folder Tahribat.com Forumları
linefolder Sosyal Ağlar
linefolder Sosyal Sorumluluk Proje Denemesi

Sosyal Sorumluluk Proje Denemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Uzun süredir düşündüğüm fakat hayata geçiremediğim bir projeyi (hatta tahribata konu açmıştım), 21 aralık'ı kullanarak başlatmayı düşündüm. 21 Aralık dünyanın sonu diye inananlar var. Ben inanmadığım gibi; birazda tiye alarak , her son bir başlangıçtır ve buda yeni bir başlangıç olsun dedim.

ya Herkes ya Hiçkimse

adlı projeyi başlatıyorum. Peki bu proje nedir ?

Dil, din, ırk, renk, yaş ve diğer kavramları gözetmeksizin ; dünyada 2 tür insan olduğunu , iyi ve kötü, varsayarak insanlığın utanç verici olaylarına dikkat çekmeyi amaçlayan projedir. Irak, Suriye gibi bir sürü yerde insanlar ölüyor. Kadınlar ve çocuklar öldürülüyor hatta tecavüze uğruyor. Millet olarak toplanıp meydanlara çıkıyoruz, başbakanımız konuşuyor, Amerika konuşuyor, Rusya konuşuyor, İran konuşuyor ; dünya dinliyor. Sonuç ??? Hala insanlar ölüyor, hala bir sürü şiddet. 

Bununla yetmezmiş gibi , hayvanlara karşı zulüm mevcut. Hayvan sevmeyen insanda sevmez. Bununlada yetinmeyip canlıları katlediyoruz, doğayı katlediyoruz. Green Peace'çi tayfa nükleere atar yapadursun, bugün Kıbrıs'ta (ve bir sürü yazlık yerde) duş yapabilmek için güneş enerjisini kullanıyoruz. İYi güzel, fakat havalar soğuk olduğunda ısınmıyor. Bu yüzden elektrikle koca kazanı 1-1.5 saatte ısıtıyoruz. 

İşte bu ısı kaybı, enerji kaybı. Bunun gibi insanların gözardı ettikleri bir sürü şey var (Diş fırçalarken suyu açık bırakmak gibi). Konya'dan yüzeye yakın yerden su çıkarken, bugün 5-6 katı mesafeden çıkmıyor. Uzmanlar uyarıyor (NTV'de aynı belgeseldeydi sanırım), 50 sene sonra Türkiyenin su kaynaklarının büyük kısmı kuruyacak.

Fakat duyarsızız. İnsanlar önemsemiyor. Bunları değiştirmek için en azından bir çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Yani resimdeki bebek ölecek, paylaşırsan ameliyat masrafları için 0.5 kuruş, beğenirsen 0.2 kuruş kazandıracaksın gibi saçma şeylerin bile popüler olup gittiği yerde ; bu tarz konular önemli.

----

Çalışma Yapısı ve Diğer Bilgiler

Gönüllü olan herkesin birşekilde katkıda bulunmasını istiyorum. Kimin elinden ne gelirse. Henüz bir portal yazmadım ama proje düzgün bir hal almaya başlarsa buna göre %100 el yapımı bir portal hazırlayacağım. Slogan, resim, fikir, video yollamak isteyen yada önerisi olanların ekleyebileceği ; yorum yapılabilecek, oylama yapılabilecek ve fikirlerin oylanabileceği birşey yaparım. Sıkıntı değil.

Grafiker arkadaşların özellikle yardımı gerek (grafiker olamasa bile photoshop, gimp vs.. kullanmayı bilen yani kampanya için resim hazırlayacak arkadaşlar), ve diğer arkadaşların yardımı gerek. En iyi ne yapabiliyorsanız , kampanya için onu yapın.

Grubunuz varsa, şarkı sözlerini değiştirip videoya çekip bize yollayabilirsiniz. Yani önemli olan herkesin kampanyaya bir şekilde destek vermesidir. Tabi en büyük destek , bu kampanyayı facebook , twitter vs..'de paylaşarak olacaktır.

-

Organizasyon yapısı anonymous şeklinde olmalı. Yani hiçkimse olamamız gerek. Kimse, kimseden üstün yada önemli değil. Fakat bir araya geldiğimizde "HERKES" oluyoruz. Gerçekten görev almak isteyenlere (twitter'dan sorumlu, facebooktan sorumlu vs.. vs..) görev dağılımı yapılacaktır. Anonymous, inci vs.. gibi aktivist tayfayada ihtiyacımız var (illegal şekidle değil , ama yeri geldiğinde sprey boyayla dağa taşa sloganları yazacak).

Önemli olan kampanyanın organize bir şekilde olması. Çünkü organize şekilde olursa etkin olur. Organize olmasını sağlamak için birilerine ihtiyaç duyucaz. Fakat tek olmayacak (malum okul, iş şu bu var) bu yüzden aynı görev için 3-4 kişi olabilir ama birbiriyle mail vs.. yoluyla (yada başka türlü) haberleşmeleri gerek. 

