TL"De İlginç Hata!..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

mosquit0 bunu yazdı:
    -----------------------------
    İKİ"ÜÇ"YÜZ bikere böyle bı sayı yok :D  adam zaten anlar haha :D üzerime alınmadım :D kasma :D

İstanbul Üniversitesi Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan da rakamların sadece çek ve senetlerle birleşik yazıldığını vurgulayarak, “Çek ve senetlerde, araya başka rakamlar koyarak aldatma olmasın diye bitişik yazma esası benimsenmiştir..

konuyu okumadanmı yorum yapıyosn?

bende öyle bi sayı var demedim zaten.. seninde anladığın gibi adamın anlayabileceğini söyledim..

üzerine alınmadığına sevindim :) sende kasma :)

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek
    yazdığım mesajlara bu ne biçim türkçe yok türkçeyi öğen dien anlama kıtlığı yaşayanlar nie yorum yapmıyo ???

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek
    CellyM bunu yazdı:

mosquit0 bunu yazdı:
    İKİ"ÜÇ"YÜZ bikere böyle bı sayı yok :D adam zaten anlar haha :D üzerime alınmadım :D kasma :D

İstanbul Üniversitesi Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan da rakamların sadece çek ve senetlerle birleşik yazıldığını vurgulayarak, “Çek ve senetlerde, araya başka rakamlar koyarak aldatma olmasın diye bitişik yazma esası benimsenmiştir..

bende öyle bi sayı var demedim zaten.. seninde anladığın gibi adamın anlayabileceğini söyledim..

sımdı bu porf abı dogru soluyorda

'Örneğin, kıymetli evrak niteliğindeki banknotlarımızdan 15 Haziran 1939 tarihinde dolaşıma çıkarılan 2'nci Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;ndaki 'BEŞYÜZ' ibaresi bitişik yazılıdır. Aynı şekilde, 24 Nisan 1946 tarihinde dolaşıma çıkarılan 3'üncü Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;nda yer alan 'BEŞYÜZ' ibaresi de bitişik yazılmıştır.

bunlarda bız boyle yapmısdık sımdı de boyle yaptık dıyolar hafız 

konuyu okdum okumamı hıc ben bırıncı sınıfda ögrendım okumayı :|

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

darkness_izmir bunu yazdı:
    yazdığım mesajlara bu ne biçim türkçe yok türkçeyi öğen dien anlama kıtlığı yaşayanlar nie yorum yapmıyo ???

not now ;) 

Yapay zeka, zeka değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

mosquit0 bunu yazdı:
    CellyM bunu yazdı:

mosquit0 bunu yazdı:
    İKİ"ÜÇ"YÜZ bikere böyle bı sayı yok :D adam zaten anlar haha :D üzerime alınmadım :D kasma :D

sımdı bu porf abı dogru soluyorda

'Örneğin, kıymetli evrak niteliğindeki banknotlarımızdan 15 Haziran 1939 tarihinde dolaşıma çıkarılan 2'nci Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;ndaki 'BEŞYÜZ' ibaresi bitişik yazılıdır. Aynı şekilde, 24 Nisan 1946 tarihinde dolaşıma çıkarılan 3'üncü Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;nda yer alan 'BEŞYÜZ' ibaresi de bitişik yazılmıştır.

bunlarda bız boyle yapmısdık sımdı de boyle yaptık dıyolar hafız 

konuyu okdum okumamı hıc ben bırıncı sınıfda ögrendım okumayı :|

tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata!

okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek
    edit: artık

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata! okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:

-----------

cok teşekkürler sağol ama sen post atmayı öğrenememişsin bı kere tıklıycaksın ''Gönder gitsine'' :D :D :P

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

TDK nın açıklamasını neden yeterli bulmuyorsunuz ki? hem bundan önce de birçok parada da aynı şekilde bu kural görmezden gelinmişti. örnek ikiyüzelli bin. hemen irtica iftirası. harekeyle felan ne alakası var? :D

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

mosquit0 bunu yazdı:

tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata! okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:

-----------

cok teşekkürler sağol ama sen post atmayı öğrenememişsin bı kere tıklıycaksın ''Gönder gitsine'' :D :D :P

sen çok akıllıymşsn yaa x|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ismailca
    ismailca's avatar
    Erkek
    nasıl yani? merkez bankasının açıklaması hiçde tatmin edici değil.  200 kıymetlide 100 kıymetsiz mi a.k? alla alla?

Yakarız Bu Gezegeni...
Toplam Hit: 3809 Toplam Mesaj: 29