Tavsiye Anakart ,İşlemci ?
-
Öncelikle biraz sordum soruşturdum,anakart ıcın bazıları asus dedı bazıları asus ıyı degıl kullanma dedi.işlemci konusuda zaten ayrı bi olay ıntelcıler ve amd cıler dıye.. şimdi ben anakart ve ramler için max 400-500 tl işlemci içinde max 400 civarı bır butce ayırabılırım dıye dusunuyorum ekran kartını en sona bırakacam onun şimdilik acelesi yok.parayı denkleştirmeye çalışıyorum.
Daha cok programlama dıllerı, editör, photoshop ve şart değil ama oyun oynamak ıcınde kasmıycak bişeyler toplamaya çalışıyorum ve şunuda eklemk ıstyıyorum ben alıpta 1 sene fılan kullan sonra sat veya deıstır fılan dusunmuyorum alırsam sağlam bısey alayımkı 2-3 sene filan götürsün istiyorum.Şimdi sizden gereksiz lükse kaçmıycak fıyat/performans olarak sağlam tavsıyeler ıstıyorum ve mumkunse verdıgınız tavsıyenın nedenınıde yazaarsanız sevınırım,şundan dolayı şunu önerırım dıye.. -
8 -10 yıl önce asus anakart almıştım. bozuldu nasıl sayıyordum almam dedim bidaha:D . bilgisayar topladım gibayt seçmiştim anakart adam asus al bende almam dedim bozuluolar dedim. o anakartlar eskidendi dedi. yeni anakartları çok iyi birde amd kartların bazıları kullanılmayan çekirdekleride açıyor overclock yapıyor filan. kartların üzerindeki ekran kartıda iyi. tavsiyem asus amd birleştir. solid autocad photoshop için iyidir. bu bnm tavsiyem diğer arkdşlarıda dinle. acil lazım değilse yaza kadar bekle amd ve intelin yeni işlemcileri piyasa girince eskilerde düşüş yaşanır anakartlar işlemciler piyasından.
-
imzama bak hocam .. Asus al
-
peki asus alırsam hangi model önerirsiniz ?
-
aklındaki işlemciyi soyle ona gore anakart onerir arkadaşlar.
-
Hocam, asusun ortalama ömrü, gigabytedan daha uzun...
Fiyatta cok rahat hareket edemeyeceksen, Amd öneririm...
-
benim kendime almak istediğim işemci bu sanada öneririm
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdt75tfbgrbox-phenom-ii-x6-1075t-3.0ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=48190bu pahalı gelirse bi tık altı var
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdt55tfbgrbox-phenom-ii-x6-1055t-2.8ghz--3.3ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44231 -
ben bunun alt modelini kullanıorum memnunum bunu öneririm.
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------
aklındaki işlemciyi soyle ona gore anakart onerir arkadaşlar.
-----------------------------işte sorunda o, bende tavsıye ıstıyorum kafamda belli bı işlemci yok,ıntel kullandım bi sıkıntım olmamıştı şimdide i5 mi alsam acaba dıye düşünüyordum, ama bikaç kişi i5 alma bence amd al dedı bıkaç kişi bekle yenı nesil işlemciler cıkacak birkaç aya o zaman al dedi. yanı işlemci konusunda da kararsızım. dediğim gibi 400-450 civarı bir butceyle fiyat/performans açısından hangı işlemcileri önerirsiniz ?
-
i7 alacağına en üst i5 al fiyat performansta mantık yok i7 de, asus anakartlar donanımı daha verimli kullanıyor, 4 adet ram slotu olsun, pci slot sayısı bol olsun, onboard vga lı modelden kaçın, güç kaynağında en az 250w olsun, diskinin cache belleği en az 32mb olsun, ekran kartı 2gb altı alınmaz artık gpu su da en az 600mhz olsun, dvd yazıcıda lg den vazgeçme mitsumi, sony, samsung berbat, cardreader olarak boss iyidir, modem syslink yada quake iyidir airtiesler 2 senede mutlaka gidiyor.
-
ramler için ne öneririsiniz ?