Tunceli De Yaşayan Veya Okuyan ?
-
TORLAK bunu yazdı:
-----------------------------
ne alakası var güzel kardeşim daha kayıtların başlamasına 1 ay var.
-----------------------------kaybının olmayacağını bilmiyordum seneye puanın düşer daha kötü olur diye dedim :)
-
@Pisibaliqi mesaj için teşekkürler bende zaten gidip yatay geçiş yapmayı düşünüyorum.
@mith şuan jeoloji mühendisliği okuyorum
@Amd-x açıklama için teşekkürler hocam
-
hoca sonuçta oraya okumaya gidiyosun sen bişey yapmadıkça sana kimse bişey yapamaz tunceli il olarak fena sayılmaz doğası çok güzeldir ama malum güneydopu akşam 8 den sonra dışarı çıkması sorun olur çevrende baskı yapmaya kalkanlar olur kışkırtmaya çalışanlar olur olurda olur asker falaln tanıdığın varsa belki misafirhanede bişey ayarlıyabilirsin belli olmaz o yolu denemeye çalış allah yardımcın olsun bişey daha yok arkadaş ben gördüklerime duyduklarıma dayanamam tepki gösteririm dersen hiç yola çıkma
-
sağol hocam bilgi için.
-
hocam ben Tunceliliyim ancak Tuncelide hic yasamadim bazi seneler yazlari gider gelirim,
Tunceli, dogudaki en demokrat, ileri görüslü, bilgili, kültürlü insanlarin yasadigi sehirlerin basinda gelir, kimse sana karismaz, halki iyidir,
Tunceli merkez de ki yasantiyi gördükce orasinin dogu olacagindan süphen olabilir.
ama maalesef dogasinin yapisi nedeniyle belirli bölgelerde terör olaylari cogu dogu illerinde oldugu gibi Tunceli de mevcut, ve buda İlde yasam standartlarini düsürüyor.
Büyük bir şehirden oraya gideceksen cok zorlanirsin neticede kücük bir il, ama dogasi muhtesem denecek kadar güzelliklerle doludur.
Üniversitesi yeni yapıldı zaten, orada yasamadigim icin pek bilgim yok üniversite hakkinda,
Hakkinda hayirlisi.
-
cevik bunu yazdı:
hocam ben Tunceliliyim ancak Tuncelide hic yasamadim bazi seneler yazlari gider gelirim,
Tunceli, dogudaki en demokrat, ileri görüslü, bilgili, kültürlü insanlarin yasadigi sehirlerin basinda gelir, kimse sana karismaz, halki iyidir,
Tunceli merkez de ki yasantiyi gördükce orasinin dogu olacagindan süphen olabilir.
ama maalesef dogasinin yapisi nedeniyle belirli bölgelerde terör olaylari cogu dogu illerinde oldugu gibi Tunceli de mevcut, ve buda İlde yasam standartlarini düsürüyor.
Büyük bir şehirden oraya gideceksen cok zorlanirsin neticede kücük bir il, ama dogasi muhtesem denecek kadar güzelliklerle doludur.
Üniversitesi yeni yapıldı zaten, orada yasamadigim icin pek bilgim yok üniversite hakkinda,
Hakkinda hayirlisi.
Dersimli katılıyorum sana ..
ßide ilk sayfada yazdığım yorumdan il içi muhabbet olayı ..
tam olayı özetlemişsin ..
@TORLAK
rica ederim hocam :) -
Hic gitmedim ama Dersim'lileri gördüm..Okuyana çok önem verirler..
Sende okumaya gittigin icin hic bisey olmaz kanimca..Bi de buyuk sehirden gitme olayi var tabi..
canin sıkılabilir, kucuk yer..pek aktivite yoktur..ama Dogasi harikadir..
hic yoktan Munzur nehri kenarinda sessizligi dinlersin...
Keske ben kazansaydim orayi :)
-
cuneyd'in dediği gibi okuyana çok önem verirler. Hem okuma oranı % 100 ..
Eğer büyük bir şehirde yaşayıpta oraya gidiyorsan sıkıntı yaşayabilirsin. Küçük bir il olduğu için.
Terör olayları merkezde olduğu için pek sıkıntı yaşamazsın gibime geliyor.
-
eNsyNzM bunu yazdı:
cuneyd'in dediği gibi okuyana çok önem verirler. Hem okuma oranı % 100 ..
Eğer büyük bir şehirde yaşayıpta oraya gidiyorsan sıkıntı yaşayabilirsin. Küçük bir il olduğu için.
Terör olayları merkezde olduğu için pek sıkıntı yaşamazsın gibime geliyor.
-----------------------------okuma oraninin en yuksek oldugu il sanirim :)
abimin bir arkadasi vardi..üniversiteden arkadasi..Dersim'liydi..
Ailesindeki herkes ünv mezunuydu :)
-
Tunceli Jandarma komutanlığında üst subay olarak görev yapan yakınım var bu sene kampta beraberdik anlattığına göre çok güzel yer haberlerde izlenildiği gibi her gün olay çıktığı falanda yok provakasyonlara gelmeyin :D
Halk oldukça sıcak kanlıymış ve bu gün İstanbul'da bile daha çok aktif pkk sempatizanı vardır arkadaşlar :S Tunceli de tabiki bazı aşırı azgın gruplar var hatta asker eşlerine ağır ithamlarda bulunan densiz azgın karılar bile var. Ama genel demeyeceğim genelinde üstünde insanlarıyla komşuluğuyla adetleriyle çok güzel yerdir. Bir öğrencinin Tunceli'de yaşayabileceği tek zorluk her yeni şehir ve yeni başlayan bir hayatta olduğu gibi yabancılık olur en fazla.
NOT: Türkiyede dersim diye bir yer yok Tunceli vardır......