Sosyal Sorumluluk İçin Kapak Toplayalım
-
up
bu projeye destek için bizde bayağı toplamıştıkkk -
valla benim dükkanda da bi poşet yaptım askıya çocuklara söylüyorum su aldıklarında kapaklarını buraya atın diye :d
-
2 3 kilo civarında da ben topladım.
-
Okulda çocuklara uygulatıyoruz bizlerde... Yanlız bir arkadaşın "geri dönüşüm işlemini gerçekleştiren fabrikalarından" aldığı bilgiye göre kampanya dışında o kadar kapak gönderilse çok daha fazla bir değeri varmış...
Bunun yanında mevlana evleri projesi de güzel.
http://www.geridonusumculerbirligi.com/FileUpload/ds169038/File/mevlana_evleri_brosur.pdf
-
_PesimisT_ bunu yazdı:
-----------------------------Okulda çocuklara uygulatıyoruz bizlerde... Yanlız bir arkadaşın "geri dönüşüm işlemini gerçekleştiren fabrikalarından" aldığı bilgiye göre kampanya dışında o kadar kapak gönderilse çok daha fazla bir değeri varmış...
Bunun yanında mevlana evleri projesi de güzel.
http://www.geridonusumculerbirligi.com/FileUpload/ds169038/File/mevlana_evleri_brosur.pdf
-----------------------------Evet aslında bu kapakları satıp tekerlekli sandalye almak daha mantıklı ama kim yapacak ki bu işi ?
-
ben de biriktiriyordum her türlü kapak oluyor mu ? Umarım bu tarz projeler artar, bu da bize ön ayak olur geridönüşüm konusunda
-
arklar bu kapak olayını internetten araştırmanıızı öneririm, zira çevredeki insanlar 3-5-100-1000 kapakla bişey olduğunu sanıyor. tamam biriktirmekten kuvvet doğar, geri dönüşüm vs. çevreye de katkı ama zaten onları çöpten toplayanlar geri dönüştürüyor.
örn: 1 ton plastiği fabrikasına veriyorlar onlar da bir tane bildiğim kadarıyla aküsüz yani 200-300 tl. değerinde bir araba veriyorlar. sen bir kamyon plastik yolluyorsun sana bir tane sandalye veriyorlar.
kampanyanın adı kapak toplama olmasındaki amaç, şişenin çok yer kaplayacağından , kapak az yer kaplar diye imiş. insanlar soruyor şu renk olsa olur mu diye biri de açıklama yapmıyor her renk olur, hatta plastik olsun nasıl olursa olsun.
bunları toplarken harcanan emek masraf, nakliye vs. yerine 5 tl. yardım yapılsa dha kolay olur bence.
ha kapağın en iyi toplanacağı yer de askeriyedir yazın haftada bir tır küçük su tüketiyordu bizim tabur :) ot toplayacaklarına kapak toplayabilirler.
-
bende 1 battal boy poşet dolusu var hala birikiyor :D
-
mavi kapak toplandı,, tekerlekli sandalye alındı.. sonra o kapaklara ne oluyor.. yani neden mavi kapak da başka bişey değil... bilen varsa yazsın lütfen... gerçekten merak etttim...
-
Hocalar mavi kapak adını neden vermişler bilmiyorum ama HER RENK KAPAK oluyor, ayrıca 5 TL yollayın diyen arkadaş kampanyanın amacı geridönüşüm konusunda duyarlılıgı artırmak. 1 Ton değil hocam 250 KG kapaga bir tane veriyorlar.