Tahribat Ailesine ‘Bildirim‘Dir
-
Apple ürünü almak için bilgi isteyen birisi bilgi almak ister yazarsın, iphone 5 çıkıyomuş derler apple " böyle güzel şöyle güzel" ulen bana ne? gerekli konuşan insanlar vardır, gereksiz konuşan insanlar vardır birde arasındaki ince çizgide kalanlar. birşeyi seversen seversin, s.kersen de s.kersin ama bizim beynimizi değil, yahu bugüne kadar birçok yazını okudum yapay zekadan yazdığın hikayelere, senin yapın şekilde yoğun bi fanboyluk seviyesinde değildi. hatta ben neyi hatırlıyorum biliyo musun hatırlar mısın yada 4s de siri yi t.şşağa almıştın da bizi şaşırtmıştın bi aralar. neyse ağır oldu belki bazı bölümleri de düzenliycem zaten sonra pc ye geçince. bu arada laptobun babası dell dir powerbook değil ;)
-
Bilgisayar Hayat Hikayeni Yazmışsın Ya ? Gördüğüm en uzun post bu :=)
-
1. iphone 4s amerikada ilk çıktığında 199 dolarmıymış eminmisin? o kontratlı fiyatı olabilirmi acaba?
2. bi çok insan basitliği sevmediği için yazılımla ilgilenir, sense basitliğe methiyeler yazmışsın, oysa savunduğun ürünler benim 200 liraya aldığım windows mobile 6.1 le yaptığım bi çok şeyi yapamıyo.tamam wm6.1 inde eksikleri var kapasitif ekran bile desteklemiyo ama ondan çok daha eski bi teknoloji
3. apple ürünleri kullananlar kızıcaklar ama bence basitlik gerizekalılar içindir:
zumsuk cidden şu "emrecetin" baslıklı dosyaların olduğu pencerede sana bişeyler eksik gelmiyomu? windowsta alıştığımdan demiyorum bunu orda onlara ihtiyaç duyduğumdan ?
4. hocam sen iyicene guru moduna girdin yav :D geçen bi mesajında biri söylemişti. ama iyiki yazdın bunları yazdığını yadırgamıyorum
edit: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s
en altta Or get iPhone unlocked and contract-free yazan kısma bakarsanız iphone nin kontratsız fiyatlarını görürsünüz 999% gibi bi vergi yok yani ortada
-
lalada bunu yazdı
1. iphone 4s amerikada ilk çıktığında 199 dolarmıymış eminmisin? o kontratlı fiyatı olabilirmi acaba?
2. bi çok insan basitliği sevmediği için yazılımla ilgilenir, sense basitliğe methiyeler yazmışsın, oysa savunduğun ürünler benim 200 liraya aldığım windows mobile 6.1 le yaptığım bi çok şeyi yapamıyo.tamam wm6.1 inde eksikleri var kapasitif ekran bile desteklemiyo ama ondan çok daha eski bi teknoloji
3. apple ürünleri kullananlar kızıcaklar ama bence basitlik gerizekalılar içindir:
zumsuk cidden şu "emrecetin" baslıklı dosyaların olduğu pencerede sana bişeyler eksik gelmiyomu? windowsta alıştığımdan demiyorum bunu orda onlara ihtiyaç duyduğumdan ?
4. hocam sen iyicene guru moduna girdin yav :D geçen bi mesajında biri söylemişti. ama iyiki yazdın bunları yazdığını yadırgamıyorum
edit: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s
en altta Or get iPhone unlocked and contract-free yazan kısma bakarsanız iphone nin kontratsız fiyatlarını görürsünüz 999% gibi bi vergi yok yani ortada
1- Sence 649 dolar amerika ve 2 bin lira Türkiye (alım güçlerinide karşılaştırabiliriz asgari ücretlerle) biraz fazla değil mi ? Her zaman söylüyorum, maaşını alırken vergi var yetmiyor üstüne bir ton vergi var. Kullandığın arabanın %100'ünden fazlası vergi verdiğin paranın bilyiorsun değil mi ?
bugün amerikada 3gs'ler ücretsiz dağıtılıyor (2 yıllık kontratlı yine).
2- Apple basitliği hiçbirşeyin olmaması değil, herşeyin sadeleşmesi.
Bana bu konuda windows'u hiç önerme bence. Tableti 2002 senesinde çıkartıp işlemedi boktan kerneli sayesinde. Şarj sorunları vardı, donanımla ilgili tonla sıkıntı oldu çözemedikleri. Sonra Google geldi geçti, microsoft hala kıpırdayamıyor. Tasarım dersen android yerine windows phone tercihimdir. o ayrı.
