Türkçe Sesli Ezan Vakti Programı
-
sa. arkadaşlar madem akıllı telefonumuz var bunu türkçe konuşturma peşinde çok uğraştım, yaptımda. telefonda "tts ayarları" diye bişey var orayı türkçe haline getirmiştim. telefondada "eller serbest modunu" aktif ettim. birisi aradığında işte arayanın adı " kişisinden gelen arama " diye söylüyo, mesajı ingilizce lisanıyla "new message from arayanın adı" olarak söylüyo. yazdıklarımı türkçe lisanıyla bayan sesiyle (: biraz yavaş şekilde ama gayet güzel söyleyen program buldum. konuşan saat diye programla yine türkçe lisanıyla her yarım saatte bir otomatik saati söylüyor, vakti gelince işte saat kaçsa söylüyo buçuksa " * .otuz " diye söylüyo. bunun ezan vaktine göre olanı vardır. yani şöyle hadi vaktini söylemesin; sabaha, öğleye, ikindiye, akşama, yatsıya diye söylemesine gerek yok. "namaza" ayarına göre "5-10-15 dakika" diye haber veren program var mı? gören duyan var mı?
-
Doğrudan önerebileceğim bir program yok , ama:
Android`in kendi ALARM programıyla da, benzeri birşey yakalayabilirsin. Şöyle ki:
bendekinde de ben, 12-15 kayıt girebiliyorum, Fazlasına standart olarak müsaade etmiyor. Haftaİçi her gün, belirlediğim saatlerde, alarm başlığını, *ingilizce* telaffuz ile, sesli söylüyor.
sende Ramazan boyunca İmsak ve Sahur vakitleri, ve veya diğer Vakitler için: Alarm ı kurup, her bir Alarm a bir Başlık yazabilirsin.
*Detaylar* kısmındaki yazılanları, SESLENDİRMİYOR.
Black Eyed Peas, Where is the love. pp.d-d.PP.p.d
RitmFarbRacourci tarafından 15/May/18 13:29 tarihinde düzenlenmiştir -
o telefona ezan yukluyor kuran yukluyorsan wce sokmamamk gerekıyor dıkkatlı olmalısın
-
hipokondriyak bunu yazdı
o telefona ezan yukluyor kuran yukluyorsan wce sokmamamk gerekıyor dıkkatlı olmalısın
bu konuyu bende araştırmıştım, en son şöyle bişeye denk geldim; hafız olanların hiç tuvalete gitmemesi gerek? benzer durum değil mi? biri telefonda Kuran var diğeri ezberinde. iki haldede tuvalete giriliyor.
-
hipokondriyak bunu yazdı
Hocam telefon kap yerine geçiyor . Açık bir şekilde kuran sayfasını sokamazsın . Ama zaruri durumda poşete koyup girebilirisn. Burada niyet önemli. Ancak sen de takvaya bakalım diyorsan haklısın :)
-
-
Geçen sene bir mürid uğraşıyordu böyle bişeylerle. Kimdi neydi o.
-
livane bunu yazdı
Geçen sene bir mürid uğraşıyordu böyle bişeylerle. Kimdi neydi o.
Salla gereksiz bir mürit kendisi. Amacı eğlence :)
-
Diyanet işlerinin programı var. Oradan ezan sesini kendin seçebiliyorsun
-
DJ_Alper bunu yazdı
Serkan dikkat et fetocuların programı çıkmasın :)
-
bloodmage bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
Hocam telefon kap yerine geçiyor . Açık bir şekilde kuran sayfasını sokamazsın . Ama zaruri durumda poşete koyup girebilirisn. Burada niyet önemli. Ancak sen de takvaya bakalım diyorsan haklısın :)
Ciddi misiniz la siz :D takılmayın böyle şeylere, vaktinizi daha kıymetli konulara harcayın, ilk emri OKU peki ne kadarını okuduk... Yok tuvalete sokmayalım abdestsiz dokunmayalım bel altında taşımayalım e as duvara hiç elleme kalsın öyle :))
Vakitci diye bi site vardı pcye yükleyince lokasyonuna göre ezan okuyordu. Belki mobil uygulaması çıkmıştır.