Su Nekadar Vakum Altında Oda Sıcaklığında Kaynar
-
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz bir kabın içerisinde su düşünün bunun içerisine vakum yapılırsa kaynama sıcaklıgı düşüyor
Benim sorumda nekadar vakum gerekli oda sıcaklıgında 30 C 'de suyun kaynaması için mmhg cinsinden verirseniz iyi olur
Teşekkürler
Buradaki Gibi
http://www.youtube.com/watch?v=jn1X_I8-9h8
Ve 2. soru olarakta o kabın içerisinde belli bir vakum düzeyinde kalsın istiyoruz mesela 300mmhg diyelim vakum regülatörü ile bunu sağlıyabilirmiyiz ? sabit kalmasını
-
hocam onun için saf suyun termoidinamik tablosuna bakmak lazım
-
lan neyiin peşindesin yine :D
-
YasamaK bunu yazdı
lan neyiin peşindesin yine :D
:D kafama birşey takıldı onu araştırıyorum
3Dxsolid
Hocam teorik olarak nekadar gerekli onu söyleseniz yeter
http://www.youtube.com/watch?v=Ks4VuXTTKmo
Bunun gibi
Peroksit tarafından 27/Eyl/12 14:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Buldum sanırım :D
20 mbar da kaynıyormuş
Şimdi farklı bir sorum var peki arkadaşlar içerideki vakumu ayarlamak için belli bir ayarda kalması için ney yapmak gerekiyor vakum regülatörü yeterlimi
-
tam olarak napıyon anlamadım ki.
kavanozun içindeki havayımı çekiyo napıyo.
arkadaş bu adamla iyiki kavga etmemişiz ha inceden tırsmaya başladım amk. götümüzde bomba patlayacakmış haberimiz yok.
-
FOXXLY bunu yazdı
arkadaş bu adamla iyiki kavga etmemişiz ha inceden tırsmaya başladım amk. götümüzde bomba patlayacakmış haberimiz yok.
Vakum içe doğru havayı çekiyor hacı
-
Peroksit bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
ben de anlamadım ne ayak diye :S kokain hap map mı satacaksın :S
-
YasamaK bunu yazdıPeroksit bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
ben de anlamadım ne ayak diye :S kokain hap map mı satacaksın :S
Yok be hacı naptınız :D sadece aklımda kaldı biryerde okumuştum vakum pompası alıp damıtmada kullanıcam ona göre pompa arıyorum :D ( neyi damıtacaksın dersenizde ne gelirse önümüze :D alkol malkol :D ) damıtma saflaştırma için yapılır bu arada
Peroksit tarafından 27/Eyl/12 14:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam eğer vakum yapacağaın alet otomatikse kanımca yeter çünkü stabil bir basınç istiyorsun. Not : deneyini yapmadığım için tamamen teorik konuşuyorum daha doğrusu yazıyorum. Sonucunu da merak etmeye başladım.
-
3Dxsolid bunu yazdı
Hocam eğer vakum yapacağaın alet otomatikse kanımca yeter çünkü stabil bir basınç istiyorsun. Not : deneyini yapmadığım için tamamen teorik konuşuyorum daha doğrusu yazıyorum. Sonucunu da merak etmeye başladım.
Evet hocam işte ucuz vakum pompası ile olmazmış bozulurmuş gazlara karşı dayanıklı olacakmış içi o yüzden
farklı bir sistem uydurmuşlar bunun için yabancı gençler bahçelerde kullanılan su pompaları varya onunla bir kaç litre suyu devir dayim yaptırıp şu aparatla
vakum saglıyorlar yani bu aparatı çeşmeyede takabiliyormuşun suyun akış basıncıyla sol tarafından vakum yani içeri hava çekiyormuş
http://www.youtube.com/watch?v=EN2_IibETns&feature=related
cihaz buradaki çeşmeye bağlanmış zımbırtı fazla su harcamamak için su pompasıyla yapabiliriz sanırım onun içinde manuel olarak basıncı nasıl ayarlıyabilirizki vana felan yokmu S