Tatlıcı Açmayı Düşünüyorum Fikirlerinize İhtiyacım Var.
-
https://www.youtube.com/watch?v=GtSs5euk5Kk
-
hayırlı olsun şimdiden .
tatlıyı kendiniz mi yapacaksınız yoksa bir yerden mi alıp satıcaksınız ?
tatlı iyi olur kötü olur farketmez ama lokasyon çok çok önemli yeri iyi sadece halka tatlı satıp para kazanan dükkanlar var tatlı çiğ köfte gibi yerlerde lokasyon çok önemli .
isimden vs önce dükkanı açacağınız yeri iyi düşünün.
-
şu sıralar için uygun sektör değil derim
-
Tatbak
tatlaç
Tatlık
-
Ahmet, Mehmet Usta gibi düz mantık isimler çok işe yarıyor.
Mesela Tatlıcı Hikmet Usta
-
Sadece ekler satan bir tatlıcı iyi olabilir. Bol çeşit, evlere servis vs.
Uzaktan bir arkadaşım iyi kazanıyordu.
-
Hocalar lokasyon olarak işlek bi yer olduğunu düşünüyorum.1km çapında tatlı ile alakalı hiç yer yok.
Tatlıyı hazır almayı düşünüyorum antep üzerinden günlük getirme vs oluyormuş sanırım.
Ama şu corona mevzusu işin seyrini nasıl değiştirir bilemiyorum.Ya batıcam ya çıkıcam yapcak bişey yok.
Eğer matbaa sektörüne devam etseydik kesin batacağımız garantiydi ödemeler hep sıkıntı alacaklar var alamıyoruz.Peder yoruldu artık daha sakin rutin ilerleyebileceğimiz bi sektör bakıyoruz tatlı işi bize mantıklı geldi.
-
Schwarz bunu yazdı
Hocalar lokasyon olarak işlek bi yer olduğunu düşünüyorum.1km çapında tatlı ile alakalı hiç yer yok.
Tatlıyı hazır almayı düşünüyorum antep üzerinden günlük getirme vs oluyormuş sanırım.
Ama şu corona mevzusu işin seyrini nasıl değiştirir bilemiyorum.Ya batıcam ya çıkıcam yapcak bişey yok.
Eğer matbaa sektörüne devam etseydik kesin batacağımız garantiydi ödemeler hep sıkıntı alacaklar var alamıyoruz.Peder yoruldu artık daha sakin rutin ilerleyebileceğimiz bi sektör bakıyoruz tatlı işi bize mantıklı geldi.
Şimdi fiziksel bir iş zorunlu mu, matbaa sektörü yerine reklam olsaydı internet reklamları çok karlı olurdu mesela :)
Ankarada yaparsanız ve Keçiörene siparişim gelecekse sürekli bir müşteriniz de olabilirim tatlı için ama kumar olur tatlıcı açmak. Onun dışında tek kullanımlık ürün üretimi ve satışı(bireysel ve kurumsal, kaliteli üretim şeklinde) da karlı olacaktı(maske, bardak, çatal kaşık vb.)
-
Günümüzde insanlar maalesef şeker bağımlısı.
Bu da tatlı şeylere olan talebin her geçen gün artmasına sebep oluyor.
Hangi semtte ve muhitte yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, yoksul ve orta sınıfta tatlı bağımlılığı daha üst seviyede.
Dolayısıyla fiyatların onların seviyesine uygun olursa daha fazla kazanabilirsin.
Zengin ve refah seviyesi yüksek insanlar artık bu konuda bilinçlenmeye başladılar ve çok fazla tatlı ya da hamurişi tüketmiyorlar.
Sosyolojik tespit gibi oldu ama, söylemek istedim :)
Tatlının yanına günlük poğaça, simit gibi basit şeyler ile desteklersen daha fazla kazanabilirsiniz.
-
Schwarz bunu yazdı
Dolar kagidi etkiliyor fiyat artiyor
boya da dolarla. ustelik millet hicbirsey bastirmiyor.
eskiden takvim imsakiye broşür den gecilmezdi . Simdi bir isletmede verildigini gormedim. Dergiler bile ek hediyeyi bu sene vermemis. Evim dergisi her yil takvim verirdi.
Tabiki haklisinizdir ancak bildiginiz daha yakin bir sektör onerebilirim.
Birkac aya kagit keseler ve kagit cantalar zorunlu olacak. Zaten kargo isleride patladi gitti.
Kutu, strafor, kagit canta gibi ambalaj isine yonelseniz ek masraf yapmazsiniz isci cikarip daha basit baski makinesi ile yapabilirsiniz.
Kargo gonderecegim.kac gundur marketlerden kutu ariyorum. Parekende kutu satan pek yok. Olsa ortada surunecegime 50 krs 1 tl verip gider alirdim.
Hatta kargolama servisi bile yapabilirsiniz. Ben getiririm göndereceğim mali. Siz sarin sarmalayin paketleyin ek para almayin sadece masrafini. Alan gitsin kargocuya.
Hic bilinmedik islerde ogreneyim sektordekileri taniyim diyene kadar cok zaman geciyor.
Illa sektor degistirecekseniz madem benzer anladiginiz ise dönüştürün.
Param olsa ambalaj isine girerdim.