Türk Ve Erkeksen İşin Zor Aga
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------O değil de bu "aga" kelimesi hangi yöreye aittir,yoksa ait olduğu bir yer yok mudur...
Erdekliler dışında pek duymadım da merak ettim,bilen var mı =)))
-----------------------------balıkesir, bursa bilimum bulgaristandan göçen göçmen ve bazen macır(a'nın şapkası var) diye gruplandırılmaya çalışılan eğlenceli ve zararsız insanlar çok kullanıyo.. trakyada da kullandığını gördüm.. şimdi biri çıkar nasıl bize macır diyon der :|
edit: genelleme yaparsak akdeniz, ege, ve marmara bölgelerinde kullanıldığı görülmekte..
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------O değil de bu "aga" kelimesi hangi yöreye aittir,yoksa ait olduğu bir yer yok mudur...
Erdekliler dışında pek duymadım da merak ettim,bilen var mı =)))
-----------------------------balıkesir, bursa bilimum bulgaristandan göçen göçmen ve bazen macır(a'nın şapkası var) diye gruplandırılmaya çalışılan eğlenceli ve zararsız insanlar çok kullanıyo.. trakyada da kullandığını gördüm.. şimdi biri çıkar nasıl bize macır diyon der :|
edit: genelleme yaparsak akdeniz, ege, ve marmara bölgelerinde kullanıldığı görülmekte..
Gerçi evet,yazın Erdek,genelde Balıkesirliler ile de doluyor...Trakyalı arkadaşım vardı o da aga derdi şimdi hatırladım =))
Bursalı çok az insan tanıyorum...
Neysa sağolasın =))
Siz kızlar ile olan dialoglarınızdan devam edin,kolay gelsin... =))
-
valla buraqga arkadaşımızın verdiği siteyi bi inceledim gerçekten dediği gibi ya türküm dedin mi kaçıyo millet :D
ya çok meraklıyım bi gün başıma bi iş açılacak ama hayırlısı :)
-
Türk erkeklerinin felaket derecede bir abaza imajı var ve bu imajı hakediyoruz :D
emekliyen çocuk koşup etrafı inceler bizde klavyeyi öğrenen netloga giriyor :D
-
@xz
Sana Türkçe bir cümle içerisinde ignore kelimesini kullanmayı hiç yakıştıramadım :)
-
iide hocam bende abazanlık yapıodum odönem benimle konuşuyorlardı o kapatanlar kız taklidi yapan türkler zaten her 10 kişiden 9 u türk o sitede
-
xz bunu yazdı:
haklısın hoca, özür diledim ve düzelttim
-----------------------------Belki de çok dikkat ediyoruz ama etraftaki insanlar yüzünden aradan böyle kaçıyor demek ki. Özellikle iş dünyasında o kadar çok yabancı kelime kullanılıyor ki duydukça fitil oluyorum üzerlerine atlayasım geliyor. Check etmek, ok almak, print etmek, scan etmek, save etmek, spesifikasyon, vs. Sanki Türkçe'de kelime sıkıntısı var. Bu şekilde konuşunca bir bok olduklarını sanıyorlar galiba.
-
o sitenin ilk muhabbeti acıldıgında sözlüklerde girmiştim de o zaman türklere baya bi önyargı wardı ama gecenlerde yine bakim dedim asyalı dolu daha cok kore cin taiwan falan filan bide finlandiyalı cok yani artk ben bile koreli falan diyince kapıyorm bide bilmiyolar ingilizceyi :) ama size başıma gelen bi muhabbeti anlataym..
Bir gece yine omegle da son 1 2 geik yapıp kapıyım demiştim birine selam werdim oda adın ne dedi direk bende söledm fırat dedim sen diye sorunca deniz dedi alla alla enteresan ( ilk defa karşıma türkj çıkmıştı cünkü ) neyse nerden dedim ankara dedi aa bende orta 2 sene falan oturdum nerdesin işte şurası falan diye anlatıyo nerde okuyon dedim bilkent dedi aa orda eski kız arkadaşımda okuyo dedim adı ne dedi söledim bende anlat bakim nası biri dedi anlattm bende tek tek soy adı şu mu dedi ewet dedim ( ben şok durumdayım kız eski kız arkadaşımla cok samimiş ya ) varmıdır böle bişey başka başına gelen
-
bence sorun biz "Türk ve erkeklerin" ne kadar abaza olduğunda değil ki eminim ingiliz ya da paki lerde bizim kadar abaza cinsi gereği. sorun Türk kızlarında , toplumumuzda olagelmiş "aseksüel + firijit" kadın yetiştirme geleneği. kadın cinsiyetini yok saymak ve bu şekilde kimliğini dışlamaktan dolayı , kadın gibi davranabilene bir dişiye yaklaşık 10 tane sap tekabül etmesidir ki bunda tabiki islam dininin kadını iptal eden - göz ardı değil iptal - yaklaşımı da etkilidir. Bu olayın sosyolojik açıdan incelenmesi gerekir kanımca. Türk kızlarına çocukluktan beri cinsiyetini saklaması utanması fln öğretiliyor, daha sonra yaş kemale erince "kadın" olamıyor ve kadın gibi davranamıyor davrandığında yine o abaza Türkler tarafından dışlanıyor, bu böyle gelmiş böyle gider aga yapacak bişi yok fazlaca
ama mesela Türk kızları ile rus kızlarını değişelim makul bi çözüm olabilir ki; Türk erkeği ve rus kadını uyumlu bi çift oluyor genelde. Öte yandan Türk kızları da ivanla iyi geçinecektir ne de olsa biri alkolik biri firijit , soyları bir iki nesil anca devam eder gibi geliyor.
Tabi beterin beteride var abaza Türk olduğu için mutlu olamayanlara sormak gerek ya ibne ve/veya kürt olaydın ?
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------@xz
Sana Türkçe bir cümle içerisinde ignore kelimesini kullanmayı hiç yakıştıramadım :)
-----------------------------haklısın hoca, özür diledim ve düzelttim