Total War Oynayanlar
-
donanmalarınla diğer ülkelerin ticaret hatlarını kesebilirsin ordan kaynak kazanırsın
şehirlerdeki vergileri ayarla ama şehirde ayaklanma çıkaracak kadarda abartma vergi olayını
diğer ülkelerle tenlogji takası yap bu sayede teknoloji bölümünde zaman kazanırsın başka birşeyi geliştirirsin
tarlalara önem ver diğer kıtalardan hammadde bul şeker olsun ipek olsun bunları işle
diğer ülkelere teknoloji satabilirsin veya stratejik olarak önemsiz gördüğün şehrini teknoloji + para miktarı başka bir ülkeye verebilirsin zaten ilerde geri alırsın:)
hristyan bi ülkeyi yönetiyorsan papa nın cerdiği görevleri yerine getir buda ek gelir kapısı olur:D
ve oyunu başlarında mümkün olduğunca ülkeyle ittifak kurmaya bak ticaret anlaşmaları yap kabul etmezlerse en ucuz olan hediyeden gönder sonra kabul ederler.
yeterince gelişince de yavaş yavaş savaşlara katılırsın ama başlarda saldırgan davranma sadece sınırlarını korumaya bak
-
Moğol ve Timur akınlarını anadoluya yöneltmeden avrupalıların üstüne salmak istiyorsan özele gel :)
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------
hacı önce şehirindeki vergileri ayarla(şehrin asayişi %85 in altına inmesin isyan çıkar).vergiler en önemli gelir kaynağı.herzaman en yüksek vergi oranını almaya çalış.bu yüzden asayişi yükselten binalara öncelik ver.
ülkelerle yapabilidiğin kadar trade rights yap.
oyunun başında askeri bina yapmak yerine gelir getirecek binaları tercih et.örn:tarla,merchant binası,yol gibi.
merchant çıkar ve harita üzerindeki kaynaklara gönder.
fethettiğin yerleri ya katlet yada köle yap.yanlız abartma ozaman itibarın düşer ve diğer ülkeler seni iplemezler.
diplomasiyle para kazanabilirsin.örneğin harita bilgilerini sat.yada zora soktuğun ülkeleri haraca bağlamaya çalış.
türklerle oynuyorsan bizans ı zayıflat.sonra tehdit et hemen haraca bağlayabilirsin.
-----------------------------İngiltere ile başladım oyuna Britanya'yı komple ele geçirdim henüz pek ordu yapmadım ticaret ile ilgili şeyleri yapmaya çalışıyorum.Bazen evet isyan çıkıyor ama o vergi düzenlemelerini falan nereden yapacağımı bulamadım.Trade Rights olayına da biraz daha açarsan makbule geçicek.Merchantları çıkarıyorum ama nereye göndereyim orada da yardımına ihtiyacım olacak.
-
RaAmLis bunu yazdı:
donanmalarınla diğer ülkelerin ticaret hatlarını kesebilirsin ordan kaynak kazanırsın
şehirlerdeki vergileri ayarla ama şehirde ayaklanma çıkaracak kadarda abartma vergi olayını
diğer ülkelerle tenlogji takası yap bu sayede teknoloji bölümünde zaman kazanırsın başka birşeyi geliştirirsin
tarlalara önem ver diğer kıtalardan hammadde bul şeker olsun ipek olsun bunları işle
diğer ülkelere teknoloji satabilirsin veya stratejik olarak önemsiz gördüğün şehrini teknoloji + para miktarı başka bir ülkeye verebilirsin zaten ilerde geri alırsın:)
hristyan bi ülkeyi yönetiyorsan papa nın cerdiği görevleri yerine getir buda ek gelir kapısı olur:D
ve oyunu başlarında mümkün olduğunca ülkeyle ittifak kurmaya bak ticaret anlaşmaları yap kabul etmezlerse en ucuz olan hediyeden gönder sonra kabul ederler.
yeterince gelişince de yavaş yavaş savaşlara katılırsın ama başlarda saldırgan davranma sadece sınırlarını korumaya bak
-----------------------------Hocam sana da soracaklarım var.Teknoloji takasını nasıl gerçekleştiricem.Hammadde olayını bulup nasıl işleyecem.Bu arada şehit kanıyla aldığım topraklarımı satmam hocam ben :)
-
hocalar link verin ya :| o kadar konuştunuz canımız çekti link isteriz :|
-
hocam birisi hearts of iron 2 yi normal bi biçimde upload edbilirmi doomsday eki olmadan :))
-
köyler tax olayı var köylere tıkladığında yada sağ alttaki menülerden giriliyordu tam olarak hatırlamıyorum en son oynayalı 1 yıl filan oldu
o pencereyi bulunca köydeki ayaklanmaları filan gösterir zengin halk fakir halk diyede 2 ye ayrılır alttada tax cubugu var vergi oalyını burdan ayarlıyorsun.
