TRT HD Hakkında
-
http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=072b487a-b8cd-47fc-88ae-669069f9dd73
az önce babam gösterdi de teletexten. yok baba o dsmart icindir dedim ama "uydu" yazıyor orda.
Frekanslar
TRT HD’yi uydudan seyretmek isteyenler için frekanslar şöyle: Türksat 3A 12.688 MHz, Polarizasyon: Dikey , S/R:5000 ,FEC : 3/4.TRT HD ayrıca, D-Smart 110. Kanal ve Teledünya’da da yayında.
kanalı arıyorum cıkmıyor. nedir ne degildir ?
-
Uydu alıcın hd uyumlu değilse görmez:ya hd uyumlu uydu alıcın olacak ya da benim gibi dsmart hd alacan :D
-
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------Uydu alıcın hd uyumlu değilse görmez:ya hd uyumlu uydu alıcın olacak ya da benim gibi dsmart hd alacan :D
-----------------------------
ben de öyle dedim basta ama orda ayrıca yazdıgı icin tereddüte düstüm. tesekkürler hocam. -
kabloluda nie yok aq :S
-
sadece alıcının hd uyumlu olması yeterli değil televizyonununda hd olması lazım.
-
ShockStun bunu yazdı:
sadece alıcının hd uyumlu olması yeterli değil televizyonununda hd olması lazım.
-----------------------------ayrıca bağlantılarında uygun olması gerekir.
-
Nedir bu hd?
-
kabloluda teledunya da var.
-
Pikacu bunu yazdı:
Nedir bu hd?
-----------------------------HD (High Definition) : Yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi anlamına gelir. Standart Definition'da görüntü 576 eşit satıra bölünür. Ekrana bir resim basımında bu 576 satırın yarısı kullanılır(576 interlaced). Fakat bu satırlar arası değişim gözün algılama hızından çok daha hızlı olduğu için gözümüz bunu bulanık görüntü olarak algılar.High Definitionda ise iki çeşit görüntü modu vardır. Düşük kalitedeki HD görüntüde resim 720satıra bölünür ve bir resim gösterme süresinde 720 satırın tümü kullanılır (720 progressive). DVB standartlarına göre günümüz teknolojisinde yapılmış en yüksek kalitedeki HD görüntü ise 1080 interlaced'tir. HD çözünürlük olarak 1080p (progressive) te vardır ama şu an için sadece Blue Ray DVDlerde kullanılmaktadır.
-
dsmart almalısın yada uydunu güncelleştirmelisin turksat 3a için
-
codec indirem :D