Tercihler Hakkında
-
Hocam ne zamandır takip ediyorum hep konular dağınık dağınık tahribatta o kadar bilinçli insan var bu başlık altından yararlanalım Öncelikle ben kendi sorularımı sorayım
Mf-4 puan türünde 99.256 kişiyim tercih listesi oluştururken kaç bin kişi üstten yazmaya başlayalım mesela 60 binden veya 70 binden
İkincisi olarak makine müh. veya inşaat müh istiyorum ama malum odtü itü vs gelmiyor sizce dandik bi üniversiteye gitsem bile iş bulma imkanım nedir
ayrıca son olarak endüstri veya metalurji mühendisliğini açıklıcak biri varmı gerçekten ne iş yapar iş imkanı varmıdır
sorularım bu kadar diğer arkadaşlarda bu başlık altından sorarlarsa tadından yenmez (:
-
ooo hiçmi cvp veren yok
-
sıralamalar gerileden önce sıran kaçtı ?
-
Sıralaması senden 5 - 10,000 yukarıda olan bölümleri yaz başlara. Sonra alt sıralara indikçe sana daha yakın olanları ve senin sıralamandan düşük olanları yazarsın. Tercih aralığını fazla tutmakta fayda var bu sene için.
-
mf 4 den 67.000 oldum 30 bınden basladım 100.000 e kadar yazdm hacı 30 tercih hakkımı doldurdum.
-
tercih aralığını fazla tutmalıyız derken
-
dersimlihacker bunu yazdı:
-----------------------------tercih aralığını fazla tutmalıyız derken
-----------------------------99 .256 olduysan mesela 60 bınden baslayım 120 bıne kadar falan yazabılrısın gıbı ılk ve son tercıhın arasındakı aralıktan bahsedıyor
-
arkadaşlar bazı bölümlerin yanında ingilizce yazıyor bizde düz lise çıkışlıyız gidipte şapa oturma ihtimalimiz varmıdır yoksa hocalar türkçede anlatabiliyormu ?
-
dersimlihacker bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar bazı bölümlerin yanında ingilizce yazıyor bizde düz lise çıkışlıyız gidipte şapa oturma ihtimalimiz varmıdır yoksa hocalar türkçede anlatabiliyormu ?
-----------------------------üniversitesine göre değişiyo ama hiç ingilizce görmediysen yazma derim
-
ya biliyorumda ingilizce iki sene gördük lisede ama o kadar profesyonel bilmiyoruz acaba ünivversitede kassak altından kalkabilirmiyiz
-
İngilizce olsa da hazırlık varmı bilmiyorum ama varsa kaparsın hazırlıkta 0 dan başlıyolarmış. Ama o sıralamayla ingilizce hangi bölüm gelir bilmem :) ösym nin tercih klavuzuna kanma illa gitcem diyosan 40 bin geri git. çünkü mesela bi üni nin bölümü geçen sene 100 binle aldıysa tercih klavuzunda 140 bin yazabiliyor. tabiki sistem değişikliği nedeniyle baya önlerden başla bende 125 binlerdeyim 70 binlerden başladım.
Mühendislik olayına gelince. bende mühendislik yazdım sırf. Devlette çalışmicaksan çok ta düşme sanayi şehri seç ben mesela kayseri malatya seçtim bide samsunlu olduğum için omü ve ktü yazdım. yine de çok çok düşmemek lazım illa gitcam diyosan başka bölümleri düşün derim.