donanma oalyına gelirsek denizlerde görürsün çizgiler var o çizgilerin üstüne geldiğinde o hatta ticaret yapan ülkeleri görürsün düşman bir ülke oradan ticaret yyapıyorsa donanmalarından birini seçip oraya götür zaten imleç değişir oraya tıkladığında artık o hattan düşmanların ticaret yapmaz korsanlık yaparsın o hatta
gelelim tticaret anlaşmaları ve takas olayına
ekranın sağ altındaki menulerden birinde diğer ülkeler ile ilgili ilişkilerimizin bulunduğu bir sayfa var oradan herhangi bir ülkeyi seçip ittifak önerebilir veya trade rights dediğim oalyı gerçekleştirebilirsin tabi karşı taraf kabul etmeyebilir ama ingiltere seçmişsin ben neredeyse bütün büyük devletlerle anlaşmıştım
aynı şekilde ülkeyi seçtiğimizde cıkan sayfada karsıya önerme oalyı var işte şehir teknoloji para vb şeyleri önerip karşılığında başka şeyler isteyebiliyorum
mesela parayla bir şehir satın alabiliriz. hartac oalyı da aynı şekilde o sayfada karşı tarafı tehdit etme gözünü korkutma var güçsüz bir devletse karsı taraftan para isteyebiliriz vermezlerse saldıracağımızı söyleyebiliyoruz.
hammadde oalyıda ülke topraklarında küçük ev şeklinde filan gözüküyor hatırladığım akdarıyla oraları geliştirdiğimizde hammadde üretmeye başlıyor ayrıca çiftlikleri geliştirincede oldukça iyi kaynak sağlarsın
ayrıca başka ülkelerden teknoloji de çalabilirsin oyun gerçektende çok detaylı bir oyun
son olarak sakın ola kraliyet soyunu bozdurma buda çok etkiliyor oyunu üülkenin başına melez bir kral geçtiğinde isyanlar çok daha cabuk cıkıyor.Askerlerin loyalitysini bile etkiliyor bu sayınızın üstün olduğu savaşlarda bile kaybetmenize neden olabilir.Ülkenin başında her zaman safkan ingiliz bir kral olmalı.
-
Bana moğollar ve timur gelmeden iyice güçlen hazırlık yap felan dediler.Bende Bizans , Mısır, Macaristan emeviler ve Rusyayı yıktım. Doğuyu ve kuzey Doğuyu tamamen ele gecirdim. Orta Avrupaya kadar sokuldum. Doğu sınırımı en güçlü askerlerimden kurulu 12 tane full ordu yerleştirdim. tüm şehitleri geliştirdim kaleleri surları güçlendirdim. Aynı zamanda Orta avrupada Sicilya ve Danimarka ordularıyla savaştım. Danimarka batı Avrupayı tamamen ele gecirdi Sicilyada Güney tarafları aldı 2 koldan daldılar bana. Bende Donanmalarımla Doğudan ve Kuzeyden Yetiştirdiğim Zırhlı Ordularımla takviye gönderdim. Haçlı birliği kurdular. 5 tane full orduyla başkentim Konyaya kadar sokuldular. tabi erittim yendim onları. Danimarkaya tüm gücümle saldırsam püskürtecem hatta yıkacam ama tüm orduları gönderirsem Doğu savunmasız kalacak. Timur ve moğollar gelirse yunanistana kadar girerler. Ekonomim çöker. O kadar ordunun masrafını zaten zar zor karsılıyorum. bi kaç şehir kaybedersem ekonomi çökecek :)... Doğuda nüfus fazla asker çıkıyor ama batıda nüfus az asker yapamıyorum. İşler baya karıştı. Kaydettim bıraktım... seneye başlayacam tekrar :) bu sene oyun moyun yok bana
-
empire total war çıktı - sonra napolyon da çıktı
-
husnuweb bunu yazdı:
emre_gss bunu yazdı:
-----------------------------husnuweb bunu yazdı:
hearts of iron öneririm moruk.
ben böyle gerçekçi oyun görmedim, hem oynanabilirlik hem de tarih bakımından.
off aklıma girdin oyunun 3. sünü indiricem inş güzeldir. :)
edit: wazgeçtim.. total i indircem. :)
-----------------------------3 çıktı mı lan.
biz hala 2 de kaldık amk.
Atatürk var ülkenin başında hala :)
-----------------------------dilinizden dusmuo hoi ddm bi indirem 2ve3 u indirdim an itibariyle bakalim nasilmis(=