folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Tumblr Anonim Kullanıcının IP Adresinden Kimlik Tespiti

Tumblr Anonim Kullanıcının IP Adresinden Kimlik Tespiti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Şimdi benim bir kız arkadaşım var ve Tumblr blogu kullanıyor. Blog üzerinden ara sıra anonim mesajları ile taciz edildiğini söyledi. Ben bu anonim kullanıcıların IP adreslerini alsam, bana buradan kimliğini, telefon numarasını veya adresini öğrenebilecek kimse var mı ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

balta olmasın ama ask.fm den anonimden soru soranları nasıl öğrenebiliriz bi tekniği varmı ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

savcı tanıdığı olan varsa yardımcı olur B) :D

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

balta olmasın ama ask.fm den anonimden soru soranları nasıl öğrenebiliriz bi tekniği varmı ?

Yunus, senin baltan olsun olacaksa. :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

anaa :D senmiydin la  hiç bakmadan yazdıydım

edit: http://www.mumya.net/tumblr-anonimleri-gorme/ buna baktınmı 

yunusdogan tarafından 13/Ağu/13 16:22 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

Abi bak şöyle bir açıklama var;

• Eğer IP adresi statik ise ve bir alan adı ile ilişkilenmiş ise, yani sadece söz konusu alan adına (siteye) tahsis edilmiş ise, IP adresinden alan adına ve oradan da whois bilgileri doğru ise diğer kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
    • Eğer IP adresi bir site ile ilişkili, ancak paylaşımlı bir IP adresi ise (Shared IP), bu durumda aynı IP üzerinde birden fazla site bulunacağı için, sadece söz konusu IP tahsisini yapan hosting servisinin ayrıntılarına ulaşılabilir.
    • Eğer IP adresi bireysel kullanıcının internet bağlantısıyla ilişkilenen bir IP ise, bu durumda bireysel kullanıcı normal yollardan yukarıdaki türden bilgilere ulaşamaz. IP adresinden ulaşabileceğiniz en ayrıntılı bilgi, İnternet Servis Sağlayıcının adres ve irtibat bilgileri olacaktır. Yani, sitenizi ziyaret eden veya size e-posta atan birisinin IP'sinden yola çıkarak o kişiyi programlarla tespit edemezsiniz.

Şimdi buna göre mesela bir siteye üye olduğunda, 1. madedeki şey geçerli olmuyor mu ? Örneğin ''www.Facebook.com/Nevzat'' gibi. Bu bağlantı o kişinin bilgilerini içeriyor olmalı. Yani şimdi Tumblr'dan anonim olarak yazmak için bir profile sahip olman gerektiğinden, o ıp adresine ait Tumblr hesabını bulabiliyor ve bilgilere ulaşabiliyor olmamız gerekmez mi ?

Abi şunu çözelim !

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
    bos is kovaliyosunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı

Abi bak şöyle bir açıklama var;

• Eğer IP adresi statik ise ve bir alan adı ile ilişkilenmiş ise, yani sadece söz konusu alan adına (siteye) tahsis edilmiş ise, IP adresinden alan adına ve oradan da whois bilgileri doğru ise diğer kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
    • Eğer IP adresi bir site ile ilişkili, ancak paylaşımlı bir IP adresi ise (Shared IP), bu durumda aynı IP üzerinde birden fazla site bulunacağı için, sadece söz konusu IP tahsisini yapan hosting servisinin ayrıntılarına ulaşılabilir.
    • Eğer IP adresi bireysel kullanıcının internet bağlantısıyla ilişkilenen bir IP ise, bu durumda bireysel kullanıcı normal yollardan yukarıdaki türden bilgilere ulaşamaz. IP adresinden ulaşabileceğiniz en ayrıntılı bilgi, İnternet Servis Sağlayıcının adres ve irtibat bilgileri olacaktır. Yani, sitenizi ziyaret eden veya size e-posta atan birisinin IP'sinden yola çıkarak o kişiyi programlarla tespit edemezsiniz.

Şimdi buna göre mesela bir siteye üye olduğunda, 1. madedeki şey geçerli olmuyor mu ? Örneğin ''www.Facebook.com/Nevzat'' gibi. Bu bağlantı o kişinin bilgilerini içeriyor olmalı. Yani şimdi Tumblr'dan anonim olarak yazmak için bir profile sahip olman gerektiğinden, o ıp adresine ait Tumblr hesabını bulabiliyor ve bilgilere ulaşabiliyor olmamız gerekmez mi ?

Abi şunu çözelim !

senin bu demene göre adam hem ev kullanıcısı hemde statik ip ( modemi aç kapa yapsanda ip adresin değişmiyor ) böyle bir durum olursa bulunur.

adam dinamik yani her seferinde ip değiştren normal kullanıcı ise savcılık aracılığı ile o saat aralıklarında o ip yi kim kullanmış bulabilir..

eleman internet cafeden bağlanmışsa statikte olsa sabitte olsa cafede olduğu için elemanı tespit edemezsin. cafenin kamera görüntüleri alınıp incelenir uzun iş.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    alicem bunu yazdı
    bos is kovaliyosunuz

Büyüklenme ! Yararı dokunabilecek bir bilgin varsa paylaş. Bu, boş iş kovaladığımızı bize kanıtlayacak bir bilgi de olabilir. Teşekkür de ederim. Ama sen bu şekilde boş boş konuşma. Lütfen.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Çeşitli sitelerden bunu denedim. Arkadaşla denedik hatta. Statik ip'yi bu gibi sitelerde aratınca, map üzerinde doğru sonuç vermiyor. Yazınsal bilgiler de yetersiz.

Yani ben adamı arıyorum ama bilgi olarak diyor ki;

Hocam bu bir insan.

Yaşıyor.

Türkiyede yaşıyor.

İşte buradada yaşadığı yerinde 150 km çapındaki herhangi bir yerin haritası.

Bul bulabilirsen :)

NaZi_ tarafından 13/Ağu/13 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 13002 Toplam Mesaj: 23