folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Tasarım"Cımı Olmak ? Grafiker"Mi Olmak ?

Tasarım"Cımı Olmak ? Grafiker"Mi Olmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar konu yanlış ise veya açılması yasak bir konu ise lütfen silin konuyu.

Arkadaşlar 2 Yıldır teknik servis işi ile yakından ilgilenmekteyim. yanınada grafik ve kodlamayı koymak istiyorum. Hepsinden 1 kere alıp geçiyorum yani tam alan seçemedim. size sormak istediğim. Grafik işi ile yakından ilgilensem kazancım ne olur ? veya kodlama işi ile yakından ilgilensem kazancım ne olur ?

Kodlama yapacaksam hangi dilleri önerirsiniz ?

Grafik yapacaksam hangi programları ve ne gibi yollardan geçmemi önerirsiniz ?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Konumu boş bulanlar yorum yazmasın lütfen !

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek
    Konu başlığı hatalı olmuş özür dilerim " Kodlamamı grafikmi olacaktı " Yöneticiler düzeltirse sevinirim :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    Kodlama... Ama benim için grafik 4Eva :D

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Kodlama derken web dillerinden bahsediyorsun galiba. html + css ile başla. javascript, php şeklinde devam et. html, css öğrenmen fazla vaktini almaz. Javascript'i de temel düzeyde biraz öğrensen idare eder seni. İstediğin javascript kodlarının çoğunluğunu hazır olarak bulabilirsin zaten. Grafik için de photoshop öğrenirsen iyi olur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek

Desiqner bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kodlama... Ama benim için grafik 4Eva :D

Hocam grafiker'sin biliyorum programları ve biraz tüyo versen güzel olmazmıydı ? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

2 gradient tool 2 crop atan grafikerim diye dolaşıyo bence coder ol çok daha iyi kazanırsın. ha çok iyi grafiker olursan çokta iyi para kazanırsın.

ben olsam Delphi öğrenirdim.

Nerde o eski TBT...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    hocam yalnız birini yaparsan ii bişey alacağını umut etme.. biz senelerdir 2 kişi çalışırız web&grafik tasarım sektöründe.. birimizin kodlaması çok iidir birimizin grafikerliği ama 2mizde her ikisinide ii biliriz.. yani ayrılsak bile tek başımıza bir işi başkasının yardımı olmadan kolaylıkla yapabiliriz :) bu yüzden ikisini öğren derim.. grafik tasarım hiçte zor bişey değil olay tamamen senin hayal gücünde bitiyor.. eğer teknik bilgi öğrenirsen ki bunu kendi başına gayette geliştirebilrsin bu imkanlarla kolaydır grafik tasarım.. kodlama olayı daha zordur grafik tasarımdan üstüne bide kodlama eklediğin zaman çarşın pazar olur.. öncelikle photoshop öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim.. photoshop bilirsen diğer grafik programlarını çabucak sökebilirsin.. kodlamada ise mesela phpde include olayını öğren config.php felan karıştır biraz eğer bunuda ii sökersen html bilgisiyle php siteler kolayca yapabilirsin teferruatsız olanlarından.. :)

if else while vs.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    kodlama.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

delphi , pascal , yok zart zurt diyenlere bakma

java veya .net altyapısı bulunan bir dil öğren :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı:

2 gradient tool 2 crop atan grafikerim diye dolaşıyo bence coder ol çok daha iyi kazanırsın. ha çok iyi grafiker olursan çokta iyi para kazanırsın.

ben olsam Delphi öğrenirdim.

Aynen Öyle ... Grafikerlik Programla resme 2 effect geçmekle Olmuyor.Birkere özgün tasarımlar yapmak lazım.Tecrübe işi...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek

CipriX bunu yazdı:
    hocam yalnız birini yaparsan ii bişey alacağını umut etme.. biz senelerdir 2 kişi çalışırız web&grafik tasarım sektöründe.. birimizin kodlaması çok iidir birimizin grafikerliği ama 2mizde her ikisinide ii biliriz.. yani ayrılsak bile tek başımıza bir işi başkasının yardımı olmadan kolaylıkla yapabiliriz :) bu yüzden ikisini öğren derim.. grafik tasarım hiçte zor bişey değil olay tamamen senin hayal gücünde bitiyor.. eğer teknik bilgi öğrenirsen ki bunu kendi başına gayette geliştirebilrsin bu imkanlarla kolaydır grafik tasarım.. kodlama olayı daha zordur grafik tasarımdan üstüne bide kodlama eklediğin zaman çarşın pazar olur.. öncelikle photoshop öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim.. photoshop bilirsen diğer grafik programlarını çabucak sökebilirsin.. kodlamada ise mesela phpde include olayını öğren config.php felan karıştır biraz eğer bunuda ii sökersen html bilgisiyle php siteler kolayca yapabilirsin teferruatsız olanlarından.. :)

Hocam cok sağol'un umut verdiniz, Desiqner'e ayrıca teşekkür ederim ayrıntılı bilgileri msn üzerinden verdi sağolsun

Benim su an yapmak istediklerim içimden gelenler

Önce
    Dreamweaver
    Html Kodlama
    Css Kodlama
    Photoshop
    Fireworks
    Flash
    Cms sistemler ( joomla,vb,wordpress )
    Asp kodlama
    Sizce bunları ne kadar sürede başarabilirim kafa yapım iyidir kavrarım olayı hemencik..  az cok incelemişliğimde var  bunların bazılarını.

Toplam Hit: 3527 Toplam Mesaj: 31