Tahribat Kamp
-
Bildigim guzel bir kamp var , yeri gelmisken bahsetmek istedim .
http://www.youtube.com/watch?v=lBi9S9s4nBQ
Henüz tüketim çılgınları tarafından keşfedilememiş, Olimpos ve Kelebekler Vadisi kadar kirletilememiş bir cennet köşesi Kabak Koyu. Şehrin gürültüsünden kaçıp kendini dinlemek, arınmak, doğal güzellikler arasında huzur bulmak isteyenler için mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. Bu harika yerle ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Nerede bu Kabak Koyu, nasıl gitmeli?
Kabak Koyu Fethiye’de Kelebekler vadisinden sonra yer alır. Koya gitmenin en pratik ve ucuz yolu Fethiye otogarından Faralya minibüslerine atlamak. Otogarda çakal taksiciler sizi yakalayıp‘ çok ucuza’ götürebileceklerini iddia eder, sakın kanmayın! Minibüse vereceğiniz ücretin en az on katını falan isterler, bu yüzden lüksü indiğiniz otobüste bırakarak minibüse binin. Ölüdeniz’e de uğrayan minibüs sizi Faralya köyünde bırakır; asıl macera da bu noktada başlar. Kabak Koyu’na doğru aşağı yukarı yarım saat sürecek bir yürüyüşle kamp alanlarına ulaşabilirsiniz. Patika üzerinde sizi farklı kamp alanlarına yönlendirecek levhaları görmeniz mümkün, ayrıca yolunuzu bulmak için Likya yolu üzerindeki kırmızı ve beyaz boyanmış taşları takip etmeniz yeterli.
Yürümek istemeyenler için koya başka ulaşım yolları da mevcut tabi: minibüsten indiğiniz yerden traktöre binebilirsiniz, ama traktör sahibi de tek ulaşım aracı olmanın keyfini sizden fahiş fiyatlar isteyerek çıkarıyor. Bir de ben kullanmadım ama herhangi bir tekneyle pazarlık yapılarak deniz yoluyla da koya ulaşmak mümkünmüş. Ayrıca arabasına kıyabilenler koya özel araçla da ulaşabilir. Bunu yol çok kötü olduğu için söylüyorum. Ancak ben yürümeye üşenenlerin bu yolculuğa hiç çıkmaması taraftarıyım; çünkü daha kampın en başında yan çizenler bu tatilden hiç hoşlanmayacaklar.
Nerede kalmalı?
Kamp alanlarına doğru yürürken gözünüze bitmemiş betonarme yapılar çarpar. Bu inşaatlara zamanında Muğla ANAP milletvekili Hasan Özyer tarafından başlanmış; ancak çevrecilerin yoğun tepkisi ve mahkeme kararları nedeniyle vazgeçilmiştir. Yine de sonradan AKP’ye geçen Özyer’in kararında ısrarcı olduğunu ve koyda turistik tesis yapmak için hala uğraştığını da belirteyim. Bu can sıkıcı inşaat alanları dışında çevrede başka beton yapı yok. Demek ki koyda 5 yıldızlı betonarme otel konforunu bulamayacaksınız. Bunun yerine koyun çeşitli yerlerine serpiştirilmiş kamp alanları var: Turan Camping, Fool Moon Camping, Reflections Camp, Gemile Camping, Kabak Natural Life, The Shambala Camp, Mete Camping (umarım hiç birini atlamamışımdır). Bu kamp alanlarında bungalovlarda, kampın çadırında ya da kendi çadırınızda kalabilirsiniz.
Beni orda ne bekliyor?