3- Çevremde sağlam insan var arkadaşım. İQ'larıda fazlasıyla yüksek, yaptıkları işlerin önemide. iPhone ve iPad'leri var. Bence, basitlik gerizekalılar için diyen aptaldır. Herkesi kendin gibi yazılım manyağı ; oturup internetten herşeyi araştıracak biri olarak görme.
Adamlar şirketlerinle uğraşıyor, bilimsel çalışmalar yapıyor. Adamın giripte androidde şu nasıl diye googledan aramaya vakti yok. Boş gezenin boş kalfası değiller.
4- he yav gru moduna girdim. Tahribatta yazdıklarıma katılsınlar, herkes beni sevsin istiyorum. Beni seven kişilerin yazdığı her mesaj başına 3 sevap pointim olacak ve 2 dolar kazanacağım. Apple konusunda yazdığım her mesaj 3 dolar kazandıyor... BÖyle anlaşma.
---
nesini istiyordun böyle birşeyler olsun mu ? Güzel bir araştırma vardı internette bulamadım. Alışveriş merkezinde 2 reçel standı açılıyor. Birisinde yanlış hatırlamıyorsam 6 seçenek var, birisinde 18 tane. 6 tane olanın fiyatı yüksek, 18lik olanda düşük. Gün sonunda çok çeşit olana daha fazla müşteri uğradığı halde, satın almaya bakarsan az çeşit önde. Müşterilerin kafası karışmıyor.
Aynı bok.Bugün bir windows kuracak olsa adam xp mi 7 mi 8 mi kafası karışacak. Arayüzde metroyu kapatsın mı kapatmasın mı. Herkes kapat diyor performans için ama yenilik metro arayüzü. Linux dağıtımı seçse hangi dağıtım uğraşacak. Üstüne tema derdi var.
Fakat bugün MacOs'ta öyle bir sorun yok. Tek bir teması var, genellikle son sürüm. Yada ondan bir kaç sürüm öncekileri ücretsiz diye seçebilirsin. Temasını beğenirsin yada beğenmezsin sana kalmış. Fakat MacOs'un arayüzündeki efektleri gördükçe ; herşeyin elinin altında olduğunu gördükçe daha tatlanıyor.
Linux ve windowsa dock bar kurabilir misin ? kurabilirsin. Fakat macostan sonra windows'un GUI'sine geçince bir klasör açınca on mouse over efektleri var ya ; resmen ilkokul çocuğuna yönelik işletim sistemi gibi. İmleç neyin üstüne gitse hopluyor, zıplıyor, rengi değişiyor.
Tema değiştirsen asla %100 sevdiğim tema bulamadım. Daha bir ton neden. Tammamm ?
-
trampfd bunu yazdı
Zumsuk ateşli bir linux fanı olduğun zamanlarda bayağı tartışmıştık seninle programcılık mevzusunda :)
Zaman içinde kısmen doğru yolu bulmuş olmana açıkçası sevindim.
Seni artık tanıyoruz biliyoruz ve ister istemez takip ediyoruz, gözlemlediğim kadarıyla bir iyi bir kötü özelliğin var onlardan bahsetmek istiyorum kısa kısa; keşfettiğin bir şeyi pek araştırmadan, iyisine kötüsüne en önemlisi rakiplerine bakmadan "son durağın" olarak benimsiyorsun, en iyisi o sanıyorsun ve daha iyisi olmadığını düşünüyorsun, hatta bu düşüncen o kadar alevleniyor ki amaç/araç ilişkin karışıyor mütemadiyen, bu kötü yanın.
İyisiyle kötüsüyle bildiğini yaptığını ve yapacağını insanlar okusa da okumasa da, en önemlisi yapılacak eleştirilerden kaygılanmadan yazıyorsun heryere, kendini ifade etmeye çalışıyorsun, öz eleştiri yapıyorsun, bu gerçekten çok güzel bir olay, bu özelliğinin sana katacağı şey çok olur.
Bu iş sevgilinle çıkarken başkasına duyduğun cinsel çekime kapılıp bir anlık hatalar zinciriyle aldatmak gibi birşey. Bir değişim varsa heme doğru yolu bulamıyorsun. Dediğim gibi linuxa geçtiğimde linuxun bir çok avantajı vardı windowsa göre. Genellikle linux dünası ile ilgili. Yazılım, kullanıcıların birbirine desteği. Bunlarıda konu açarak herkese anlatmak istedim ve bir kaç linuxçu kazandırdım o dünyaya.
