Sosyal Sorumluluk Projesi (Evlat Edinme)
-
Arkadaslar son 1.5 yildir aklimda bir proje var asagida aciklayacagim sizinde fikirlerinizi almak istedim.
Proje soyle birsey.
Kisaca:
Evlat edinmek isteyen kisilere, cocuguna bak(a)mayan ailelerin cocuklarini vermek.
Uzunca:
Bu fikir neden aklima geldi?
1.5 yil once burada bir adet insan musveddesi kadin, biri 14 aylik digeri 4 yasinda iki cocugunun uzerine kapiyi kilitleyip siktir olup gidiyor bu cocuklar evde aclikltan olduler.
Yine gecenlerde, Rusyada baska bir insan musveddesi iki cocugunu 15. kattan asagi atti.
Mesela diyorumki; gerek Turkiye'den gerekse Japonya'dan evlat edinmek isteyen insanlara, "Artik bu cocuga bak(a)miyorum" diyen insan musveddelerinden cocuklarini alip bu ailelere vermek.
Kesinle kar amaci olmadan, tamamen gonulluluk uzerine yapilacak bir is.
Acaba diyorum boyle birsey olsa nasil olur?
Simdi burada onemli bir sorun cikiyor. Acaba bir Turk, cocugunu Japon bir aileye veririmi? Sonucta cocuk ya budist olacak yada sintoist olacak. Ayni sey bir japon aile icinde gecerli.
Turkiye'de yetistirme yurtlarinin durumunu hepimiz biliyoruz. Cocuklar orada ya tinerci oluyor, yada cocuk yasta suca itiliyor, ustune ustluk 18 yasina geldigi gun kapinin onune koyuyorlar.
Not 1: Lutfen konuyu geyige cekmeyin.
Not 2: Muslumanlik, islamiyet ile baslayan ahmakca cevaplarda yazmayin.
-
merhaba hacı..
çocuk burda yaşayacak ama dinini tam olarak nasıl yaşayacak onu anlamadım.
ayrıca şintoizm bildiğim kadarı ile resmi din değil..
-
Ya hocam diyelimki japonun teki dediki "Birader ben bu cocuga bakamiyorum", bizde Turkiye'den evlat edinmek isteyen ailelere mektup yazacaz "Soyle soyle yaslarda cocuk var, istermisiniz?" Evet derse atlayip buraya gelirler, yasal prosedurleri tamalayip cocugu alip giderler.
Tam tersi Turkiye icinde olacak.
Yani cocugu alip Turkiye ye geldiginde cocuga sinto veya budizm degil direk islamiyeti ogretecek.
-
Yasal prosedurleri pek bilmiyorum, istesem burada 2-3 tane ulusal tv kanalina cikabilirim.
-
Valla Benim Ağzım Sütten yandı bi kere;
Bi Tanesini Evlat Ediniyim dedim, Beni Dolandırdı Kaçtı.. Bir Laptop ile Bir Miktar Para İle Ve Cep Telefonuma Mal Oldu Olay. Yinede Ucuz Atlattım Sayıyorum kendimi. :)
-
Hocam yurt içi neyse de uluslararası öyle bi projeyi hayata geçirmen çok çok çok zor.
Bi ton bunun prosedürü falan var yasal zırvalıklar var.
Ayrıca sanmıyorumki o çocuklarını öldüren kadınlar böyle bir şeye başvursun.
Zaten başvurcak olsalar her ülkenin çocuk koruma hizmetleri vs var onlara başvururlar. -
ShockMan bunu yazdı
Valla Benim Ağzım Sütten yandı bi kere;
Bi Tanesini Evlat Ediniyim dedim, Beni Dolandırdı Kaçtı.. Bir Laptop ile Bir Miktar Para İle Ve Cep Telefonuma Mal Oldu Olay. Yinede Ucuz Atlattım Sayıyorum kendimi. :)
geçmiş olsun hacı.
ama güzel proje destekliyorum ben...sniper hocam sen japonyada yaşıyorsun değil mi.?
-
Hocam ortak süt annelik projesi vardı. hani sütü olmayan kadın çocuğuna sağlık açısından başka bir anneden süt annelik istiyor.
Bu türk projesiydi ve yapan adamın burnu boktan kurtulmadı
Sen çocuk evlat edindirmekten bahsediyorsun ki bunun prosedürü işle işle bitmez.
Önce ben vericem demekle olmaz çünkü yasal vasinin elinden o çocuğun haklarının alınması lazım daha sonra direk veremiyosun bildiğim kadarı ile.
çocuk devlet gözetimine giriyor. devlet gözetiminde evlat edinme olayındada ben istiyorum, tamam al olmuyor
kısacası bu baya kafa karıştırıcı ve senin kontrolünde yürümeyen bir iş
-
Dostum, olay tamamen NPO, yani kar amaci gutmeyen vakif gibi.
Allah'a sukur ihtiyacimdan fazlasini kazaniyorum. Amacim bos bos oturmaktansa en azindan insalik adina birseyler yapmak.
Hergun gazetelerde okuyoruz. Cocugunu olduren, iskence yapan... O tur haberleri okuyunca cidden cok uzuluyorum.
Yillardir cocuk sahibi olmak isteyen insanlar varken, kendi oz cocuguna o tur muameleleri yapanlari gordukce birseyler yapilmali diye dusunuyorum.
-
Yasal olarak burasi Tr gibi oyle burokrasi cok yok ama ciddi engellerle karsilasacagimi bende biliyorum.
Edit: Hocam gecmis olsun bu arada.
sniperscope tarafından 11/Eki/12 19:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Vakıfla işin çözüleceğini sanmıyorum ama bilinçlendirme adına bi proje yapılabilir.
Çocuğuna işkence eden iyi bi hayat sunmayanları ihbar etme gibisinden.
Öyle bi ihbarda çocuk direk devlet tarafından alınır ama o çocuk nasıl büyütülür bilmiyorum.