Ttnet 8 Mbit Sorunu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

selamlar.ben bundan 2 ay önce ttnet'e 8 mbit başvurusu yapmıştım ve ay başı aktif olucak dediler ve başvurudan sonra modem hep kesilme yaptı ve net koptu 2-3 gün girmediği bağlanmadığı oldu.önceden hiç olmazdı.daha sonrada ttnet'i 7-8 defa sürekli aradım her konuşmada aynı bilindik muhabbetler "modemin fişini çekin şimdii,hattınızda bir problem gözükmüyor, vs vs"  gibi muhabbetler dönüyordu en sonunda bu sorunu yaşayan bir arkadaşımla görüştüm ve dediki altyapı sorunudur hacı diye söyledi,yanımdaki bi üst caddede 8mbit kullanan arkadaş vardı onuda es geçtim. sonra 1-2 arkadaşla daha görüştüm dediler ki modemle alakalı benim modem 9 yıllık aynı modem zoom x5 kablolu,adsl 2 desteklemiyor falan dediler acaba şimdi bende bi miktar para var 60-70 liraya adsl2 destekleyen bi modem alsam 8mbit olarak kullanabilirmiyim? şuanda ttnet'in sitesine baktım 8 mbit paketindeyim.yoksa apartmanın hatlarında mı bi problem var anlayamadım ? telefondan çevirmeli bağlantı sesi gelince nete girmiyor bağlantı sesi gidince giriyordu hatlarda gibi gözüküyor ama bu adsl2 destekleyen modem olayıda kafamı karıştırdı ? şimdi ben ttnet yetkilisi çağırıp apartmana mı baktırsam, yoksa adsl2 destekleyen bir modemmi alsam ? bu ikisi arasında kararsız kaldım.yardımcı olucak arkadaşlar varsa sevinirim.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:
    -----------------------------

selamlar.ben bundan 2 ay önce ttnet'e 8 mbit başvurusu yapmıştım ve ay başı aktif olucak dediler ve başvurudan sonra modem hep kesilme yaptı ve net koptu 2-3 gün girmediği bağlanmadığı oldu.önceden hiç olmazdı.daha sonrada ttnet'i 7-8 defa sürekli aradım her konuşmada aynı bilindik muhabbetler "modemin fişini çekin şimdii,hattınızda bir problem gözükmüyor, vs vs"  gibi muhabbetler dönüyordu en sonunda bu sorunu yaşayan bir arkadaşımla görüştüm ve dediki altyapı sorunudur hacı diye söyledi,yanımdaki bi üst caddede 8mbit kullanan arkadaş vardı onuda es geçtim. sonra 1-2 arkadaşla daha görüştüm dediler ki modemle alakalı benim modem 9 yıllık aynı modem zoom x5 kablolu,adsl 2 desteklemiyor falan dediler acaba şimdi bende bi miktar para var 60-70 liraya adsl2 destekleyen bi modem alsam 8mbit olarak kullanabilirmiyim? şuanda ttnet'in sitesine baktım 8 mbit paketindeyim.yoksa apartmanın hatlarında mı bi problem var anlayamadım ? telefondan çevirmeli bağlantı sesi gelince nete girmiyor bağlantı sesi gidince giriyordu hatlarda gibi gözüküyor ama bu adsl2 destekleyen modem olayıda kafamı karıştırdı ? şimdi ben ttnet yetkilisi çağırıp apartmana mı baktırsam, yoksa adsl2 destekleyen bir modemmi alsam ? bu ikisi arasında kararsız kaldım.yardımcı olucak arkadaşlar varsa sevinirim.

splitterdan olma ihtimali var.kesin demiyorum ama senin anlattığın probleme benzer bir sorunla bir arkadaşım yaşamıştı onun sorunu splitterdan kaynaklanıyordu. internetini sorunsuz kullanan bir arkadaşından splitteri denemelik maksatlı ödünç alırsan en azından ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilirsin.

Gel bili bili gates
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

Maresca bunu yazdı:

insidae bunu yazdı:

splitterdan olma ihtimali var.kesin demiyorum ama senin anlattığın probleme benzer bir sorunla bir arkadaşım yaşamıştı onun sorunu splitterdan kaynaklanıyordu. internetini sorunsuz kullanan bir arkadaşından splitteri denemelik maksatlı ödünç alırsan en azından ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilirsin.

splitter ve ara kabloyu yeniledim hocam yinede düzelmedi :)

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

en çok yaşanılan sorun da bu ttnetin 8mbit sorunu sanırsam :)

Altan naptın oğlum :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:

splitter ve ara kabloyu yeniledim hocam yinede düzelmedi :)

O zaman sorun modemde veya binadaki telefon kutusundandır. Telekomdan işçi çağır baksın telefon kutularına. Ben yapamam falan derse bi paket sigaraya halleder sanırım.

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

8mbite geçenler yandı. 8mbitten 1mbite dönüş yok artık paket alımını kapattılar.

"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Hocam büyük ihtimalle altyapı sorunudur. Bende de aynı sorun oldu geldiler bağlantımı 2 mbite düşürdüler ve gittiler :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pic_Boy
    Pic_Boy's avatar
    Erkek

problemin nedeni santrale uzak olmandan kaynaklaniyo olabilir... daha dogrusu telekomun yabancisiyim okadar yuksek cikis vericekleri portlari yok 8mbit e kdr internet diye satiyolar ... sansina ne gelirse... ki ben linksys kullaniyorum arkadaslarimin cogundada linksys var onlardada ayni problem var...

Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hocam modemin çok eski. eğer hattın normal görünüyor dedilerse, makinadan senin modeme kadar olan hattın değerini ölçtükleri için söylüyorlardır. genelde %90 söyledikleri doğrudur. sen bir arkadaşından başka bir modem alıp bi deneme yaparmısın. yüksek ihtimalde çözeceksin zaten.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

önce TT'den amcaları çağır ellerin de acterna cihazı ile ölçüm yapsınlar. Problem genel de ankastre kutusundan daire içine gelen anahat kablosun da olabiliyor. zamanla oksitlenme yaptıysa sinyal gücünde düşüşe neden oluyor. sorun yok derler ise farklı bir modem ile deneyebilirsin...

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

hacım boşuna onun bunun sözüne ünanma altyapı falan 8Mb kullanıyorsan mecburen Adsl2 modemin olması lazım yoksa int kesintisi olur istediğin gibi kullanamassın....

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
Toplam Hit: 2549 Toplam Mesaj: 12