Su Parasından Kurtulmak İçin Bu Yöntem İşe Yarar Mı ? Dsi Hack !
-
sadece merak ettiğimden soruyorum. su parası ile herhangi bir sorunum yok.
geçenlerde lavoboya girdim, orda bi su vanası vardı. bir iki dakika gözgöze geldik. ben suyu açtıkça sayaç hızlı hızlı dönüryor, suyu kapatınca duruyordu. kendi kendime mantık yürüttüm, ben suyu damla damla akıtsam bu sayaç tek bir damla ile dönemeyeceği için su parası da gelmeyecektir yada çok az gelecektir. kısacası musluğu açsak damla damla akıtsak, damlaya damlaya göl olsa :) bu suyu büyükçe bir varile depolasak. işimiz olunca o varilden su alsak nasıl olur? tek damla ile sayaç dönermi?
-
Su önemli bir nimet israf etme de ne yaparsan yap :\ Çalma da ak kul hakkına giriyosun :\
-
tuvalette boşaltmak için sittin sene su mu biriktirecen ? :)
yakınlarda cami hayrat,pınar,oluk vs varsa oralardan beleşe çekebilirsin.yer altından boru döşemek suretiyle otomatikleştirebilirsin.
çatıya yağmur suyu arıtma sistemi kurarak yağmurdan beleşe çevirebilirsin.suyu aşağı çekmek için potansiyel enerjisini kullanarak da bi türbüne bağlayarak ta kendi çapında elektrik üretebilirsin.güneş panelleriyle suyu ısıtabilir,veya metal borulardan geçirerek çeşitli yöntemlerle soğutabilir ve bilumum 3 kağıtları belediye görmeden yapabilirsin...
-
Genel olarak soruyorum tek tek damlayan musluk sayacı çevirirmi ? yoksa işim olmaz merak ettğimden sadece. Maksat bilgi edinmek.
-
-
metal dönergeçli saatin varsa mıknatıs koy:D benden duymadınız sadece bir fikir.denemedim
-
Çevirir..
Boruların içinde birikmiş su da olsa o su devrimini çeşmeye tamamladığı için o hacimdeki suyu sayaç işler.
Yani bu damlalık ya da tazyiklik bi durum değil. -
Teknik dönmez işte. O aralığın yarısı kadar su çeksen sızarak geçer saati :\
-
10 sene önce su saatleri değiştirilirken peder neden değiştiriyosunuz diye sormuştu. herifte bu saat damlayı bile sayıyo abi demişti (:
-
TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------
Döner bence :) Çünki sayaç suyla dolu. Bir damlası çekildiğinde diğer damlalar da gelmek isteyecektir. Ama yavaş dönecektir. o farklı...
Al bak sayacin içine ..
-----------------------------kardeş sen MİT misin 2 dakikada nerden buldun bunu :)))) "Bir damlası çekildiğinde diğer damlalar da gelmek isteyecektir." gözlemlediğime göre evet sayaç döner, ama çok yavaş döner. çok teşekkürler, öğrenmiş oldum.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Teknik dönmez işte. O aralığın yarısı kadar su çeksen sızarak geçer saati :\
-----------------------------Kardeş alem adamsın çok güldüm :))))