Genel olarak bütün kamplarda kamp ücretlerine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil. Her şey organik; reçeller, zeytinyağlılar gerçekten harika. Yemeğe çalan zille çağrılıyor, yiyeceklere aç kurt gibi saldırıyorsunuz. Kamp alanında su ve elektrik de var; ancak kampta kalan herkes söz birliği etmişçesine suyu ve elektriği kararınca kullanıyor. Çardaklar, minderler, gölgelikler tam huzurla dolup, tembellik edip yatmalık. Tabi kitap da okuyabilir, güzel insanlarla da tanışabilirsiniz. Arkadaşlarınız yerine sevgilinizle ya da eşinizle gittiyseniz insandaki her türlü muhabbet duygusu da şahlanıveriyor. Kısacası birlikte geleceğiniz kişiyi çok sevmeniz lazım ki birbirinizi ya da kendinizi yemeyesiniz, çünkü her an burun buruna olacaksınız, bud a demektir ki yakınlaşıp kendiniz olmaktan başka çareniz yok!Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; genel olarak kamp sakinlerine baktığımızda yabancıların sayısı bizimkilerden fazla. Adamlar çoluğunu çocuğunu almış gelmiş. Bu bahsettiğim çoluk çocuk da aslında daha yeni yürümeye başlayan bebekler! Anneler bizim korumacı anneler gibi vır vır peşlerinde koşturmadan çırılçıplak ortalıkta dolaşıyorlar ve acayip sevimli bir görüntü çıkıyor meydana. Kısacası genelde sakin olan, akşama doğru yoga yapanları görebileceğiniz taşlı-kumlu plajı, geceleri samanyolunun her yıldızını görebileceğiniz ışıl ışıl gökyüzüyle yeşille mavinin öpüştüğü bir doğa harikası koy...
Ta-taaa bir de madalyonun öbür yüzü var tabi. Her şeyin mükemmel olacağını sandınız ama yanıldınız! Her an odanızda kocaman bir örümcek ya da kertenkele görmeniz kuvvetle muhtemel. Denizden çıktıktan sonra arılarlabirlikte duş alır, gece tuvalete gittiğinizde lambanın etrafında dans eden envai çeşit gece kelebeğine ve böceğe bakmadan korkarak işinizi görüp yatağınıza koşarsınız... Sabahın köründe horoz ötüşleriyle uyanır, yanınızda yatan sevgiliyle birbirinize sersem sersem bakar sonra tekrardan uykuya dalarsınız. Kısacası kendinize karşı dürüst olun: bu saydıklarımdan yanızca biri bile sizi rahatsız ediyorsa kendinize ve yanınızdakilere bir iyilik yapın ve bu yolculuğa hiç çıkmayın.
Ne yapmalı – ne yapmamalı?
•Sakın tekerlekli bavulla çıkmayın yola! Yoksa tatilininizi cehenneme çevirirsiniz. Büyük sırt çantanızı doldurun ve düşün yollara.
•Araç gürültüsüne, telefon trafiğine koyda rastlamayacaksınız. Çünkü çevrede ne araç bulunabilecek yol var ne de telefon çekiyor. Bu yüzden günde beş kere telefonda konuşmanız gereken birini geride bırakıyorsanız hiç kendinize işkence etmeyin; çünkü telefon çeken bir yer bulmaya çalışmak çok da eğlenceli bir aktivite değil.
•Mutlaka yarım saat uzaklıktaki şelaleyi görün, zirveye tırmanın, plaja çok yakın olan deniz mağarasına gidip yüzün.
•Plajda lüks şezlonglar, şemsiyeler falan beklemeyin. Kimin tarafından yapıldığı belli olmayan gölgelik türü oluşumlar var ağaç dalları ve paçavralardan yapılmış ama kaldığınız kamptan da ödünç şemsiye alabiliyorsunuz.
•Yanınızda mutlaka atıştırmalık bir şeyler getirin; kuruyemiş; bisküvi vs. gibi... Her ne kadar ehlileştirilmiş de olsa unutmayın ki bir tür cangılın ortasında yaşayacaksınız bir kaç gün, canınızın çektiği her şeyi bulamayabilirsiniz. Tabi yarım saat tırmanma mesafesinde canınız ne çekiyorsa bulabilirsiniz; ancak ‘çikolata için her şeyi yaparım!’ diyenlerden değilseniz bir hayli zor iş olsa gerek...
