Tumblr Anonim Kullanıcının IP Adresinden Kimlik Tespiti
-
Arkadaşlar merhaba,
Şimdi benim bir kız arkadaşım var ve Tumblr blogu kullanıyor. Blog üzerinden ara sıra anonim mesajları ile taciz edildiğini söyledi. Ben bu anonim kullanıcıların IP adreslerini alsam, bana buradan kimliğini, telefon numarasını veya adresini öğrenebilecek kimse var mı ?
Şimdiden teşekkür ederim. -
balta olmasın ama ask.fm den anonimden soru soranları nasıl öğrenebiliriz bi tekniği varmı ?
-
savcı tanıdığı olan varsa yardımcı olur B) :D
-
yunusdogan bunu yazdı
balta olmasın ama ask.fm den anonimden soru soranları nasıl öğrenebiliriz bi tekniği varmı ?
Yunus, senin baltan olsun olacaksa. :)
-
anaa :D senmiydin la hiç bakmadan yazdıydım
edit: http://www.mumya.net/tumblr-anonimleri-gorme/ buna baktınmı
yunusdogan tarafından 13/Ağu/13 16:22 tarihinde düzenlenmiştir -
yunusdogan bunu yazdı
Abi bak şöyle bir açıklama var;
- Eğer IP adresi statik ise ve bir alan adı ile ilişkilenmiş ise, yani sadece söz konusu alan adına (siteye) tahsis edilmiş ise, IP adresinden alan adına ve oradan da whois bilgileri doğru ise diğer kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
- Eğer IP adresi bir site ile ilişkili, ancak paylaşımlı bir IP adresi ise (Shared IP), bu durumda aynı IP üzerinde birden fazla site bulunacağı için, sadece söz konusu IP tahsisini yapan hosting servisinin ayrıntılarına ulaşılabilir.
- Eğer IP adresi bireysel kullanıcının internet bağlantısıyla ilişkilenen bir IP ise, bu durumda bireysel kullanıcı normal yollardan yukarıdaki türden bilgilere ulaşamaz. IP adresinden ulaşabileceğiniz en ayrıntılı bilgi, İnternet Servis Sağlayıcının adres ve irtibat bilgileri olacaktır. Yani, sitenizi ziyaret eden veya size e-posta atan birisinin IP'sinden yola çıkarak o kişiyi programlarla tespit edemezsiniz.
Şimdi buna göre mesela bir siteye üye olduğunda, 1. madedeki şey geçerli olmuyor mu ? Örneğin ''www.Facebook.com/Nevzat'' gibi. Bu bağlantı o kişinin bilgilerini içeriyor olmalı. Yani şimdi Tumblr'dan anonim olarak yazmak için bir profile sahip olman gerektiğinden, o ıp adresine ait Tumblr hesabını bulabiliyor ve bilgilere ulaşabiliyor olmamız gerekmez mi ?
Abi şunu çözelim ! -
bos is kovaliyosunuz
-
NaZi_ bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Abi bak şöyle bir açıklama var;
- Eğer IP adresi statik ise ve bir alan adı ile ilişkilenmiş ise, yani sadece söz konusu alan adına (siteye) tahsis edilmiş ise, IP adresinden alan adına ve oradan da whois bilgileri doğru ise diğer kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
- Eğer IP adresi bir site ile ilişkili, ancak paylaşımlı bir IP adresi ise (Shared IP), bu durumda aynı IP üzerinde birden fazla site bulunacağı için, sadece söz konusu IP tahsisini yapan hosting servisinin ayrıntılarına ulaşılabilir.
- Eğer IP adresi bireysel kullanıcının internet bağlantısıyla ilişkilenen bir IP ise, bu durumda bireysel kullanıcı normal yollardan yukarıdaki türden bilgilere ulaşamaz. IP adresinden ulaşabileceğiniz en ayrıntılı bilgi, İnternet Servis Sağlayıcının adres ve irtibat bilgileri olacaktır. Yani, sitenizi ziyaret eden veya size e-posta atan birisinin IP'sinden yola çıkarak o kişiyi programlarla tespit edemezsiniz.
Şimdi buna göre mesela bir siteye üye olduğunda, 1. madedeki şey geçerli olmuyor mu ? Örneğin ''www.Facebook.com/Nevzat'' gibi. Bu bağlantı o kişinin bilgilerini içeriyor olmalı. Yani şimdi Tumblr'dan anonim olarak yazmak için bir profile sahip olman gerektiğinden, o ıp adresine ait Tumblr hesabını bulabiliyor ve bilgilere ulaşabiliyor olmamız gerekmez mi ?
Abi şunu çözelim !senin bu demene göre adam hem ev kullanıcısı hemde statik ip ( modemi aç kapa yapsanda ip adresin değişmiyor ) böyle bir durum olursa bulunur.
adam dinamik yani her seferinde ip değiştren normal kullanıcı ise savcılık aracılığı ile o saat aralıklarında o ip yi kim kullanmış bulabilir..eleman internet cafeden bağlanmışsa statikte olsa sabitte olsa cafede olduğu için elemanı tespit edemezsin. cafenin kamera görüntüleri alınıp incelenir uzun iş.
-
alicem bunu yazdıbos is kovaliyosunuz
Büyüklenme ! Yararı dokunabilecek bir bilgin varsa paylaş. Bu, boş iş kovaladığımızı bize kanıtlayacak bir bilgi de olabilir. Teşekkür de ederim. Ama sen bu şekilde boş boş konuşma. Lütfen.
-
-
__hsyN__ bunu yazdı
Çeşitli sitelerden bunu denedim. Arkadaşla denedik hatta. Statik ip'yi bu gibi sitelerde aratınca, map üzerinde doğru sonuç vermiyor. Yazınsal bilgiler de yetersiz.
NaZi_ tarafından 13/Ağu/13 17:48 tarihinde düzenlenmiştir
Yani ben adamı arıyorum ama bilgi olarak diyor ki;
Hocam bu bir insan.
Yaşıyor.
Türkiyede yaşıyor.
İşte buradada yaşadığı yerinde 150 km çapındaki herhangi bir yerin haritası.
Bul bulabilirsen :)