Telsiz
-
Merhaba hocalar 2 kişi aramızda telsizle görüşmek istiyoruz 50 km alanda böyle birşey mümkünmü nasıl yapabilirz frekansmı alacaz nasıl yapacaz hiç bir bilgim yok telsizleri neye göre alacaz neye uygun olması lazım kanalmı açıyoruz bize bi yardımcı olabilirmisiniz
moda not:hocam konu yeri uygun değilse silmezseniz sevinirim
-
10 km olsa walkie-talkie ile olurdu ama 50 kilometrede çok büyük bir mesafe.Arada dağ, evler falan var mı ?
Ayrıca şuraya bakabilirsin : http://dx.com/c/electrical-tools-499/walkie-talkies-414
Türkiye'den alacaksan Aselsan marka al.
-
Citizen bunu yazdı
10 km olsa walkie-talkie ile olurdu ama 50 kilometrede çok büyük bir mesafe.Arada dağ, evler falan var mı ?
Ayrıca şuraya bakabilirsin : http://dx.com/c/electrical-tools-499/walkie-talkies-414
Türkiye'den alacaksan Aselsan marka al.
hocam adana şehir içi birazda dışarıya doğru olacak 50 km alan evler binalar herşey var bu polislerin telsiz sistemleri varya onun gibi birşey lazım heryerde net çekmeli
-
hocam 50 km çok fazla uçuk bir fiyat çıkar muhtemelen. ama 7-8 km lik bişey istersen aselsanın Cobra modeli vardı o iyidir
-
Telsiz yerine cep telefonu niye kullanmıyorsun ? Veya eski cep telefonlarında bas-konuş olayı vardı.Telsiz gibi kullanıyordun.
-
Citizen bunu yazdı
Telsiz yerine cep telefonu niye kullanmıyorsun ? Veya eski cep telefonlarında bas-konuş olayı vardı.Telsiz gibi kullanıyordun.
hocam haklısında bize telsiz lazım :)
-
seagate189 bunu yazdıCitizen bunu yazdı
hocam haklısında bize telsiz lazım :)
Dediğim gibi telsiz o mesafede zor.Polislerin kullandıkları sistemde her karakolun tepesinde telsiz vericileri var diye biliyorum.Zaten polislerin %80'i telsiz kullanmıyor artık.Operatörlerin kamu tarifeleri cidden çok ucuz.Hem bellerinde kocaman telsiz taşımıyorlar hemde cızırtı vs derdi yok.
-
bütçen yetmez :|
-
Vallaha ben bir tane aldim kucuk pahaliydi baya 2 km cekiyor dunyanin parasini verdim 50 km icin ne bulursun bulsan bile dedikleri gibi butcen yetmez
-
1.5 milyara kadar yolu var hocalar :)
amatör telsizcilik sınavları felan varmış o belge gerekliymiş bi araştırayim bakim
-
50 km lik bi alana rölesiz sistem olmaz. 1,5 milyara röleyi anca ellettirirler, olsun yakından görmüş olursun.