş çıkması.. tüm tv-gazeteler adam ne yazdıysa doğruluğunu araştırmadan insanlara aktardılar ..
-
bigwave bunu yazdı:
bilgi kirliliğine son örnek ibrahim tatlısesin yan odasının boş çıkması.. tüm tv-gazeteler adam ne yazdıysa doğruluğunu araştırmadan insanlara aktardılar ..
hahahaha yan oda boş mu çıkmış :D Dün okumuştum :D -
"Bu ülkede herşeyi halk belirliyor beni halk yarattı" ben bu cümlenin anlamsız olduğuna inanıyorum şöyle ki bir medya patronu istediği anda yeni çıkmış ya da eski tüm insanları bitirebilir.Benle ilgili şeyleri yasaklasanız kimse beni duyamaz.Buda ne doğurur underground bir kitle oluşturur artık milyonlara değil bin kişiye hitap edersiniz.Diyelim kişi twitterda bir kaç gazete gerçekten saçmalamaya başladı diyip kişiler hakkındaki empoziyi bu şekilde kurarsa millet girdiğinde "harbi saçmalıyor artık bu kadını/erkeği/sanatçıyı/yorumcuyu takip etmemin bir anlamı yok" der.Yani en başından birilerini bitirmek yada yükseltmek bir kaç medya patronunun elinde.Yurt dışında internet ortamında çok sağlam kemik kitle yaratabiliyorsun.Adam 80 yaşında senden benden iyi biliyor internet ortamını.Bakınız memurlarımıza 45 yaşını geçenlerin çok azı internet alanı hakkında bilgiye sahip.Bizde undergroundda kimleri takip ediyoruz.Millet yurt dışında bir rap konseri veriyor hadi lan dersin adamlar gittiği yerde stadları dolduruyor ve ne raklam ne bilinen isim ne medya hiç biri olmadan yapabiliyor bunu.Ben Türkiye de internetin televizyonun gazetenin ve radyonun yönetilebilirliğine inanıyorum.
-
gokcan bunu yazdı:
"Bu ülkede herşeyi halk belirliyor beni halk yarattı" ben bu cümlenin anlamsız olduğuna inanıyorum şöyle ki bir medya patronu istediği anda yeni çıkmış ya da eski tüm insanları bitirebilir.Benle ilgili şeyleri yasaklasanız kimse beni duyamaz.Buda ne doğurur underground bir kitle oluşturur artık milyonlara değil bin kişiye hitap edersiniz.Diyelim kişi twitterda bir kaç gazete gerçekten saçmalamaya başladı diyip kişiler hakkındaki empoziyi bu şekilde kurarsa millet girdiğinde "harbi saçmalıyor artık bu kadını/erkeği/sanatçıyı/yorumcuyu takip etmemin bir anlamı yok" der.Yani en başından birilerini bitirmek yada yükseltmek bir kaç medya patronunun elinde.Yurt dışında internet ortamında çok sağlam kemik kitle yaratabiliyorsun.Adam 80 yaşında senden benden iyi biliyor internet ortamını.Bakınız memurlarımıza 45 yaşını geçenlerin çok azı internet alanı hakkında bilgiye sahip.Bizde undergroundda kimleri takip ediyoruz.Millet yurt dışında bir rap konseri veriyor hadi lan dersin adamlar gittiği yerde stadları dolduruyor ve ne raklam ne bilinen isim ne medya hiç biri olmadan yapabiliyor bunu.Ben Türkiye de internetin televizyonun gazetenin ve radyonun yönetilebilirliğine inanıyorum.
-----------------------------işte hocam problemde burda aslında ülkede medya kurulusları su durumda insanların ilgilerini başka yönlere çekmek için ugrasan bi silah olmus..Ülkede bazı seyler olur halkta kıpırdanma hissedilir ve hemen o süreçte baska bişeyler olur ve halkın ilgisi onlara çekilir..Medya kimin elindeyse o haklıdır ve doğru yapıyodur bizim insanlarımıza göre maglesef..
-
Mesela ben bir sosyal medya reklam ajansında çalışmaya başlayacağım.Öyle derin bir pazar ki insanlar interneti o kadar çok kullanıyorlar ki şaşırırsınız.Şirketler Sosyal Medya'yı kullanmak için geç kalmamaya ajanslar'da projeler üretmeye çalışıyor.
Tabiki Sosyal Medya'da çalışacak kişininde kalifiye,yaratıcı,özenli,dinamik olması bekleniyor.Mesela İbrahim Tatlıses'in vurulduğunu duyan kişilerin Yüzde 40'ı twitter aracılığı ile duymuş.
Yada başka bir örnek vereyim;
Facebook üzerinde girdiğimiz her site video,resim,güzel söz tarzında paylaşımlar yapıyor ama bu sayfaların çoğu Sosyal Medya Ajansları tarafından açılıyor.
Örnek olarak bir sayfa göster derseniz;
Denildiği gibi çok bilgi kirliliği olsada artık sosyal medya papucu uzun süre dama atılmayacak bir kavram.Üniversitelerde ders olarak okutulacak bir uzmanlaşma alanı olarak görüyorum.
-
Sosyal medya mı vardı eskiden insanlar bilgi manyağı oldu piskopat oldu işi gücü onu bunu beğenmek bunu takip ettirmek beğindirtmek takip edilmek oldu.insanların tek derdi bu mu diye soru insan.eskiden bloglar bile yoktu ne güzeldi günler bea.web2.0 ta ... tbtye girerdim 2 foruma bi de dergi alırdım tamam.şimdi öylemi abi..herkes elini ayağını çeker bi yerden sonra olmadı ben başlatçam bu işi facebook ölsün istiyorum amk :W