folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Otistiq bunu yazdı:
    -----------------------------
    siyahbereli bunu yazdı:

benim aklıma bazen şu gelir,adam afikanın bilmem ne köyünde dogmuş.elektronik hiç bi cihaz görmemiş belkide arabayı bile görmemiş,bi kaç ferd yaşayıp gitmiş adam hayvan avlayıp yemiş yaşı gelince ölmüş.

adamın aklına kuran hiç gelmemiş duyabileceği biyerde yok,adam dünyadan habersiz...bişeyin buna gece gelip eyy kulum at arabası yap arabistana git orada dini öğren yaşa sonrada karşıma gel demesi gerekiyor.eee böyle bişeyde olmaycgına göre bu adam ne yapacak.

yada hristiyan bi çocuk doguyor.ona din olarak islamdan başka şey ogretiliyor.o çocuk islam ülkesindede dogabilrdi.çocuk kafası basmay başlayınca dini öğreniyor.

ama öğrenesiye kadar islam göre işlediği suçtan dolayı yine cehenneme gidiyor.tövbe edince cennete gider meselesine pek inanmam

bunlar yaradılışla ilgili çelişkili durumlar.

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=3152&keyword=Fetret

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=2506 Bu iki konu senin sorularına cewap olacaktır inşallah...

tamam işte,bi ayrım var insanlar eşit değil hep aynı şekilde hasap sorulmayacak,ben zengin olsam dini yaşamak isterim,günahlada işim olmaz isyanda etmem hepsi biribirine bağlı kaderle alakalı şeyler.

benim içim rahat.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

şu din konuları artık yasaklansın yaf  herkes özgür inancında ,  bunun için bir sürü din siteleri var.

böyle konular tahribata zarar verdiğini düşünüyorum.Müridler  bir biriyle kavga ediyor inançları yüzünden :|

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Yaratan varmı yokmu konusu burada tartışılmaz, kaldıki bu soruya burada cevap verebilecek ruhsata sahip birinin olduğunu sanmıyorum... Burası bir paylaşım platformu herkez kendine göre yorumlar ve ona göre cevap verir bu yüzden sevgili kardeşim  sağlıklı bir bilgiye kavuşmak istiyorsan kaynaklar ile irtibata geçmelisin ve emin ol sana en samimi cevapları seve seve vereceklerdir.

ancak yadırgadığım tarafında var : "Siz ve sizin gibiler" vurgulamasını kullanman pek şık sayılmadı ve benim neznimde puanın kırıldı :) , sen bu soruların cevaplarını biz ve bizim gibilerden alamazsın bunuda bil ;)

Mevzu derin | Papikolas Planet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı:
    Otistiq bunu yazdı:
    siyahbereli bunu yazdı:

benim aklıma bazen şu gelir,adam afikanın bilmem ne köyünde dogmuş.elektronik hiç bi cihaz görmemiş belkide arabayı bile görmemiş,bi kaç ferd yaşayıp gitmiş adam hayvan avlayıp yemiş yaşı gelince ölmüş.

adamın aklına kuran hiç gelmemiş duyabileceği biyerde yok,adam dünyadan habersiz...bişeyin buna gece gelip eyy kulum at arabası yap arabistana git orada dini öğren yaşa sonrada karşıma gel demesi gerekiyor.eee böyle bişeyde olmaycgına göre bu adam ne yapacak.

yada hristiyan bi çocuk doguyor.ona din olarak islamdan başka şey ogretiliyor.o çocuk islam ülkesindede dogabilrdi.çocuk kafası basmay başlayınca dini öğreniyor.

ama öğrenesiye kadar islam göre işlediği suçtan dolayı yine cehenneme gidiyor.tövbe edince cennete gider meselesine pek inanmam

bunlar yaradılışla ilgili çelişkili durumlar.

