Tavsiye Ediyorum: Westworld (Dizi)
-
izzmarit bunu yazdı
@daniel he aynen bu abi ama ayrintisini hatirlayamamisim ben bunu ziyaretci sanmisim.
@buremba o olayin aciklamasi su an "biz oyle yarattik insana kursun islemez hikmetimizden sual olunmaz" levelinda :D ilerleyen zamanda nasil gercek insanin vurulmadigini aciklarlar diye umit ediyorum.
Bi de soyle diyolla, mesela bicakla saldirmak ev sahiplerinin genelinde kodlanmamis bisimis oyle bi vasiflari yokmus. Silah olarak tek bildikleri tabanca tufekmis. Zaten o yuzden tasi silah olarak kullanan bi hostu hayirdir insallah diye geri cektilerdi (diye biliyorum). Bicagi tasi konuga saplasalar olurler cunku. Benzer mantikla konuklara da bu tip silahlar verilmiyor normalde, sadece tabanca tufek veriliyor. Cunku konuklar da karsidakini ev sahibi sanip picaklayabilir yani durduk yere. Ama random ates acinca nasilsa vurulmuyorlar, mis.
bu parkta, herkese silah kullanım yetkisi verilmemiş. mesela dolores'de yok, ancak öğrendi (ki karının vericiler açık bilinç kazanıyor, sorguluyor).
oduncu abi meselesinde de, bi tek o abi bildiği için diğerleri bilmediğinden o baltaya asla dokunmadılar. :D dokunamıyorlar.
ilklerde zaten dolores'de silahı tetikleyemiyordu, ancak onu kırdı.
-
gerizekalıya anlatır gibi işleniyor bazı yerler bayıyor örneğin doloresin ilk silah kullanışı o kadar anlatmaya ne gerek vardı.. en sevdiğim şey piyano müzikleri =)
-
Ben beğenmedim uykum vardi ondan belkide :d
-
SPOILEEEEEEEEEEEEEEERRRRR
SPOILEEEEEEEERRRRR
SPOILEEEEEEERRR
-----------
Bence Ed Harris'te hissedarlardan ya da Kurul'un gönderdigi temsilci kendisi
----------
-
Ayrica bu diziyi dizi yapan Robert Ford karakteri ile Anthony Hopkins'tir. Inanin bir gün karsilassam boynuna sarilir, cocuklar gibi sevincten aglarim herhalde. Kuzularin Sessizligi'nde 16 dakikalik rolü ile Oscar'i kazanmis biri. Hele ki 5. bölümdeki dialoglari, anlatisi cok kaliteli.
-
izzmarit bunu yazdı
@daniel he aynen bu abi ama ayrintisini hatirlayamamisim ben bunu ziyaretci sanmisim.
@buremba o olayin aciklamasi su an "biz oyle yarattik insana kursun islemez hikmetimizden sual olunmaz" levelinda :D ilerleyen zamanda nasil gercek insanin vurulmadigini aciklarlar diye umit ediyorum.
Bi de soyle diyolla, mesela bicakla saldirmak ev sahiplerinin genelinde kodlanmamis bisimis oyle bi vasiflari yokmus. Silah olarak tek bildikleri tabanca tufekmis. Zaten o yuzden tasi silah olarak kullanan bi hostu hayirdir insallah diye geri cektilerdi (diye biliyorum). Bicagi tasi konuga saplasalar olurler cunku. Benzer mantikla konuklara da bu tip silahlar verilmiyor normalde, sadece tabanca tufek veriliyor. Cunku konuklar da karsidakini ev sahibi sanip picaklayabilir yani durduk yere. Ama random ates acinca nasilsa vurulmuyorlar, mis.
<------------- Sıpoylır ----------------------->
Son bölümde bu konular baya bi netleşti zaten. Dolares'in eski hayatından mütevellit silah kullanmayı bildiği ortaya çıktı. Hostlar normalde yetenekleri dahilinde hareket ediyolar. Silah kullanmak yazmıyorsa kullanmıyor. Ama işte ufak ufak zekalanmaya başladılar gibi. Kafasına taşla vuran da muhtemelen kendisindeki bilgileri dışarı sızdırmamak için kendini imha etti.
Bir de Ford'un önünde bıçak çekince zaten robotların tepkisi sistem hakkında yeterince bilgi veriyor :)
<------------- Sıpoylır ----------------------->
-
Daniel-Koo bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
bu parkta, herkese silah kullanım yetkisi verilmemiş. mesela dolores'de yok, ancak öğrendi (ki karının vericiler açık bilinç kazanıyor, sorguluyor).
oduncu abi meselesinde de, bi tek o abi bildiği için diğerleri bilmediğinden o baltaya asla dokunmadılar. :D dokunamıyorlar.
ilklerde zaten dolores'de silahı tetikleyemiyordu, ancak onu kırdı.
başına bi spoiler yapsaydın kardeş keşke, son bölümün şeyine şey yaptın yani. yarattıkları dünyayı açıklıyorlar yavaş yavaş da silah olayı aşırı saçma geliyo nedense, açıklanabilecek bir tarafı yok yani. ev sahibine kurşun gidiyo, konuklara paintball mermisi. o ufak pistolun içinde paintball mermisi ne arıyor? @izzmarit'in dediği gibi biz öyle yarattık kafasındalar galiba da, bu tarz şeyler inandırıcılığı azaltıyor.
-
Florenzi bunu yazdı
Yorum yapacak olan arkadaslar spoiler diye belirtirse iyi olur. Dizi taze oldugu icin daha izlemeyenlerin keyfini kacirmayalim.
-
Hayatımda izlediğim bir konunun en yavaş işlendiği dizi olabilir. 4.bölümden sonrasını izleyceğimi pek düşünmüyorum. Suitse başladım.
-
AZDA OLSA SPOILER İÇERİR,
O dünyaya robotlar nasıl giriyor insanlar nasıl çıkıyor ne bilim zart diye birileri olaya müdahil oluyorlar küçülüyorlarmı ne oluyorlar onu çözen anlayan varmı,
AZDA OLSA SPOILER İÇERİR,