•Lüks olan hiç bir şeye ihtiyacınız yok. Kabak sonrası Ölüdeniz ya da Fethiye’ye geçmeyi düşünmüyorsanız şort, t-shirt, terlik, ve spor ayakkabısından başka pek bir şeye ihtiyaç duymayacaksınız.
Bunların hepsine tamam diyorsanız kendinize bir kaç günlük tatil yaratın ve düşün yollara... Zaten denizin en güzel olduğu aylar eylül ve ekimmiş, yani şu an gitmenin tam zamanı. Ay ışıklı sularda ayaklarınızı yıkadığınızda yenilendiğinizi hissedeceksiniz, ruhunuz arınacak, ama bir kaç gün sonra şehir sizi kaosuna geri çağıracak… Sizse böyle büyülü bir yer bulmanın mutluluğuyla tatlı bir huzur içinde kendinizi dönüş yollarına vuracaksınız...http://www.facebook.com/group.php?gid=13089114557
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.186149938101210.40496.162187953830742
-
Zamanım olsa bende gelirdim hocam 3K derler bana voltran oluştururduk :D
-
kulaga hoş geliyo da kalabalık olursak daha güzel olur şöyle 10-15 kişi filan. hem kendi güvenligimiz acısından iyi olur :D
-
kırklareli/iğneada'ya gidebilirsiniz hocam. dağ,orman,deniz ne ararsan var. son zamanlarda fazla turist çekmeye başlamış olsada ormanlar halen temizdir diye tahmin ediyorum.
-
Eğer göt korkusu varsa ( ben öyle sezdim :D ) Gençlik hizmetleri dairesi başkanlığının düzenlediği 18-24 yaş doğa kampları var. ( Panxer'in devlet kampı dediği ) Onlara katılın derim. Ben geçen sene onlarla Aydın-Kuşadasına Deniz Kampına gitmiştim.Bu sene de 11 Temmuzda Antalya - Akseki Doğa kampına gidiyorum. Çok güzel oluyo benden söylemesi :)
Herkese hayırlı işler :D
Edit: Kırklareli - İğneada candır.
-
bolu aladağlar gençlik spor un kamp alanı var gidin pişman olmazsınız cadır yoksa bungalowlar var orda kalırsınız
-
Ali Nesin in matematik kampını tavsiye ederim yaz için sizlere.
-
maxxis39 bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer göt korkusu varsa ( ben öyle sezdim :D ) Gençlik hizmetleri dairesi başkanlığının düzenlediği 18-24 yaş doğa kampları var. ( Panxer'in devlet kampı dediği ) Onlara katılın derim. Ben geçen sene onlarla Aydın-Kuşadasına Deniz Kampına gitmiştim.Bu sene de 11 Temmuzda Antalya - Akseki Doğa kampına gidiyorum. Çok güzel oluyo benden söylemesi :)
-----------------------------bunuda düşündük köşeye not aldık da serbestlik açısından kendimiz düzenlesek daha iyi gibi geldi
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------başkaları için bilmemde o kampı biliyorum hocam istediğimiz o değil :) -
PanxeR bunu yazdı:
maxxis39 bunu yazdı:
-----------------------------bunuda düşündük köşeye not aldık da serbestlik açısından kendimiz düzenlesek daha iyi gibi geldi
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------başkaları için bilmemde o kampı biliyorum hocam istediğimiz o değil :)
-----------------------------belki bizde geliriz muqi ile
ama önce muqi ile konuşmam laızm :D
-
dayanamadım arkadaşlar kusura bakmayın :D
akdeniiiiiiiiiz akşamlarıııııııı bir başkaaaaaa oluyoooooor