TL"De İlginç Hata!..
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------
İKİ"ÜÇ"YÜZ bikere böyle bı sayı yok :D adam zaten anlar haha :D üzerime alınmadım :D kasma :D
-----------------------------İstanbul Üniversitesi Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan da rakamların sadece çek ve senetlerle birleşik yazıldığını vurgulayarak, “Çek ve senetlerde, araya başka rakamlar koyarak aldatma olmasın diye bitişik yazma esası benimsenmiştir..
konuyu okumadanmı yorum yapıyosn?
bende öyle bi sayı var demedim zaten.. seninde anladığın gibi adamın anlayabileceğini söyledim..
üzerine alınmadığına sevindim :) sende kasma :)
-
yazdığım mesajlara bu ne biçim türkçe yok türkçeyi öğen dien anlama kıtlığı yaşayanlar nie yorum yapmıyo ???
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------mosquit0 bunu yazdı:
İKİ"ÜÇ"YÜZ bikere böyle bı sayı yok :D adam zaten anlar haha :D üzerime alınmadım :D kasma :D
-----------------------------İstanbul Üniversitesi Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan da rakamların sadece çek ve senetlerle birleşik yazıldığını vurgulayarak, “Çek ve senetlerde, araya başka rakamlar koyarak aldatma olmasın diye bitişik yazma esası benimsenmiştir..
bende öyle bi sayı var demedim zaten.. seninde anladığın gibi adamın anlayabileceğini söyledim..
-----------------------------sımdı bu porf abı dogru soluyorda
'Örneğin, kıymetli evrak niteliğindeki banknotlarımızdan 15 Haziran 1939 tarihinde dolaşıma çıkarılan 2'nci Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;ndaki 'BEŞYÜZ' ibaresi bitişik yazılıdır. Aynı şekilde, 24 Nisan 1946 tarihinde dolaşıma çıkarılan 3'üncü Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;nda yer alan 'BEŞYÜZ' ibaresi de bitişik yazılmıştır.
bunlarda bız boyle yapmısdık sımdı de boyle yaptık dıyolar hafız
konuyu okdum okumamı hıc ben bırıncı sınıfda ögrendım okumayı :|
-
darkness_izmir bunu yazdı:
yazdığım mesajlara bu ne biçim türkçe yok türkçeyi öğen dien anlama kıtlığı yaşayanlar nie yorum yapmıyo ???
not now ;)
-
mosquit0 bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------sımdı bu porf abı dogru soluyorda
'Örneğin, kıymetli evrak niteliğindeki banknotlarımızdan 15 Haziran 1939 tarihinde dolaşıma çıkarılan 2'nci Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;ndaki 'BEŞYÜZ' ibaresi bitişik yazılıdır. Aynı şekilde, 24 Nisan 1946 tarihinde dolaşıma çıkarılan 3'üncü Emisyon Grubu 500 Türk Lirası;nda yer alan 'BEŞYÜZ' ibaresi de bitişik yazılmıştır.
bunlarda bız boyle yapmısdık sımdı de boyle yaptık dıyolar hafız
konuyu okdum okumamı hıc ben bırıncı sınıfda ögrendım okumayı :|
-----------------------------tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata!
okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:
-
edit: artık
-
tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata! okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:
-----------
cok teşekkürler sağol ama sen post atmayı öğrenememişsin bı kere tıklıycaksın ''Gönder gitsine'' :D :D :P
-
TDK nın açıklamasını neden yeterli bulmuyorsunuz ki? hem bundan önce de birçok parada da aynı şekilde bu kural görmezden gelinmişti. örnek ikiyüzelli bin. hemen irtica iftirası. harekeyle felan ne alakası var? :D
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------tmm öyle yapmışlarda yaptıklarının içinde Türkçe'yi katletmek de var tmm küçük hata ama hata! okumayı öğrenebilmişsin tebrik |:
-----------
cok teşekkürler sağol ama sen post atmayı öğrenememişsin bı kere tıklıycaksın ''Gönder gitsine'' :D :D :P
----------------------------- -
nasıl yani? merkez bankasının açıklaması hiçde tatmin edici değil. 200 kıymetlide 100 kıymetsiz mi a.k? alla alla?