Ciddi projedir, herkese kapımız açıktır. Bu yüzden görevini sağlam şekilde yapması gerek (özellikle organizasyon kısmındaki arkadaşların). Birbirimize güvenmemiz gerek ve işlerimizi iyi yapmamız gerekiyor ki ; kampanyalar ses getirebilirsin.

Desteğinizi, yardımlarınızı elinizden geldiği kadar bekliyorum. İstedğim gibi giderse sosyal alandan çıkıp , gerekli yerlere toplu halde katılarak sesimizi duyurabiliriz. MErak etmeyin illegal yada devrimci vs.. birşey olmayacak. Neticede herkesin anlayışla karşılayacağı sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Din, dil, ırk, renk, siyasal birşey ASLA AMA ASLA olmayacaktır. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bize Ulaşın;

mail : yaherkesyahickimse@gmail.com

facebook : http://www.facebook.com/yaherkesyahickimse

twitter: https://twitter.com/yaheryahic

youtube : http://www.youtube.com/user/yaherkesyahickimse

blog: http://yaherkesyahickimse.blogspot.com/

Tavsiye - İstek - Eleştiri forumu : https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHRhRk5DS3Nzc1NBT2FsR1h6ZWRLeUE6MQ 

Görev almak isteyenler şu gruba katılabilir : https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups#!forum/ya-herkes-ya-hickimse

* Görev dağıtımıdır şudur budur için daha rahat olacak. 

-----------

Logo, facebook, twitter için cover 'a ihtiyacımız var (özellkle profil kısmında kullanılacak logo).

Onun dışında ilk proje için fikire ihtiyacımız var. Yarın sakin kafayla güzelce değerlendiririz.

Ayro tarafından 22/Ara/12 18:07 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

>Organizasyon yapısı anonymous şeklinde olmalı. Yani hiçkimse olamamız gerek.

Zumzuk, matrix'imi izledin?

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    jerry bunu yazdı

>Organizasyon yapısı anonymous şeklinde olmalı. Yani hiçkimse olamamız gerek.

Zumzuk, matrix'imi izledin?

EVET AQ MATRİX İZLEDİM SIKINTI MI VAR ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

özet yok mu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Hmm güzel bi proje olabilir ama reklam kısmı çok önemli.
    İnci ve ekşi sözlüğü arkana alman lazım, çünkü bütün sosyal medya incinin elinde.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Melik bunu yazdı

Hmm güzel bi proje olabilir ama reklam kısmı çok önemli.
    İnci ve ekşi sözlüğü arkana alman lazım, çünkü bütün sosyal medya incinin elinde.

bütün sosyal medya mı incinin elinde vay anasını o 12 yaşında bebelerin anca sikleri ellerinde hangi sosyal medya , o değilde tamam bana sloganları verin yazayım dağa taşa spreyle

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Hocam senin uzun vadeli böyle bir projeyi yürütebileceğini düşünmüyorum. Neden mi?

Bu zamana kadar açtığın konuları ilgiyle okudum, yine okuyorum ama bu konularda gördüğüm senin en büyük eksikliğin ise şudur konuya olan ilgin çok çabuk tükeniyor. En fazla 1-2 gün cevap verip ilgileniyorsun sonrası seni sıkıyor. Zaten bir konuda da özeleştiri yapmıştın, 'çok çabuk sıkılıyorum' diye. Aynen öyle. Onun için üç beş gün içinde şu anda içinde hissettiğin enerjinin, ilginin onda biri dahi kalmayacak. Bunu da atacaksın bir kenara.

Onun için senin böyle bir oluşumu başlatıp istikrarlı bir şekilde yürütebileceğini düşünmüyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

" buna göre %100 el yapımı bir portal hazırlayacağım "

zaten procenin geleceği portalın el yapımı olması sanki amk.gene zumsuk gene ben buyum agalar beni böyle bilin havası gene viral..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Ben bu genel vaziyetin kapitalist ve menfaatçi dünya görüşünün yeryüzünde hakim olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Şahıs; çevresinde okulunda ailesinde arkadaşlarında işyerinde sadece ve sadece daha fazla haz daha fazla menfaat adına hiçbir sınır tanımaksızın herşeyi yapmayı öğreniyor ve öğretiyor.

Emniyet ve birkaç stk bir ara bir rapor yayınlayarak suç oranlarını istatistik olarak açıklamıştı. Hatırladıklarım yeter sonucu göstermeye yeter.

39 saniyede bir suç

6 dakikada bir ev soygunu, 7 dakikada bir araç soygunu, 9 dakikada bir işyeri soygunu

18 dakikada bir yankesicilik

4 dakikada bir yaralama 4 saatte bir cinayet

26 dakikada bir intihar

4 saatte bir tecavüze yeltenme

16 saatte bir çocuk kaçırma

...

Daha birçok şey ancak bu organizasyon bu durumu bertaraf edecek çözüm mü? Sanmıyorum ancak elimden geleni yaparım.

yıkılma sakın !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hocam sularımız satıldı :)))

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 2968 Toplam Mesaj: 26