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=3152&keyword=Fetret

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=2506 Bu iki konu senin sorularına cewap olacaktır inşallah...

tamam işte,bi ayrım var insanlar eşit değil hep aynı şekilde hasap sorulmayacak,ben zengin olsam dini yaşamak isterim,günahlada işim olmaz isyanda etmem hepsi biribirine bağlı kaderle alakalı şeyler.

benim içim rahat.

Allah kimseye Kaldırayamayacağı yükü vermez.. Zengin olupta dini unutanlar var aynı şekilde fakir olup unutanlarda.. Ama bu kimseyi farklı kılmaz  ki kişi doğup ergenlik cağına yani bna düşünce cağı diyelim ve düşünmeye baslayana kdar sorumlu değil sen ve ben gibi.. Şuan 20 yaşlarındayız ve senin gibi kabileler yahudiler hristiyanlar diye düşünüyorz yani anlamaya en azından bazı seyleri merak edip araştırmak istiyoruz işte sorumluluk bundan snra baslıyor... Emin ol Allah Çok affeden ve bağışlayandır..Kaldı ki Kader deyip bazı seylerden caymakta bana göre yanlış.. Bunu yapıcm dersin ve olmaz bazen isyan eder insan yada üzülür yada kader der... ama HAyırlımıydı diye düşnmez... Fakir olan insan içinde bunlar geçerli ama fakirler için bir çok bilgi var

“Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği, fakat şöyle olacak diye yemin etseler, Allah'ın isteklerini geri çevirmeyeceği kimselerdir. Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Katı kalpli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir.” (Buhârî , Eymân, 9; Müslim, Cennet, 47)

“Cennetin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, içeri girenlerin çoğu yoksullardı. Zenginler ise hesap vermek için alıkonulmuştu. Ayrıca onlardan cehennemlik olanların da cehenneme sevkedilmeleri emrolunmuştu.” ( Buhârî, Rikâk, 51, Müslim, Zikir, 93)

Fakir olmak zengin olmak fark etmez.. Hristiyan olup müslümanlığa geçende war müslüman olup din değiştirende bu  kişinin kendi sorumluluğu doğruyu aradığı yer önemli... Ama bunları bahane edip bazı şeylerden kaçmak ise nefistir..Nefsin sana "Çelişkili bir durum görmüyor musun der" HAlbuki o durumu çelişkili yapan belkide biziz..

Hayallerim ve Kendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uglyking
    uglyking's avatar
    Erkek
    konu şaçma yeri ztn bura diil, bu arada arkdaşlar dindar biri diilim ama yani tanrı gerekli mi diil mi o herkesin kendi düşüncesi ama dinler yozlaştırılınca bu düşünceler çıkıo ve şöle bişi de war herşeyde bi tesadüf olamaz dimi, bazen direkt yargılamak yerine biraz okumak lazım diorum ben ...

bugün ise hayat ,dünün de geleceğin de amk !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Tanrı hem korkulan, hem hayran olunan, hem yerine geçmek istenilen, hem de bu sorumluluğun taşınması zor olduğundan üstünlük durumu devam ettirilmek istenilen (sığınma ve korunma ihtiyacı) BABA figürünün hayali bir devamıdır. Tanrı ve baba karakterlerini karşılaştırdığınızda birbirlerinin aynıları olduğunu göreceksiniz. Bu görüş Freud tarafından ortaya atılmış ve Darwin'in ilkel kabile teorilerine dayandırılmıştır, insanlığın tanrı konusundaki ortak psikolojisini kanımca en iyi açıklayan görüştür.

Yani şu korkulan, yargılayan, cezalandıran, ödüllendiren, kesip biçen, artistlik yapan ilahi dinlerin tanrısının tamamen insan ürünü olduğu ortadadır zaten. Adalet, düzen vb konularda bir tanrıya ihtiyaç olmadığı sonucu, var olduğu iddia edilen tanrının dünyasını incelediğimizde de kendiliğinden belirir burada. Fakat tasarım ve büyük plan konularında bilmediğimiz başka bir gücün gerekliliği söz konusu olabilir, bu güç kesinlikle dinlerin tanrısı değildir, var olup olmadığı bilinebilecek durumda da değildir henüz, sanırım ölünce anlayacağız bu detayları.