Sonra aradığım şeyler değişti. Tasarım ve arayüzden sürekli dert yakındım ve şimdi macostayım. Aradığım şey kesinlikle kullanıcı deneyimi. Ve kafa karıştıracak herşeyden uzaklaşmak. Şuan gayet huzurluyum. iAtkos'a linuxa geçebileceğime geçebilir miydim ? Bence linux bir adımdı.
Windows zorunluluk. MEcburen onu öğrendim ilk pazar payı nedeniyle. Linuxla bunu kırdım ve ve terminaldir, yapılandırmadır bir sürü şeyi öğrendim. iAtkos altyapısını hazırladı. Onlarca dağıtım denedim. Tonla sürekli doğrusunu bulmak için uğraşdım ve iAtkos'a geçince rahatladım :)
-
so what yani?
-
SweetyVolty bunu yazdıApple ürünü almak için bilgi isteyen birisi bilgi almak ister yazarsın, iphone 5 çıkıyomuş derler apple " böyle güzel şöyle güzel" ulen bana ne? gerekli konuşan insanlar vardır, gereksiz konuşan insanlar vardır birde arasındaki ince çizgide kalanlar. birşeyi seversen seversin, s.kersen de s.kersin ama bizim beynimizi değil, yahu bugüne kadar birçok yazını okudum yapay zekadan yazdığın hikayelere, senin yapın şekilde yoğun bi fanboyluk seviyesinde değildi. hatta ben neyi hatırlıyorum biliyo musun hatırlar mısın yada 4s de siri yi t.şşağa almıştın da bizi şaşırtmıştın bi aralar. neyse ağır oldu belki bazı bölümleri de düzenliycem zaten sonra pc ye geçince. bu arada laptobun babası dell dir powerbook değil ;)
E tamam işte hala siri'ye laf atıyorum :) HAla sirinin yetersiz olduğunu ve android olarak (3. kişiler değil, gogole olarak) bir program yazarlarsa yapay zeka konusunda çok sağlam olacaklarını söylüyorum. Daha önce de bahsettim; sunumlardaki siri ile normali aynı değil ; gerçekten gerizekalı.
Fakat problem şu : Apple'ı , iPHone'u yada MacOs'u seviyorum diye bütünüyle hepsini a'dan z'ye kabul ettiğimi düşünüyorsuıuz. Yada Android ve Google'ı sevmediğim için a'dan z'ye hiçbirşeyini sevmediğimi, hepsini saçma bulduğumu düşünüyorsunuz.
Öyle değil. Apple'ın üstündeki asalak satıcılardan hala rahatsızım, siriden rahatsızım. Yada MacOs'taki şeylerden de rahatsızım. Yada hala linux dünyasını 2-3 sene önce hangi konularda övüyorsam, çoğunu aynen destekliyorum. Bir linuxu asla kullanım kolaylığı ve mükemmel tasarımı ile övmedim. Farklı ve dğeişik arayüzlerini övdüm yada gnome-shell'e bayıldım.
Fakat bu açıklanacak birşey değil. Diyorum ya, anlatabileceğim birşey değil. MEsela çöpe girip temizle diyorum. Onay mesajına evet dediğimde çöp temizleniyor ve çöp klasörü kapanıyor. MAntıksal olarak bunu seviyorum. Aman canım bir çarpıya basmaya mı üşeniyorsun diyenler var. Olay üşenmek değil. Birinin bu kısa yolları basitleştirip benim için uygulaması.
---
Yok abi isimleri tam olarak hatırlamıyorum (sene sene) Compaq, epson, ibm vardı laptop olaylarında. Fakat günümüzün laptoplarına benzeyen şeyi ilk apple üretip pazarladı.
Yani lisa ve macintosh'tan önce altair vardı, ibm vardı. Fakat günümüzün bilgisayarını Apple çıkarttı bunun gibi. GUI fikri xerox'tan alınmaydı. İlk bilgisayar dersek eniac 'a hatta mekanik olarak geçen bir kadının 1800'lerde yaptığı birşeyi falan almışlar (:
Apple'ın bilgisayarlarda, telefonlarda yaptığını laptoplarda yaptı. DEll satış olarak Apple'dan fazla satıyor doğru. 89'da başlıyormuş laptop mevzusu. Apple'ın 81 olması gerek.
-
Sonuna kadar okudum.
Yazında haklısın ancaaak,apple moda oldu diyenlerinde haklılık payı var.
Teknolojide bazı şeylerin böyle moda olmasından tiksiniyorum.
Sende sağlam fight club fanısın bildiğim kadarıyla.
Reklamlar yüzünden ihtiyacımız olmayan şeyleri alıyoruz.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/409688_415573738479787_2022974376_n.jpg
ahanda böyle.
Evet bakkal amcada iphone alıyor artık,ama alıp napıyor? Mesaj yazıyor,birini arıyor başka?
