folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Telefon Dolandırıcıları Bilgilere Nereden Ulaşıyorlar

Telefon Dolandırıcıları Bilgilere Nereden Ulaşıyorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Dün arkadaşlar kredi kartı dolandırıcıları aradı beni adımı soy adamı x bankanın şu kredi kartı sahibisiniz bizim vip müşterimizsiniz durumun aciliyeti ile ilgili aradık sizi dediler, provizyonda bekleyen işlem var iptal ediceğiz bekleyin güvenlik birimine aktarıyoruz dediler, sonra bir tane bayana verdiler o an dalgayı çaktım ben, neyse kartı kapattırdım filan, işin tuaf tarafı bunlar bu bilgilere nasıl ulaşıyorlar büyük ihitmal ödeme çekeçeklerdi ve gelen şifreyi bizimle paylaşın diyeceklerdi, kartımı herkese vermem 3d mesajsız alış veriş yapmam aklıma gelen tek sakıncalı durum yandex bulut disksinde tüm kart bilglerim not defteri içeriisnde saklı oradan erişmiş olabilir mi, ama başka kartlarımda orada kayıtlı, 

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Çok basit. Banka çalışanları müşteri bilgilerini satıyorlar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Dün arkadaşlar kredi kartı dolandırıcıları aradı beni adımı soy adamı x bankanın şu kredi kartı sahibisiniz bizim vip müşterimizsiniz durumun aciliyeti ile ilgili aradık sizi dediler, provizyonda bekleyen işlem var iptal ediceğiz bekleyin güvenlik birimine aktarıyoruz dediler, sonra bir tane bayana verdiler o an dalgayı çaktım ben, neyse kartı kapattırdım filan, işin tuaf tarafı bunlar bu bilgilere nasıl ulaşıyorlar büyük ihitmal ödeme çekeçeklerdi ve gelen şifreyi bizimle paylaşın diyeceklerdi, kartımı herkese vermem 3d mesajsız alış veriş yapmam aklıma gelen tek sakıncalı durum yandex bulut disksinde tüm kart bilglerim not defteri içeriisnde saklı oradan erişmiş olabilir mi, ama başka kartlarımda orada kayıtlı, 

Banka çalışanlarından tut benzin aldığın istastona kadar her yerden datanı almış olabilirler.

Online işlem'e kapalı tutacaksın, online işlemlerini sanal kart ile yapacaksın en güvenli kullanım yolu bu.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek

https://www.tahribat.com/forum/trafikte-4-kisinin-saldirisina-ugradim-232053

Burada bir sigorta çalışanı bir veledin dolduruşuna gelip, müşterisinin özel bilgilerini paylaştı. Böyle hanzoları kafaya alıyorlar ve bu tür bilgilere kolaylıkla erişiyorlar. Bu tür şeyler de bir tek Türkiyede yaşanıyor.

emrah20 tarafından 11/Eki/17 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sanal kart isteyeceğim, dikkatli olun arkadaşlar ortalık hırsız dolandırıcı dolu valla,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shed510
    Shed510's avatar
    Erkek

Hocam bankalar kampanyaları için aracı şirkette kullanıyorlar. Bu şirketlerde de sorun olabilir.

İnsanın İçindedir hakikat, dışarısı sadece manzara !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

bankalar satıyor hocam adım gibi eminim. Bi tane dolandırıcıyı sağlam konuşturdum ve inandırıcı olması için(kandıramadığı için) tüm bilgilerimi bana tek tek okudu. O noktada bir ayrıntı vardı onu da ancak maaş aldığımız banka biliyordu ve bunu o pezevenkten duydum. İşte o zaman anladım ki maaş aldığım akbank denen amına kodumun bankası satmış tüm bilgilerimi. Bildiğin götümdeki donun numarasına kadar biliyor herif.

Falso verdiği 2 nokta oldu, o da iş ve adres değişikliği yaptım, diğeri ise biraz dikkatli olunursa anlaşılıyor, PARAYI BANKAMATİKTEN YATIRACAKSIN diyor. İşin içinde bankamatik varsa ispat yoktur,

Bu sahtekarın ses kaydını almıştım kişisel bilgilerimi editleyebilirsem ses kaydını paylaşırım.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

@ Shed510,

Üstat bu akdar bilgi olmaz ellerinde diye tahmin ediyorum,

@ antivir-US

Üstat ilk kez oldu aynen adam tüm bilgeri biliyor okuyor teyit alıyor, sms güvenliği olmasa hapı yutardım valla, bende yakaladım lütfen teli kapama filan dedi kıvırdı gerizekalı,

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bende başıma gelen bir olayı anlatayım. 

Evdeki ıvır zıvır şeyleri Letgo'ya koydum. GPS Navigasyon cihazına bir tanesi yazdı abey ben Ankara'dayım iban no at paranı yollayayım sende kargolarsın. Tamam dedim yolladım. Bankanın ismini ve isim soyisim aldı tamam dedi yollayacağım parayı. Neyse 1-2 saat geçti +44 0850 222 XXXX diye bir numara arıyor. Samsung telefonlarda bilen bilir tanımlanmayan numaraları internetten bul diye bir seçenek var. İnternet açık olunca telefon arayanın hangi firma olduğunu yazıyor rehberde kayıtlı olmasa bile. Neyse telefon tepki vermeyince numaraya bir daha dikkatli bakayım dedim ve baştaki +44 alan kodunu gördüm. Uyanıklar başka ülkeden bankanın numarasını almış.

Açtım telefonu. Kadının teki efendim banka hesabınızın online işlemlerine giriş yapılmak istendi bizde bloke koyduk hesaba. Blokenin kaldırılması için telefondan önce eski şifrenizi (yani benim gerçek şifremi) ve yeni şifrenizi tuşlayın dedi.

Ben tabi anladım karının derdini. 1234 tuşladım karı senin ben amk deyince asıl ben senin amk deyip kapattım. :)

mkyb tarafından 11/Eki/17 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Hocam isimtescil, hepsiburada gibi firmalar veya bunların calisanlari satiyor bu tarz bilgileri.

Beni de aradılar bu sekilde konustum bana bayağ bir bilgi verdiler size güvenmem ve inanmam için sistemde kayitli olan mail adresim ne diye sordugumda isimtescil@rakkoc.com dediler ve sok oldum. bu mail adresi sadece isimtescil de kayitlidir.

Ben mail adresi kullanmam. Müşterilerden gelen maillere asistanim bakar. sitelere kayit olmak içinde siteadi@rakkoc.com'u kullanırım domainin olmayan adreslere gelen mailleri su maile yönlendir özelliği ile tek mail adresinden hepsini aktif ederim.

tahribat@rakkoc.com sadece tahribatta vardir, isimtescil@rakkoc.com hepsiburada@rakkoc.com gibisiteye ozel mail adresi ile gittiğim için direk verinin kaynağının isim tescil oldugunu anladım.

@kaptan gibi veri kurtları da var aramızda bu insanlar data nin kokusunu alıyorlar. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shed510
    Shed510's avatar
    Erkek

Hocam bu konuda daha ciddi bir sorun var aslında. Eskiler bilir, açık hat satılırdı. Şimdi bayiler bunu suriyeliler üzerinden yapıyorlar. Suriyelilerin üzerinden hat açıp piyasaya sürüyorlar. Toplanan delillerin ucu hep boş çıkıyor. 

İnsanın İçindedir hakikat, dışarısı sadece manzara !!!
Toplam Hit: 3118 Toplam Mesaj: 21
telefon dolandırıcılığı kredi kartı dala vere