Konuyu özetleyen şarkı In Flames'ten geliyor: Man Made God. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:

Din herkesin kafasına göre yorumlayabileceği, savunabileceği birşey değildir.

Olsaydı kutsal olmazdı.

Olsaydı insanları birbirine bağlayan yegane şey olmazdı.

Olsaydı Din olmazdı, Müslümanlık olmazdı, Müslüman olmazdı.

Şimdi oturmuş dinin hakkında yazılanları savunarak dinini anlatıyorsun değil mi?

Peki dinini ne kadar iyi biliyorsun?

Otur düşün:

Acaba ben bu yorumlarımı okuduğum kaynaklardan, Kuran'dan ve elle tutulur gözle görülür kaynaklardan mı yazıyorum yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi süslüyorum diye.

Olurda cevabını bulursan burada paylaş.

Paylaşamazsın.

Çünkü dinini özümsemiş insan bu şekilde davranmaz.

Hacım bn burada kafama göre ayet filan mı yorumluyorum.Adam Türkiye keşke hristiyan olsaydı filan dior bn oraya tepkimi gösteriyorum sen araya giiriorsun bırakın dini konuşmayı kimsenin kimseye inanması gerekmez zaten böle konuşarak çok bilmiş gibi görünüorlar gibi kelimeler kullanıorsun yaptığın yalnışş

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@-_HaWk_-

2000 küsur senesinden bu yana bu forumda yüzlerce belkide binlerce aynı içerikli konu gördüm.

Belki sen o zaman kısa pantolon arkadaşlarınla arka bahçede misket oynuyordun.

Hiçbirisi bir çözüme kavuşmadı. HİÇBİRİSİ.

Konuyu gördüğüm andan bu yana sözüm her iki tarafa da. Nedense sen yada senin gibi dini aklınca savunarak aslında kulaktan dolma cümleler ile renk katmaya çalışan arkadaşlarımız etkileniyor,rahatsız oluyor.

Şunu unutma arkadaş.

Bu yaşta herşeyi bilemezsin.

Hele ki herkesin en hassas olduğu konu olan Din hakkında yaptığın yorumlarda ise hiç ama hiç birşeyi kesin olarak bilemezsin.

Bilen insanlar bu ülkenin resmi olarak görevlileri ya da kitapları olan güvenilir insanlardır.

Açıp okursun yada birebir alıntı yapar yayınlarsın ki bu da aslında hiçbirşeye çözüm OLMAZ.

Bu ülkede ne zaman Din rahat bırakılır o zaman Müslümanlığın değeri anlaşılır.

Ama nedense Atatürk ve Müslümanlığı hep birileri karşılaştırarak rant oluşturmaya çalışır..

Rahat bırakın dinimizi. 

Ek: Bu dünya üzerinde herkes mutlaka birşeylere inanır. İnanmak insalığın temelinde yatan yegane olgudur bence.Hayat devam ettikçe,bireyler hayatlarını idame ettirdikçe ve bu yaşam oldukça bu tarz konular olacak ve çözüm ise hiçbir zaman üretilmeyecektir. Olan yine Din yozlaşması Seyyar hoca piyasasında artışa sebep olacak insanlar dinden soğuyacaktır.

Bu kadar.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Gerekli olduğuna inandığım tek şey.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Erkek
    bizim ateist bir hocamız var.kendisi coğrafyacı olur..hayatımda gördüğüm en sağlam ateistlerden ama geçen gün konuşurken onun da bi tanrısı olduğunu itiraf ettirdim..

Toplam Hit: 8775 Toplam Mesaj: 86