Aynı işlevi 3310'da görüyor. İşin bu şekilde modaya vurulmasından tiksiniyorum. Belkide benim apple ürünlerine karşı olan uzak duruşum bu yüzden.
Şuan apple,tikkycanların birbirlerine hava atma aracı. Bu durum geçene kadarda kullanmam heralde.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Sonuna kadar okudum.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/409688_415573738479787_2022974376_n.jpg
ahanda böyle.
Evet bakkal amcada iphone alıyor artık,ama alıp napıyor? Mesaj yazıyor,birini arıyor başka?
Aynı işlevi 3310'da görüyor. İşin bu şekilde modaya vurulmasından tiksiniyorum. Belkide benim apple ürünlerine karşı olan uzak duruşum bu yüzden.
Şuan apple,tikkycanların birbirlerine hava atma aracı. Bu durum geçene kadarda kullanmam heralde.
hocam bu modalaşma zaten apple'ın istediği birşey. Markalaşma yani. bu yüzden normalden yüksek fiyata sahip.
Moda mı evet ? tikkyler kullanıyor mu ? evet. fakat benim karşı çıktığım nokta Apple'ın başarısı moda olmasından kaynaklı demeleri. Bak ürünleri kötü olsa eyvallah. Kaldı ki o bile başarıdır. Boktan ürünü alıp, bugün bu derece popüler hale getirmek bir pazarlama başarısı değilde nedir ? Fakat durum böyle değil...
Steve Jobs'un, operatörlere ihtiyaç kalmadan iletişim fikri vardı ve baya engellemişler. NAsıl yapacaktı diye düşündüm. İnternet üstünden. Şimdi kıbrıstayım ve annemle konuşurken baya zorluk çekiyorduk. Maddi yönden. Şimdi iPhone var, yada farklı teleofn al fark etmez; whatsapp'ı var, viber'ı var, tango'su var.
Beleşe konuşuyoruz. Bakkal amca da bunu yapabilir. Bu bile başlı başına bir devrim bence. 5 sene sonra operatörler konuşmadan, mesajlaşmadan para kazanmayacak. Bunun farkındalar. Bu yüzden Turkcell internet altyapısına deli gibi yatırım yapıyor (superonline ve telefon üzerinden).
İlerde iş internete dönecek. Herkes viber üzerinden konuşacak, whatsapptan mesajlaşacak, tango (yada skype vs..) üzeridnen kameralı görüşecek. Yanlış anlaşılma olmasın programlar X,Y,Z'dir. Yani işler değişecek. Bu bakkal amcayada yarayacak.
-
zumsuk bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Sonuna kadar okudum.
ahanda böyle.
hocam bu modalaşma zaten apple'ın istediği birşey. Markalaşma yani. bu yüzden normalden yüksek fiyata sahip.
Moda mı evet ? tikkyler kullanıyor mu ? evet. fakat benim karşı çıktığım nokta Apple'ın başarısı moda olmasından kaynaklı demeleri. Bak ürünleri kötü olsa eyvallah. Kaldı ki o bile başarıdır. Boktan ürünü alıp, bugün bu derece popüler hale getirmek bir pazarlama başarısı değilde nedir ? Fakat durum böyle değil...
Steve Jobs'un, operatörlere ihtiyaç kalmadan iletişim fikri vardı ve baya engellemişler. NAsıl yapacaktı diye düşündüm. İnternet üstünden. Şimdi kıbrıstayım ve annemle konuşurken baya zorluk çekiyorduk. Maddi yönden. Şimdi iPhone var, yada farklı teleofn al fark etmez; whatsapp'ı var, viber'ı var, tango'su var.
Beleşe konuşuyoruz. Bakkal amca da bunu yapabilir. Bu bile başlı başına bir devrim bence. 5 sene sonra operatörler konuşmadan, mesajlaşmadan para kazanmayacak. Bunun farkındalar. Bu yüzden Turkcell internet altyapısına deli gibi yatırım yapıyor (superonline ve telefon üzerinden).
İlerde iş internete dönecek. Herkes viber üzerinden konuşacak, whatsapptan mesajlaşacak, tango (yada skype vs..) üzeridnen kameralı görüşecek. Yanlış anlaşılma olmasın programlar X,Y,Z'dir. Yani işler değişecek. Bu bakkal amcayada yarayacak.
Apple bu projesinde başarıya ulaşmış,ancak bu durum beni tiksindiriyo. Hiçbir özelliğini kullanmayan insanların kendilerini ancak böyle tatmin edecek duruma düşmesi.. Ve bununda apple'ın projelerinden biri olması.